Skip to content

Mıcrosoft Teams – Aramalardaki Yenilikler

Mıcrosoft Teams – Aramalardaki Yenilikler

Merhabalar,

Microsoft Teams bizim için çeşitli yenilikler hazırladı demiştik, bu  alanardan biri de Aramalar. Dilerseniz hemen ne gibi yeniliklerin bizi beklediğine bakalım.

Operator Connect

Operator Connect, müşterilerin Microsoft dışı telefon operatörlerinin hizmetlerini kullanarak Teams için PSTN aramalarını basit ve hızlı bir şekilde etkinleştirmesinin yeni bir yoludur. Yöneticiler, Teams Admin Center’da istedikleri operatörü seçebilir ve gerekli donanım olmadan sadece birkaç saat içinde kullanıcılarına telefon numaraları sağlayabilirler. Operatör tarafından yönetilen teknik destek ve hizmet seviyesi anlaşmaları, uygulama konusunda yardımcı olmak ve operasyonel gereksinimleri karşılamak için mevcuttur. Operator Connect, bu yıl içinde genel önizlemeye giriyor olacak. Daha fazla bilgi edinin.

thumbnail image 1 of blog post titled Introducing Operator Connect and more Teams Calling updates
Operator Connect Conferencıng

Operator Connect Conferencing, Microsoft olmayan telefon operatörü arama numaralarını bir Microsoft Sesli Konferans köprüsüne eklemenize olanak tanır. Tercih ettiğiniz Microsoft dışı telefon operatörü ilişkilerini sürdürebilir, PSTN altyapınızı Microsoft dışı ek telefon operatörlerini içerecek şekilde çeşitlendirebilir ve genişletilmiş coğrafi arama kapsamından yararlanabilirsiniz. Operatör tarafından yönetilen teknik destek ve hizmet seviyesi anlaşmaları, uygulamaya yardımcı olmak ve operasyonel gereksinimleri karşılamak için mevcuttur. Operator Connect Conferencing, önümüzdeki çeyrekte özel önizlemeye giriyor olacak. Daha fazla bilgi edinin.

thumbnail image 3 of blog post titled Introducing Operator Connect and more Teams Calling updates

Mıcrosoft Arama Planı genişletmesi

Microsoft Teams Arama planları, şirket içi ekipman olmadan Microsoft Teams’te aramayı dağıtmanın hızlı ve basit bir yolunu sağlar. Coğrafi kapsamımızı önümüzdeki aydan itibaren sekiz yeni pazara genişletiyoruz ve 2021 Haziran ayı sonunda bunu tamamlıyoruz. Yeni pazarlar arasında Yeni Zelanda, Singapur, Romanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Finlandiya, Norveç ve Slovakya yer alıyor. Bununla beraber artık 26 farklı pazardaki müşteriler Teams’te PSTN aramaları yapmak ve almak için artık Microsoft tarafından sağlanan arama planlarını kullanabilecekler. Daha fazla bilgi edinin.

thumbnail image 2 of blog post titled Introducing Operator Connect and more Teams Calling updates

İletişim Merkezi ve Uyumluluk Kaydı sertifikalı çözümleri

İletişim Merkezi ve Uyumluluk Kaydı sertifika programları, iletişim merkezi ve uyumluluk kayıt çözümlerinin Microsoft Teams ile güvenilir ve sorunsuz entegrasyonunun sağlanmasına yardımcı olur. Bu ay Anywhere365, ComputerTalk, Enghouse ve 8×8’in çözümleri için çağrı merkezi sertifikası aldıkları duyuruluyor. Ek olarak, NICE, AudioCodes, Dubber, ASC, Numonix ve Verint de, çözümleri için uyumluluk kaydı sertifikalarını aldılar. Bu sertifikalı iletişim merkezi ve sertifikalı uyumluluk kayıt çözümleri hakkında daha fazla bilgi edinin.


Uç nokta aktarımı (Endpoınt transfer)

Teams, masaüstü ve mobil cihazlar dahil birçok farklı uç noktadan arama yapmayı ve almayı kolaylaştırır, ancak bazen aramanızı bitirmek için konumları veya cihazları taşımanız gerekir. Yeni uç nokta aktarım özelliği, çağrı hizmetinde veya kalitesinde herhangi bir kesinti olmaksızın, dizüstü bilgisayarınızdan cep telefonunuza, gibi farklı cihazlar arasında çağrılarınızı sorunsuz bir şekilde taşımanıza olanak tanır. Uç nokta aktarımı önümüzdeki çeyreğin başlarında kullanıma sunuluyor olacak.

Düşük veri modu

İster verileri korumak istiyor olun, ister ağ bağlantısının zayıf veya sınırlı olduğu bir konumda olun, bazen video görüşmesi sırasında kullandığınız veri miktarını sınırlamak sizin için yararlı olabilir. Artık kullanıcıların Teams görüntülü görüşmeleri sırasında kullanılacak veri miktarını sınırlandırmasına ve ağ kullanılabilirliğine bağlı olarak farklı ayarlar oluşturmasına olanak tanıyan yeni bir düşük veri modu mevcut. Böylece bu ayarın açık olma durumu her zaman veya yalnızca hücresel ağdayken şeklinde ayarlanabiilir.

 

Eğer diğer alanlardaki yenilikler üzerine olan yazılarımızı hala okumadıysanız Toplantı ve Webinarlar özelindeki yenilikleri bu yazıdaSohbet ve İşbirliği özelindeki yenilikleri bu yazımızda, Güvenlik, Uyumluluk ve Gizlilik özelindeki yenilikleri ise bu yazımızda incelemeştik. Göz atmayı unutmayın!

Yeni özellikler ve güzel haberlerle görüşmek dileğiyle, kendinize iyi bakın. 👩🏻‍💻