Skip to content

Türkiye’den 650 Firmaya Yazılım İhracatı / Akşam Gazetesi

Türkiye’den 650 Firmaya Yazılım İhracatı / Akşam Gazetesi

Yerli bulut bilişim şirketi PEAKUP, 60 kişilik ekibiyle Türkiye’den dünyaya teknoloji ihraç ediyor. Londra’da ofis açan şirketin yeni hedefi ABD’ye açılmak. 

Bilişim altyapı hizmetlerinden yazılım geliştirme faaliyetlerine kadar uçtan uca çözüm ve ürün sunmak üzere 2012 yılında kurulan Türk teknoloji şirketi PEAKUP, faaliyete başladığı günden bu yana 600 bin son kullanıcıyı bulut bilişim teknolojilerine geçirdi. 60 kişilik ekibiyle yüksek teknoloji ürünleri geliştiren firma, bu ürünleri Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgelerindeki 650 kurumsal müşteriye ulaştırıp her yıl yüzde 150 büyüme oranlarına ulaşıyor.

LONDRA’DA OFİS AÇTI

“Türkiye’nin ekonomik gelişimine katkıda bulunmanın en iyi yolu yüksek teknolojili ürünler geliştirip ihraç etmekten geçiyor” diyen Peakup CEO’su Ahmet Toprakçı şunları kaydetti: “Biz de yazılımlarımızı Londra’da açtığımız ofis aracılığıyla AB’ye ulaştıracağız. Bir diğer hedefimiz ise ABD. Yeni açılacağımız bu pazarlarla 3 yıl içerisinde ciromuzun yüzde 40’ı yurtdışından gelecek.”

İŞLETMELERİN VERİMLİLİĞİ YÜKSELİYOR

PEAKUP, geliştirdiği yazılımlarla işletmelerin günlük yaşamını kolaylaştırıp, verimlilik sağlıyor. Firmanın geliştirdiği PassGate isimli yazılım, Bilgi İşlem departmanlarına gelen kullanıcı parola sıfırlama taleplerinin SMS tabanlı otonom bir sistem tarafından işlenerek çözümlenmesini sağlıyor. PassGate’le şirketler yılda 10 milyon TL tasarruf sağlıyor. İK  departmanlarına yönelik şirket içi iletişimi güçlendiren Velocity ve her gün dolaşımda olan milyarlarca e-postayı bir web konsolu aracılığıyla eklenebilecek banner görsellerle dijital izi sürülebilir birer pazarlama ögesine dönüştüren Sign&Go şirketin geliştirdiği diğer önemli iki ürün arasında yer alıyor.

ÇALIŞAN SAYISINI YÜZDE 20 ARTIRACAK

Türkiye’nin 867. Ar-Ge merkezine sahip olan Peakup, bu merkezde nesnelerin interneti, yapay zeka, makine öğrenmesi, mikro-işlemcili devreler, görüntü ve doğal dil işleme teknolojileri üzerine çalışmalar yapıyor. 2020 bütçesinde en önemli yatırım alanlarının insan kaynağı olacağına dikkat çeken Toprakçı, önümüzdeki yıl çalışan sayılarını % 15-20 artıracaklarını sözlerine ekledi.