Skip to content

WINDOWS 11 – SIKÇA SORULAN SORULAR

WINDOWS 11 – SIKÇA SORULAN SORULAR

Merhaba sevgili okurlar,
Windows 11 ‘in duyurulmasıyla beraber hepimiz bu yeni Windows sürümünü heyecanla beklemeye başladık. Bu süreçte aklımızda güncellemenin ne zaman geleceğinden bilgisayarımızın uygun olup olmadığına kadar birçok farklı soru oluştu. Bugün bu sıkça sorulan soruları beraber inceleyip merakımızı biraz olsun gidereceğiz.

Array of 6 Windows 11 computers

Hazırsanız hemen sorulara geçelim.

 

♦ Windows 10 ve Windows 11’in arasındaki farklar nelerdir?

Windows 11, Windows 10’un tüm gücüne ve güvenliğine sahiptir, ancak aynı zamanda yeniden tasarlanmış ve yenilenmiş bir görünüm sunmaktadır. Bununla beraber yeni araçlar, sesler ve uygulamalarla da beraberinde gelmektedir. Windows’un 11’in her bir ayrıntısı sizin için ince bir şekilde düşünülmüştür. Tüm bunlar bir araya gelerek size bilgisayarınızda canlandırıcı ve sıra dışı bir deneyim sunar.

 

♦ Nereden Windows 11 yüklü bir bilgisayar alabilirim?

Windows 11 yüklü bilgisayarlar bu yılın ilerleyen aylarından itibaren farklı birçok satıcı tarafından satışa sunuluyor olacak.

 

♦ Windows 11 yüklü bir bilgisayarın fiyatı ne kadar olacak?

Bu tamamen hangi bilgisayarından bahsettiğimize bağlı! Birçok üretici Windows 11 yüklü ve farklı fiyatlara sahip birçok çeşit bilgisayar satışa sunuyor olacak.

 

♦ Aksesuarlarım Windows 11 ile uyumlu bir şekilde çalışabilecek mi?

Eğer aksesuarlarınız Windows 10’da sorunsuz bir şekilde çalıştıysa ve Windows 11’in gereksinimlerini karşılıyorsa, bu konuda herhangi bir sorun yaşamazsınız. Eğer emin olmak istiyorsanız, lütfen aksesuarlarınızın üreticileriyle iletişime geçmeyi unutmayın.

 

♦ Şu anda yeni bir bilgisayar almak istiyorum, bu bilgisayara daha sonra Windows 11 yüklemem mümkün müdür?

Şu anda Windows 10 ile satılan bilgisayarların çoğunu Windows 11’e yükseltmek mümkün olacak. Bir bilgisayarın Windows 11’e yükseltilebilmesi için minimum donanım belirtimlerini karşılaması gerekmektedir ve aynı zamanda bazı özellikler için belirli bir donanım ihtiyacı söz konusudur. Güncellemenin ne zaman kullanıma sunulacağı konusu üzerinde hala çalışılsa da şu an için 2021’in son aylarında başlanıp 2022’ye doğru uzanması bekleniyor. Spesifik olarak ne zaman çıkacağı ise cihazdan cihaza değişiklik gösteriyor.

 

♦ Yeni bir Windows 10 bilgisayarının minimum gereksinimleri karşılayıp karşılamadığını nasıl bilebilirim?

Bunu öğrenmenin birkaç yolu var. Eğer şu anda yeni bir bilgisayar araştırması içindeyseniz, “Windows 11’e ücretsiz yükseltme” etiketinin olup olmadığını kontrol edin. Aynı zamanda satış danışmanına da bu konuda sorunuzu yöneltebilirsiniz.

 

Peki ne zaman bilgisayarlarımızı güncelleyebileceğiz?

 

♦ Windows 10 cihazımı ne zaman Windows 11’e yükseltebilirim?

Eğer şuanki Windows 10 bilgisayarınızda Windows 10’un en güncel sürümü mevcutsa ve bilgisayarınız minimum donanım belirtimlerini karşılıyorsa, sorunsuz bir şekilde Windows 11’e geçmeniz mümkün olacaktır. Güncellemenin ne zaman mevcut olacağının planı üzerinde hala çalışılsa da, şu anda kullanımda olan cihazların 2022’nin başlarında güncellenebileceği öngörülmektedir. Ancak, Windows 11’e yükseltilmesi uygun olan tüm Windows 10 bilgisayarları güncellemeyi aynı anda alıyor olmayacak. Bilgisayarınızın güncellemeye uygun olup olmadığını görmek için Bilgisayar Durum Denetimi Uygulamasını indirip çalıştırabilirsiniz. Aynı zamanda, güncelleme kullanıma sunulmaya başladığında, cihazınızın Ayarlar/Windows Güncellemeleri kısmına gidip hazır olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

 

♦ Windows 11 için minimum donanım gereksinimleri nelerdir?

Minimum donanım gereksinimlerini burada bulabilirsiniz.

 

♦ Şu anki bilgisayarımın Windows 11 donanım gereksinimlerini karşılayıp karşılamadığını nasıl öğrenebilirim?

Eğer mevcut bilgisayarınızın minimum gereklilikleri karşılayıp karşılamadığını merak ediyorsanız, bilgisayarınıza Bilgisayar Durum Denetimi Uygulamasını indirip çalıştırabilirsiniz.

 

♦ Peki bilgisayarım minimum donanım belirtimlerini karşılamıyorsa ne olacak? Windows 10 kullanmaya devam edebilecek miyim?

Evet! Windows 10, Windows’un harika bir sürümü olmaktan çıkmıyor. Windows 10, 14 Ekim 2025’e kadar destekleniyor olacak.

 

 

Yeni özellikler ve güzel haberlerle görüşmek dileğiyle, kendinize iyi bakın. 👩🏻‍💻