Bu haftaki Badge Crawler Fırsat Eşitliği konuğumuz Director/Head of Vodafone Global Enterprise Turkey & Greece & Albania İlkem ÖZAR.
TED Ankara koleji ardından Boğaziçi Ekonomi bölümünden mezun olduktan sonra kariyerine bankada ekonomist olarak başladı. Fakat kısa bir süre sonra çalıştığı banka kapanınca tekrar iş arayışına girdi ve Unilever kariyerinin asıl başlangıcı oldu. Unilever da pazarlama departmanında geçirdiği üç sene okul niteliğinde olup iş hayatı için önemli bir yeri oldu. Ardından Microsoft’ta satış departmanında kariyerine devam etti. Teknoloji sektöründe satış ve pazarlamanın diğer alanlara göre daha farklı olduğu, geniş bir kitleden ziyade spesifik alıcının ihtiyacını anlayıp dinlemenin daha önemli olduğunu belirtti. Microsoft’ta geçen 13 senenin ardından CA Technologies’e geçerek 3 sene genel müdürlük yaptı. Güçlü bir kariyere sahip olan İlkem Özar daha sonra McAfee genel müdürlük yaptı. 4 yılın ardından güvenlik üretici firması olan MAY Siber Teknoloji’de CEO pozisyonunda çalışırken amaçlarının lokal bir oyunculuktan global bir oyuncu yaparak daha kurumsal çalışmak istediklerini belirtti. İki sene gibi kısa bir sürede kamu ve özel sektör satışlarını %50 oranlarına çıkartmasına yardımcı oldu. Şu anda ise Vodafone global müşteriler segmentinde Türkiye, Yunanistan ve Arnavutluk bölgesine sorumlu. Vodafone’na geçme sebeplerinden birisini her şeyin bu kadar dijitalleştiği, ınternet’e bu kadar bağımlı olduğumuz bir noktada bu alt yapıyı sağlayan firmalar ve operatörler gittikçe önem kazanıyor. Sadece bir telekomünikasyon firması değil teknoloji firması olma yolunda hızla ilerliyor ve bu gelişmenin içinde olmanın hoşuna gittiğini belirtti.
İnsan iş tercihini yaparken ilk önceliği maddiyat mı olmalı yoksa kendisine fayda sağlayıp, geliştirecek bir iş mi tercih etmeli?
Farklı kültürle çalışmak nasıl katkı sağlıyor, avantajları neler?
Satış ve pazarlama sektöründe diğer sektörlere oranlara daha dengeli kadın-erkek dağılımı olduğuna inanılıyor, gerçekten doğru mu?
Kadın erkek hak ve eşitliğin günümüzde daha çok şirketler tarafından uygulanması, global perspektiften nasıl değerlendiriyor gibi konu başlıklarını da ele aldığımız Badge Crawler Fırsat Eşitliği sohbetimizi tıklayarak izleyebilirsiniz.