Skip to content

Microsoft Teams Herkes İçin Yenileniyor

Microsoft Teams Herkes İçin Yenileniyor

Yeni Teams artık herkesin kullanımına açık!

Kısa süre önce Windows ve Mac kullanıcıları için yeni Teams’in genel kullanıma sunulduğu duyuruldu. Yeni Teams uygulaması, gelişmiş performans, güvenlik ve IT yönetimi sunmak için en baştan bir kez daha tasarlandı. Sonuç olarak, %50 daha az bellek kullanırken iki kata kadar daha hızlı, daha basit, daha akıllı ve daha esnek bir uygulama ortaya çıktı. 

Yeni Teams, birden fazla tenant ve hesap arasında kurumsal sınırların ötesinde sorunsuz tenantlar arası iletişim ve işbirliği sağlayan çok tenantlı (MTO) ve birden fazla tenant ve hesaba sahip (MTMA) organizasyonlar için destek içerir. 

Yeni Teams, yeni özellikleri piyasaya daha hızlı sürmemizi sağlıyor. Genel kullanıma geçişle birlikte, yeni özellikler, yetenekler ve mevcut özelliklerdeki geliştirmeler yalnızca yeni Teams’te kullanılabilir olacak. 

Teams, kullanıcıların masaüstü istemcisinin en güncel sürümünde kalması beklentisiyle Modern Yaşam Döngüsü İlkesi tarafından yönetilir. Otomatik güncelleştirmeler, kullanıcıların en son özelliklere, performans geliştirmelerine, güvenliğe ve hizmet güvenilirliğine sahip olmasını sağlar. Kullanıcının mevcut sürümü bir ila üç ay arasındaysa ve yeni bir sürüm mevcutsa uygulama içi bir uyarı gösterilir. 

Hazırlanmak için neler yapmalısınız? 

Kullanıcı deneyimi konusunda yeni Teams ile beraber büyük bir etki ya da değişiklik söz konusu olmayacak, dolayısıyla nasıl kullanıldığının öğrenilmesi için daha fazla yatırım yapmanız gerekmeyecek., Tek fark kullanıcıların daha hızlı performans ve daha az bellek kullanımı deneyimine sahip olması olacak.  

Yönetici olarak, yeni Teams’in kullanıcılarınıza nasıl sunulacağını yönetebilirsiniz. İlkeleriniz izin veriyorsa, kullanıcılar klasik Teams uygulamasındaki geçiş düğmesini kullanarak yeni Teams’i hemen kullanmaya başlayabilecek. 

İlkeler 

  • Yöneticiler, kuruluşlarındaki kullanıcıları ve grupları uygun şekilde etkinleştirmelerini sağlayan güçlü IT ilkeleri aracılığıyla kuruluşlarında yeni Teams’i etkinleştirebilirler. 
  • Şu anda Teams güncelleştirme ilkesi ‘Yeni Teams istemcisi kullan’ ayarı için ‘Etkin değil’ olarak ayarlanmış olan yöneticilerin, Teams güncelleştirme ilkesini Teams yönetim merkezinde ‘Microsoft denetimli’ olarak seçtikten sonra değeri Yeni Teams olarak ayarlamalarını öneririz. 

Ön koşullar 

  • Kuruluşunuzun sistem gereksinimlerini karşıladığından emin olun. 

Toplu Güncelleme Seçenekleri 

  • Kullanıcıların Teams istemcisini manuel olarak indirip yüklemesi gerekmediği için toplu güncelleştirmeler oldukça önemlidir. Microsoft, yeni Teams istemcisi için bir yürütülebilir (.exe) dosya sağlar, böylece uygulamayı doğrudan kuruluşunuzdaki bilgisayarlarda güncelleştirebilirsiniz. Aynı zamanda çevrimdışı seçeneği de mevcuttur.