Skip to content

Mıcrosoft Teams – Güvenlik, Uyumluluk ve Gizlilik Yenilikleri

Mıcrosoft Teams – Güvenlik, Uyumluluk ve Gizlilik Yenilikleri

Herkese merhabalar,

Önceki yazılarımızda Microsoft Teams’in bizim için birçok yenilik getirdiğinden bahsetmiştik. Toplantı ve Webinarlar özelindeki yenilikleri bu yazıda,  Sohbet ve İşbirliği özelindeki yenilikleri ise bu yazımızda incelemeştik. Bugün de Güvenlik, Uyumluluk ve Gizlilik özelindeki yenilikleri ele alıyor olacağız. Hazırsanız başlayalım.

Teams 1:1 VoIP aramaları için uçtan uca şifreleme seçeneği

Microsoft Teams, 1:1 Teams VoIP aramaları için özel olarak uçtan uca şifreleme (E2EE) kullanma seçeneğini destekleyerek hassas çevrimiçi görüşmeler yürütmek için ek bir seçenek sağlıyor olacak. Müşteri güvenliği ve uyumluluk gereksinimlerini desteklemek için BT departmanları kurum içerisinde kimlerin E2EE’yi kullanabileceği konusunda tam kontrole sahip olacaktır. Teams 1: 1 VoIP aramaları için E2EE, bu takvim yılının ilk yarısında ticari müşterilere önizleme aşamasında sunulacak ve daha sonra çevrimiçi toplantılara kadar genişletiliyor olacak. Daha fazla bilgi edin.

thumbnail image 2 of blog post titled Secure and compliant collaboration with Microsoft Teams

Teams Multı-Geo desteği

Müşterilerin veri yerleşim gereksinimlerini (data residency requirements) karşılamasına yardımcı olmak için Microsoft 365 Multi-Geo, Microsoft Teams’i içerecek şekilde genişletildi ve artık kuruluşların Teams müşteri verilerinin nerede olduğunu ekiplere ve son kullanıcıya kadar belirleyebilmesine olanak tanıyor. Teams Multi-Geo, Nisan ayında kullanıma sunulmaya başlanacak.

thumbnail image 1 of blog post titled Secure and compliant collaboration with Microsoft Teams
Toplantılar sırasında katılımcıların görüntülerini devre dışı bırakın

Görüntüyü devre dışı bırak özelliği, bir toplantı düzenleyicisinin bir kişinin veya tüm katılımcıların görüntüsünü devre dışı bırakmasına olanak tanır. Bir toplantı güvenliği özelliği olarak, görüntüyü devre dışı bırakma, toplantıları veya sınıfları yürüten organizatörlerin ve eğitimcilerin istenmeyen kesintileri daha iyi yönetmek için daha fazla kontrole sahip olmasına yardımcı olur. Hard mute özelliğine benzer şekilde, bir katılımcının görüntüsü devre dışı bırakıldıktan sonra, katılımcı düzenleyicinin bu ayarını geçersiz kılamaz. Görüntüyü devre dışı bırak özelliği bu yıl içerisinde kullanıma sunuluyor olacak.

thumbnail image 3 of blog post titled Secure and compliant collaboration with Microsoft Teams

Sadece davetliler toplantı seçeneneği

Yalnızca toplantıya açıkça davet edilen toplantı katılımcılarının doğrudan katılabildiği yeni bir lobi ayarı Teams toplantı seçeneklerinde mevcut olacaktır. Bu özellik uygulandıktan sonra, doğrudan davet edilmeyen tüm katılımcılar, kabul edilmeyi bekleyecekleri lobiye yönlendirilecektir. Yalnızca davetliler özelliği bu ayın sonunda kullanıma sunuluyor olacak.

Teams için Güvenli Bağlantılar

Güvenli Bağlantılar, insanlar Office uygulamalarındaki bağlantıları tıkladığında işletmenizi kötü amaçlı sitelere karşı korumaya yardımcı olur. Teams için Güvenli Bağlantılar bu ayın sonunda kullanıma sunuluyor olacak.

thumbnail image 5 of blog post titled Secure and compliant collaboration with Microsoft Teams

Offıce Uygulamalarını kullanarak şifrelenmiş belgeler üzerinde birlikte çalışın

Artık birden çok kullanıcı, otomatik kaydetme de dahil olmak üzere, Microsoft Information Protection kullanarak şifrelenmiş bir Office belgesini aynı anda düzenleyebilir. Şifrelenmiş belgelerde birlikte yazma, Office uygulamaları, Office Web Uygulamaları ve Teams tarafından destekleniyor ve artık kullanıma sunulmuş durumda!

thumbnail image 4 captioned Figure 5: Apply encryption protection settings for files and emails with sensitivity labels

 

Yeni özellikler ve güzel haberlerle görüşmek dileğiyle, kendinize iyi bakın. 👩🏻‍💻