Skip to content

Mıcrosoft Teams – Yönetim Yenilikleri

Mıcrosoft Teams – Yönetim Yenilikleri

Merhaba sevgili okurlar,

Şimdiye kadar Microsoft Teams Toplantı ve WebinarlarSohbet ve İşbirliği, Güvenlik, Uyumluluk ve Gizlilik,  Aramalar, Cihazlar ve Kişiselleştirilmiş geliştirme ve Power Platform  yeniliklerini inceledik. Bugün de sıra artık Microsoft Teams’in yenilikler duyurduğu alanlardan sonuncusuna, yani Yönetim’e geldi. Dilerseniz son alanımızdaki yenilikleri de hemen inceleyelim.

 

Teams Rooms Managed Servıces ile toplantı odalarınızın güvenliğini sağlayın ve ölçeklendirin

Proaktif Teams Rooms yönetimi sağlayan yapay zeka odaklı yeni bir hizmet bizleri bekliyor. Bu yeni hizmet, olayları, güvenlik açıklarını ve eksik güvenlik bilgi tabanlarını algılayabilen gelişmiş tehdit koruma özellikleri sağlamak için Uç Nokta için Microsoft Defender’ı kullanıyor. Bu hizmet, gerekli güncellemeleri uygulamak için bu algılamalara göre harekete geçerek odalarınızı güvende ve kullanıma hazır hale getiriyor olacak. Ayrıca, zaman içinde birden çok sinyalde görülen karmaşık modellere dayalı olarak gelişen olayları algılama yeteneği de eklendi. Bu hizmet, aksaklıkları gidermek için sizin adınıza sorunu gidermek amacıyla proaktif adımlar atacaktır. Daha fazla bilgi edinin.

 

Uzaktan cihaz sağlama

Teams Android cihazlarını Teams Admin Center’dan uzaktan kurma deneyimi basitleştiriliyor. Uzaktan sağlama, oturum açmak için cihazları fiziksel olarak kullanma ihtiyacını ortadan kaldırır. Bunun yerine, MAC adresi Teams Admin Center’a eklendiğinde, teknisyenlerin cihazı kurması, ağa bağlanması ve bir doğrulama kodu girmesi yeterlidir. Sonrasında BT yöneticileri yetkilendirmeyi uzaktan başarıyla tamamlayabilir.

thumbnail image 15 of blog post titled What's New in Microsoft Teams , Microsoft Ignite 2021

Gerçek zamanlı telemetri

Toplantılar için yeni gerçek zamanlı telemetri, BT yöneticilerinin ve yardım masasının toplantılar sırasında sorunları veya hızlı çözüm için olayları gidermesini sağlar. Veriler, Teams Admin Center raporlarında ve toplantı raporlarında oluşturulur ve ses, video ve ekran paylaşımı oturumu kullanılırken titreme, paket kaybı, gecikme ve saniyedeki kare sayısı gibi farklı ağ parametreleri hakkında ayrıntılı bilgi sağlar. Bu işlev, takvim yılının ilk yarısında piyasaya sürülüyor olacak.

thumbnail image 16 of blog post titled What's New in Microsoft Teams , Microsoft Ignite 2021

Anonim kullanıcı kullanım raporları

Halihazırda tüm Teams raporları yalnızca onaylı roller tarafından görüntülenebilirken, kullanıcı verilerinin daha da fazla korunması için fazladan bir veri gizliliği katmanı ekleniyor. Artık, Teams kullanım raporu verilerini görüntülerken, indirirken, paylaşırken ve bunlara erişirken kullanıcı gizliliğini korumak için kullanıcı verilerini anonimleştirme seçeneğine sahip olacaksınız. Bu özellik etkinleştirildiğinde, kullanıcı adı, e-posta adresleri ve Active Directory Kimlikleri gibi kişisel olarak tanımlanabilir bilgiler anonim hale getirilecektir. Bu özellik, Mart ayı sonunda kullanıma sunuluyor olacak.

Teams istemcisinde Teams kullanıcı kullanım raporu

Power BI analitik merkezindeki Teams kullanıcı kullanım raporu, kullanıcılara Teams etkinlikleri ve kullanımına ilişkin bir görünüm sağlar. Bir kullanıcının meslektaşları ile olan ve kuruluşu genelinde etkileşimini anlamak için ekip başına ve ekipler arası bazda analizler ve metrikler oluşturabilirsiniz. Raporlar gizlilik göz önünde bulundurularak oluşturulur ve bireysel kullanıcılar kendi verilerini görüntüleyebilir. Bu raporlama özelliği Mart ayı sonunda kullanıma sunuluyor olacak.

Uygulama risk değerlendirmesi

Yakında, Teams yöneticileri Microsoft Cloud App Security’den gelen uygulamalar için güvenlik, uyumluluk ve veri gizliliği ayrıntılarını görüntüleyebiliyor olacaklar. Bu özellik, Teams yöneticilerinin güvenlik incelemelerinde zamandan tasarruf etmesine yardımcı olacak ve daha odaklı seçime dayalı güvenlik tanımlarını etkinleştirerek uygulama kalitesinin artmasını sağlayacaktır. Bu özellik bu yıl kullanıma sunuluyor olacak.

thumbnail image 17 of blog post titled What's New in Microsoft Teams , Microsoft Ignite 2021

Konuk kullanıcıları yönetme deneyimini kolaylaştırın

Kapsayıcı bir toplantı deneyimini basitleştirmek için geçen ay misafir erişimi varsayılan olarak etkinleştirildi. Bu ay, varsayılan olarak tüm Takımlara ve Gruplara misafirler için planlanmış erişim gözden geçirmesi ekleniyor. Sistem, daha iyi kimlik güvenliği sağlayarak, Teams genelinde periyodik konuk erişimi gözden geçirmelerini otomatik olarak planlıyor olacaktır.

Admin Center’daki ilke geliştirmeleri

Yeni kişiselleştirilmiş ilke paketleri, Teams yöneticilerine, kuruluşlarında benzer rollere sahip kullanıcılara özel olarak tasarlanmış kendi ilke paketlerini yapılandırma yetkisi verecektir. Ayrıca, bir grup kullanıcıya birden çok ilke atayabilmeniz için bir gruba ilke paketi atama özelliği de ekleniyor. Bu ilke geliştirmeleri Mart ayında kullanıma sunuluyor olacak. Daha fazla bilgi edinin.

Screenshot of Add button on Policy packages page in the admin center

Screenshot of adding a new custom policy package

Yeni haberlerle görüşmek dileğiyle, kendinize iyi bakın. 👩🏻‍💻