... Skip to content

Capital – Hızlı Start Up Haber Çalışması

Capital – Hızlı Start Up Haber Çalışması

“AMACIMIZA ADIM ADIM ULAŞIYORUZ”

İngiltere’den sonra ABD’de ofis açmaya hazırlandıklarını söyleyen PEAKUP’ın CEO’su Ahmet Toprakçı, en hızlı büyüyen teknoloji şirketleri arasında yer aldıklarını belirterek “Amacımız global bir şirket olabilmek, buna adım adım ulaşıyoruz” diyor.

PEAKUP, bugüne kadar 600 binin üzerinde son kullanıcının bulut bilişim teknolojilerine geçişini sağladı. Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’da 700’ün üzerinde müşterisi var. En hızlı büyüyen 50 teknoloji şirketinin belirlendiği Deloitte Technology 2019 Fast 50 Türkiye Programı’nda 3 yıl üst üste ilk 50 şirket içinde yer aldı.

Yüzde 100 yerli sermayeli bir şirket olarak yurt dışına teknoloji ihraç ettiklerini söyleyen şirketin kurucusu ve CEO’su Ahmet Toprakçı, hedeflerinin yakaladıkları büyüme ivmesini sürdürülebilir kılmak olduğunu belirtiyor. Özkaynakla büyüdüklerini, sermaye ihtiyaçlarının olmadığını ifade eden Toprakçı, yaptıkları işi şöyle anlatıyor:

“3 DERS KİTABIM VAR”

“İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nü bitirdim. Ardından aynı üniversitede işletme yüksek lisans eğitimi aldım. Kendi işimi kurmadan önce 6 yıl kurumsal hayat tecrübem oldu. ITÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nda sistem yöneticiliği, Bilge Adam Bilgi Teknolojileri Akademisi’nde eğitmen, kurumsal danışman ve yönetici olarak çalıştım.

2012’de bulut teknolojilerin kurumsal dünyaya giriş yapmasıyla bu trendi görmemezlikten gelemedim ve girişimimi kurdum. Şu anda PEAKUP Teknoloji çatısı altında PEAKUP İK ve Londra merkezli PEAKUP Technologies UK şirketlerimiz mevcut. Bunun yanında üniversitelerde ders kitabı olarak okutulan 3 kitabım var.

İNGİLTERE’DE OFİS AÇTI

Çok cüzi bir sermayeyle yola çıktık. VC’den ya da melek yatırımcıdan destek almadık. Bizim modelimiz “Bootstrapping” oldu. Özkaynaklarımızla büyüdük. Yüzde 100 yerli sermayeyle kurulmuş bir teknoloji şirketi olarak Londra’da ofis açmamız ve dünyaya teknoloji ihraç eden bir Türk şirketi olmamız en önemli dönüm noktalarından biri oldu.

Aynı zamanda Ar-Ge merkezimizle yerli teknoloji çözümleri üretiyoruz. TÜBİTAK ve Sanayi Bakanlığı’yla yürüttüğümüz çok sayıda projemiz var. Bugün Türkiye’nin ilk 500 bilişim şirketi arasında sektör bağımsız Türkiye’de en çok Ar-Ge yatırımı yapan ilk 250 şirket arasındayız. Aynı zamanda yıllardır üst üste Deloitte Technology Fast50’de yer alıyoruz.

“PATENT HAZIRLIĞI YAPIYORUZ”

Ürünlerimizi uluslararası rekabette güçlü birer marka haline getirmek ve global bir şirket olabilmek en önemli hedefim. Bu doğrultuda ürünlerimizin patent çalışmalarını yapıyoruz ve uluslararası pazarlama stratejimizi uyguluyoruz. Amacımıza adım adım ulaşıyoruz.

İngiltere’den sonra Amerika ofisimizi de çok yakında açmış olacağız. Bir taraftan da Türkiye’den global teknoloji markası çıkabileceğini göstermek ve bu konuda ilham vermek istiyoruz. İş gücü planlamamızda önümüzdeki yıl yüzde 15-20 bandında bir artış öngörüyoruz. İş zekası, IoT, mobil ve web tabanlı yazılım bölümleri işe alım yapacağımız temel alanlar olacak.”