Skip to content

Mıcrosoft Teams: Sohbet ve İşbirliği Yenilikleri

Mıcrosoft Teams: Sohbet ve İşbirliği Yenilikleri

Merhaba sevgili okurlar,

Bir önceki yazımızda Microsoft Teams’in bizler için çok güzel yenilikleri olduğunu söylemiş ve Toplantı ve Webinarlardaki yeniliklerden bahsetmiştik.  Bugün de Sohbet ve İşbirliği özelindeki yeniliklerden bahsediyor olacağız. Bakalım bu alanda bizi ne gibi özellikler bekliyor.

 

Sohbet ve İşbirliği

Microsoft Teams Connect

Teams Connect, kuruluşunuzun içinden veya dışından herhangi biriyle kanalları paylaşmayı oldukça kolay bir hale getirir. Paylaşılan kanal, bir bireyin birincil Teams kiracısında diğer ekiplerin ve kanalların yanında görünecek ve bu da herkesin iş akışında bu kanala erişmesini kolaylaştıracak. Paylaşılan çalışma alanında, Teams’in zengin işbirliği yeteneklerinden yararlanabilirsiniz: gerçek zamanlı olarak sohbet edin, tanışın, arayın, paylaşın ve belgeler üzerinde birlikte çalışın. Yöneticiler, kuruluşlarının harici kullanıcıların verilere ve bilgilere nasıl eriştiğini kontrol etmesine olanak tanıyan ayrıntılı denetimlere erişebilirler. Teams Connect şu anda özel önizlemede mevcut ve bu yılın ilerleyen günlerinde geniş çapta kullanıma sunulacak.

thumbnail image 7 of blog post titled What's New in Microsoft Teams , Microsoft Ignite 2021

Teams ve  Dynamıcs 365 iş süreci deneyimi

Yeni Dynamics 365 Sales, Marketing, Customer Service, Field Service ve Teams bağlantılı deneyimleriyle iş akışında kalın. Dynamics 365 çalışma alanından ayrılmadan sohbet etme, belge paylaşma ve toplantı ve web semineri davetlerini yönetme gibi Teams özelliklerinden yararlanın. Ayrıca Microsoft Teams’in içinden Dynamics 365 kayıtlarına güvenli bir şekilde erişebilir, bunları güncelleyebilir ve paylaşabilirsiniz. Bu özellikler Nisan ayında kullanıma sunuluyor olacak.

Dynamics 365 duyuru blog’undan daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

thumbnail image 8 of blog post titled What's New in Microsoft Teams , Microsoft Ignite 2021

Görev yayınlama kontrol listesi (Task publıshıng checklıst) ve düzenleme yetkileri

Görev yayınlama, kurumsal ekiplerin görevler oluşturmasına ve yayınlamasına (örneğin, dağıtılmış bir işgücünün tüm ön hat konumlarına ve diğer yapılandırılabilir niteliklerine) olanak tanır. Artık kurumsal ekipler, yayınladıkları görevlere bir kontrol listesi ekleyebilir ve her bir görevde yapılması gerekenler hakkında zengin ayrıntılar eklemeleyip yukarıdan aşağıya daha derin bir netlik sağlayabilirler. Kurumsal ekipler, görev listesinin tamamını hatırlamak zorunda kalmadan yayınlanan görevleri de düzenleyebilir. Bu özellikler bu ayın sonunda kullanıma sunulacak. Daha fazla bilgi edinin.

 

Onaylar uygulaması şablonlar, ek yetenekler ve markdown desteğiyle güncellendi

Microsoft Teams’teki onaylar (approvals), onayları doğrudan iş akışınızdan kolayca oluşturmanıza, yönetmenize ve paylaşmanıza olanak tanır. Nisan ayından itibaren, kullanıma hazır yeni ve özelleştirilebilir şablonlar, izin isteme veya ücretli izin gibi genel onaylar için tekrarlanabilir bir yapı sağlayacak. Bu ayın ilerleyen günlerinde, dosyaları doğrudan Microsoft OneDrive ve SharePoint’ten ekleyebilecek ve Microsoft 365’in dışında barındırılan içerik için genel bir bağlantı ekleyebileceksiniz, böylece talepleriniz her zaman en güncel içeriğe sahip olacak. Son olarak, bu ay hem uyarlanabilir kartlara hem de ayrıntılar görünümüne tam Markdown desteği eklenecek, böylece tüm onaylarınızın, tüm onay süreçleriniz için doğru şekilde biçimlendirilmesini sağlayabilirsiniz.

Teams mobil deneyimi geliştirmeleri

Bu ay, mobil deneyimi geliştirecek birkaç yeni özellik duyuruluyor. İlk olarak, mobil uygulama, cihazınızın görünüm ayarını karanlık olarak ayarladığınızda otomatik olarak karanlık temaya geçme özelliği ile birlikte yeni başlıklar, simgeler ve stil içeren güncellenmiş bir görsel görünüm ve hisse sahip olacak. Diğer güncellemeler arasında çevrimdışıyken Teams’te depolanan dosyalara erişme, öneriler içeren yeni bir arama deneyimi, sohbetleri sabitleme özelliği, genişletilmiş bir emoji kitaplığı ve GIF’leri doğrudan Teams uygulamasında kırpma özelliği de bulunuyor. Bu özellikler önce iOS’a, ardından da Android’e geliyor olacak.

thumbnail image 9 of blog post titled What's New in Microsoft Teams , Microsoft Ignite 2021

 

 

Teams’in bizim için hazırladığı yenilikler elbette bunlarla sınırlı değil. Önümüzdeki yazılarda diğer alanlardaki yenilikleri de ele alıyor olacağız, takipte kalmayı unutmayın. Kendinize iyi bakın. 👩🏻‍💻