Skip to content

Mıcrosoft Teams: Cihaz Yenilikleri

Mıcrosoft Teams: Cihaz Yenilikleri

Merhaba sevgili okurlar,

Daha önceki yazılarımızda Teams’in Toplantı ve WebinarlarSohbet ve İşbirliği, Güvenlik, Uyumluluk ve Gizlilik, ve Aramalar özelindeki yenilikleri incelemiştik. Bugün de Microsoft Teams’in Cihazlar ile alakalı çeşitli yeniliklerinden bahsediyor olacağız.

Hazırsanız başlayalım.

Mıcrosoft Teams Odalarında Yeni Galeri Görünümleri

Bir Teams Odasında herkesin ortama dahil olduğunu hissetmesini isteriz ve bu, insanları, özellikle de toplantıya evden katılanları net bir şekilde görebilmekle başlar. Odalara Birlikte Modu ve büyük galeri de dahil olmak üzere yeni video galerisi görünümleri getirildi. Ve odaların bir ekranı da olsa iki ekranı olsa da, toplantı içeriğini ve uzaktan katılan kişileri aynı anda görebiliyor olacaksınız. Teams Odalarında yeni galeri görünümleri bugün mevcuttur.

thumbnail image 10 of blog post titled What's New in Microsoft Teams , Microsoft Ignite 2021

 

Mıcrosoft Teams Odaları için akıllı hoparlörler

Aynı zamanda bir Microsoft Teams Odası’nda konuşan 10 kişiye kadar kişinin sesini tanımlayabilen ve ayırt edebilen yeni Microsoft Teams akıllı hoparlörünü de duyuruluyor. Bu hoparlörler EPOS ve Yealink ile ortaklaşa oluşturuldu ve katılımcıların transkriptle , odada kimin ne dediğini bilerek,  eylemleri takip etmelerine veya kaydetmelerine olanak tanıyor. İster uzaktan çalışıyor olun, ister konferans odasındaki toplantıyı takip ediyor olun, toplantı sırasında kimin ne dediğini etkili bir şekilde görebileceksiniz. Gizlilik ve güvenliği etkinleştirmek için, kullanıcılar tam denetim altındadır ve bu özelliği istedikleri zaman açıp kapatabilirler.

thumbnail image 11 of blog post titled What's New in Microsoft Teams , Microsoft Ignite 2021

Teams panelleri

Microsoft Teams panelleri, Crestron ve Yealink ile ortaklaşa oluşturulmuş, kompakt bir dijital ekranda çalışan yerel bir Teams deneyimiyle desteklenen bir alan ve zaman yönetimi çözümüdür. Canlı renk kodlu LED göstergeleriyle gelir, alan kullanılabilirliğini belli bir mesafeden belirleyebilirken, sezgisel ve okunması kolay kullanıcı arabirimi alan ve toplantı bilgileri sunar, böylece doğru zamanda doğru yerde olduğunuzu onaylayabilirsiniz. Ani bir toplantı planlandıysa, bunu doğrudan panelden rezerve edebilir ve ihtiyacınız olduğunda anında bir oda rezerve edebilirsiniz. Teams panelleri kullanıma sunulmuş durumdalar.

thumbnail image 12 captioned Microsoft Teams panels by Yealink and Crestron.

 

Teams ekranı için yeni işlevler

Bu ay, Teams ekranı için birkaç yeni özellik duyuruluyor. Artık Teams ekranından bir Teams toplantısına katılırken, arka planınızı Teams tarafından sağlanan mevcut görüntülerden herhangi biri olarak ayarlayabileceksiniz. Artık toplantılardada alkış, mizah, takdir ve diğer duyguları göstermek için Teams ekranında canlı tepkiler de kullanabileceksiniz. Ayrıca, ambiyans ekranına gelen mesajlar için hızlı yanıtlar ve tepkiler eklendi. Son olarak, Cortana’ya Lenovo Thinksmart View’de ses özelliğini kullanarak “New York’ta saat ve hava nasıl?” gibi sorular sorabilirsiniz.

Teams için onaylanmış yeni çevre birimleri

Teams toplantıları ve aramaları için sertifikalı cihaz portföyü büyüyor. Dell ve Poly’den Video Konferans Monitörü ve Studio P21, Teams sertifikalı web kameralarını, hoparlörleri ve mikrofonları entegre eden ilk monitör olma özelliğini taşıyorlar. Studio P21, kullanıcıların güvenle sunum yapmalarına yardımcı olmak için mükemmel bir aydınlatma bile içeriyor. Teams için sertifikalı ilk video bar’ı, yüksek çözünürlüklü bir işbirliği uç noktası oluşturmak için mevcut bir ekranın üzerine monte edilebilen Poly’den Studio P15 de mevcut. Son olarak, Yealink (UVC20) ve Aver (Cam 130) firmasının yeni web kameraları portföyü genişletmeye yardımcı oluyor. Cam 130 ayrıca ayarlanabilir aydınlatmayı da entegre ediyor, böylece kullanıcılar ortamları nasıl görünürse görünsün kamerada iyi bir şekilde görülebiliyorlar.

Hizmet olarak cihaz (Devıce-as-a-servıce – DaaS) genişletmesi

Hizmet olarak cihaz (DaaS) aylık finansman planları, bu ayın ilerleyen günlerinde Teams Pazar ortakları tarafından ek pazarlara genişletiliyor olacak. Yeni pazarlar arasında İngiltere, Avustralya, İrlanda ve Kanada bulunmaktadır. Bugün portföydeki bölgesel uygunluğu beklemede olan tüm ürünler, uygun yerler ile beraber teklif için hazır olacaktır. Bunlar, 2021 Mart ayı sonunda satışa sunuluyor olacak.

 

Yeni özellikler ve güzel haberlerle görüşmek dileğiyle, kendinize iyi bakın. 👩🏻‍💻