Skip to content

Mıcrosoft Teams: Kurum çapında arka planlar

Mıcrosoft Teams: Kurum çapında arka planlar

Mıcrosoft Teams: Kurum çapında arka planlar (önizleme)

Halihazırda, eğer Teams masaüstü uygulamaları ve Teams web için bu özelliği etkinleştirdiyseniz, son kullanıcılarınız bir görüntülü toplantıda veya aramada arka planını değiştirebiliyorlar.

Ve artık, bir önizleme özelliği aracılığıyla, kurumunuz genelinde son kullanıcıların erişebileceği arka planlar sağlama yeteneğini sunuluyor.

Bu özellik, Temmuz ayında genel kullanıma sunulduğunda bir Gelişmiş İletişim lisansı gerektirecektir. Kullanıcıların Gelişmiş İletişim lisansı yoksa, önizleme sırasında uygulanan herhangi bir kuruluş arka planı kullanılamıyor olacaktır.

Bu güncelleme ne zaman gerçekleşecek?

Bu güncelleme Nisan ayı sonunda kullanıma sunulmaya başlanacak ve Mayıs ayı sonunda kullanıma sunulması tamamlanacaktır.

Bu güncelleme kurumunuzu nasıl etkileyecek?

Bu özellik önizlemeye alındıktan sonra, kurumunuzdaki herkes bu arka planları görüntüleyebilir ve bunları yeni arka plan ayarları paneli aracılığıyla aramalara ve toplantılara uygulayabilir olacaklar.

Özellik önizlemedeyken, kullanıcılar bu görüntüleri toplantı kontrollerindeki … seçenekler bağlantısından erişilen yeni bir arka plan ayarları panelinde görüntüleyebilir ve ardından aramalar ve toplantılarda bir resim uygulayabilirler.

Bir toplantı veya arama sırasında kullanıcılar, toplantı kontrollerindeki … seçenekler bağlantısından Arka plan efektlerini uygula seçeneğine erişebilir. Bir toplantıya katılmadan önce, kullanıcılar video görüntüsünün altındaki Arka plan filtrelerini seçebilirler.

Teams background

Hazırlanmak için yapmanız gerekenler

Kiracınızda kullanmak için Teams yönetici merkezine resim yükleyebilirsiniz.

Teams admin center

Resimler PNG veya JPG formatında olabilir; 360×360 pikselden küçük ve 2048×2048 pikselden büyük olmamalıdır. Kiracınızda 50 adede kadar görsel barındırabilirsiniz.

 

 

Bu özelliğin bağlı olduğu yol haritasını buradan inceleyebilirsiniz.
Eğer hala Teams’e gelmekte olan Anonim Sunucular özelliğinden bahsettiğimiz yazımızı okuma fırsatı bulmadıysanız, buradaki yazımızdan yeni işlev ile ilgili tüm ayrıntıları öğrenebilirsiniz.
Buradan da yine Teams’e gelen yeni Dijital Kimlik ile Toplantılar Katılma özelliğini inceleyebilirsiniz.
Daha fazla güncellemelerden haberdar olmak ve önemli detayları gözden kaçırmamak için blog sayfamıza göz atmayı ve takipte kalmayı unutmayın.

Bir dahaki yazımızda görüşmek dileğiyle, kendinize iyi bakın!  👩‍💻