Skip to content

Mıcrosoft Forms: Formlarınızı yönetin ve düzenleyin

Mıcrosoft Forms: Formlarınızı yönetin ve düzenleyin

Merhaba sevgili okurlar,
Bugün konumuz kolayca anketler ve testler düzenlememizi sağlayan Microsoft Forms. Kendisine gelen yeni özellikle beraber artık formlarınızı ve testlerinizi düzenleyip yönetmek artık çok daha kolay olacak.

Çünkü bu yeni Microsoft Forms özelliği, kullanıcıların tüm formları ve testleri istedikleri şekilde ve kendi yöntemleriyle yönetmelerine ve gruplamalarına, formlarını verimli bir şekilde arşivlemelerine ve koleksiyonlara ayırmalarına olanak tanıyacak.

Bu özellik hem masaüstü, hem web, hem de mobil cihazlar için yayınlanıyor olacak.

Bu güncelleme ne zaman gerçekleşecek?

Standart güncelleme: Güncelleme Eylül ayının sonlarında yayınlanmaya başlanacak ve Kasım’ın sonlarına doğru yayınlanmasının tamamen tamamlanması beklenmekte

Devlet güncellemesi: Kasımın başlarında yayınlanmaya başlanacak ve kasım sonunda yayınlanmasının tamamlanması beklenmekte

Bu güncelleme kurumunuzu nasıl etkileyecek?

Bu güncelleme ile beraber kurumunuzdaki son kullanıcılar, kendi kişisel formlarını farklı koleksiyonlarda kolayca arşivleyebilecek ve yönetebilecekler. Bu da onların daha verimli çalışmalarına ve kendilerini kişisel içeriklerinin kontrolü konusunda daha yetkin hissetmelerine olanak tanıyacak. Ek olarak, bu yeni güncelleme ile beraber kullanıcılar office.com’da farklı ürünler (PowerPoint, Word, Excel, OneDrive gibi) arasında geçiş yaparken sorunsuz bir deneyim yaşıyor olacaklar.

Bunlara ek olarak, kullanıcılar aynı zamanda:

  • Microsoft Teams, Outlook ve PowerPoint aracılığıyla oluşturulan hızlı anketleri vs. daha iyi arşivleyebilecek ve yönetebilecekler
  • Formları/quizleri/anketleri kolayca yönetebilecek ve aramakta oldukları belirli bir formu  kullanıcı tarafından oluşturulmuş, paylaşılmış, ve grup özelliği taşıyan formlar arasında kolayca bulabilecekler.

 

Bu görünüm, kullanıcıların formları/testleri kişisel formlarından koleksiyonlar halinde oluşturup yönettikten sonra görecekleri görünümdür.

Koleksiyon özelliği, mobil görünümde de desteklenmektedir. Aşağıda koleksiyonun küçük ekranlarda nasıl göründüğünü görebilirsiniz.

Hazırlanmak için yapmanız gerekenler

Kullanıcılarınızı bu yeni özellik hakkında bilgilendirmek ve eğitim ve belgelerinizi uygun şekilde güncellemek isteyebilirsiniz.

 

 

 

Microsoft Teams’e gelecek olan Gelişmiş İletişim Eklentisini ele aldığımız yazımızı okuma şansı bulamadıysanız buradan detayları öğrenebilirsiniz.

Şu an gündemde olan Windows 11 ile ilgili aklınızda birçok soru mu var? O zaman bu yazı tam size göre. Sıkça sorulan soruların cevaplarını okumadan geçmeyin!

Yeni özellikler ve güzel haberlerle görüşmek dileğiyle, kendinize iyi bakın. 👩🏻‍💻