Skip to content

Liste ile Kolayca Power BI Raporları Oluşturun

Liste ile Kolayca Power BI Raporları Oluşturun

Hızlı Oluşturma – Listelerden Kolayca Power BI Raporları Oluşturun

Liste şemanızı ve verilerinizi kullanarak Power BI’da hızlı bir şekilde iş zekası raporları oluşturmayı kolaylaştıracak Listelerde yeni bir rehberli yazma deneyiminin gelişini duyurulduğunu söylemekten heyecan duyuyoruz.

Bu güncelleme kurumunuzu nasıl etkileyecek?

Liste kullanıcıları, Entegre et> Power BI> Bu listeyi görselleştir bölümünde, kullanıcıların bu listeyi kullanarak yeni bir Power BI raporu oluşturmasına olanak tanıyan yeni bir menü seçeneği görecektir. Tek bir tıklamayla, temel bir raporu otomatik olarak oluşturabilir ve raporda gösterilen liste sütunlarını özelleştirebilirsiniz. Power BI’ın gelişmiş veri görselleştirme yeteneklerinden daha fazla yararlanmak için Düzenleme moduna geçmeniz yeterlidir. Bir rapor kaydedilip yayınlandığında, Entegre et> Power BI altındaki aynı alt menüde görünüyor olacaktır.

Power BI Submenu Entry Point

  • Microsoft 365 E5 lisansına veya Power BI Pro lisansına sahip kullanıcılar, tam rapor yazma ve görüntüleme deneyimine erişebilecektir.
  • Yukarıdaki lisanslardan herhangi birine sahip olmayan kullanıcılardan, yeni bir raporu kaydetmeye veya mevcut bir raporu düzenlemeye veya görüntülemeye çalıştıklarında Power BI tarafından 60 günlük ücretsiz Power BI Pro denemesine kaydolmaları istenecektir. Deneme seçeneğinin Liste kullanıcılarına gösterilmemesi için otomatik kaydı kapatmak için buraya tıklayabilirsiniz.
  • Power BI ücretsiz lisansına sahip kullanıcılar yalnızca liste verilerini görselleştirebilir, ancak raporları yayınlayamaz veya görüntüleyemezler.

Hazırlanmak için yapmanız gerekenler

Bu özellik varsayılan olarak açıktır, ancak Power BI Admin Portal’ındaki Kiracı ayarları altından kapatılabilir.

Bu özellik kiracılar için devre dışı bırakılırsa, kullanıcılar Liste komut çubuğunda Power BI alt menüsünü görmeye devam edecek, ancak herhangi bir rapor oluşturma veya görüntüleme girişimi bir hata sayfasıyla sonuçlanacaktır.

Not:

Kişi, Konum, Zengin Metin, Çoklu Seçim ve Görsel gibi Listelerdeki belirli karmaşık sütun türleri, şu an için Power BI raporunun otomatik olarak oluşturulmasında desteklenmemektedir.

Anahtar Noktalar

  • Microsoft 365 ID 72175 numaralı yol haritası.
  • Zamanlama:
    • Hedeflenen sürüm: Mayıs ayı başlarında kullanıma sunuluyor olacak
    • Standart Sürüm: sonundan Haziran başına kadar kullanıma sunuluyor olacak
  • Kullanıma sunma: Kiracı düzeyi
  • Kontrol türü: admin kontrolü
  • Eylem: gözden geçirin ve değerlendirin

 

Bu özelliğin bağlı olduğu yol haritasını buradan inceleyebilirsiniz.
Eğer hala Teams’e gelmekte olan Anonim Sunucular özelliğinden bahsettiğimiz yazımızı okuma fırsatı bulmadıysanız, buradaki yazımızdan yeni işlev ile ilgili tüm ayrıntıları öğrenebilirsiniz.
Buradan da yine Teams’e gelen yeni Dijital Kimlik ile Toplantılar Katılma özelliğini inceleyebilirsiniz.
Daha fazla güncellemelerden haberdar olmak ve önemli detayları gözden kaçırmamak için blog sayfamıza göz atmayı ve takipte kalmayı unutmayın.

Bir dahaki yazımızda görüşmek dileğiyle, kendinize iyi bakın!  👩‍💻