Skip to content

Office Insider’da Şubat Ayında Neler Oldu?

Office Insider’da Şubat Ayında Neler Oldu?

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

YENİLİK/DÜZELTME

 

Aylık tüm Office Insider  yenilik ve düzeltmeleri (güncellemeleri) bloğumuzda bulabilir ve takip edebilirsiniz. 👍🏻

 

28 Şubat 2020

 

Outlook

Yeni özellik

BT Yöneticileri için olay bildirimleri

Microsoft 365 kiracı genel yöneticileri ve Office Uygulamaları Yöneticilerine, yeni bir sağ taraf panel bildirimi ile kullanıcılarını etkileyen Outlook ve O365 Exchange olayları hakkında bildirim gönderilir. Olaylar tanımlandığında bölme otomatik olarak görüntülenir, ancak Yardım > Yönetici Bildirimleri’ne tıklayarak da açabilirsiniz.

Yönetici Bildirim bölmesi

Hata düzeltmesi

  • Bir e-posta eki eklendiğinde veya posta kutusundan eki (bir menü üzerinden değil) sürükleyerek, bir dosyadaki “Son Değiştirme” tarihinin güncellenmesine neden olan sorunu düzeltttik.

 

PowerPoint

Yeni özellik

Mürekkepten şekle diyagram oluşturma deneyimi iyileştirildi

Diyagramlarınızda nesneleri bağlı tutmakta güçlük çektiğiniz oldu mu? İşte sizin için iyi haberlerimiz var! İçeriğinize odaklanabilmeniz için bağlayıcıları hem ekleme hem çıkarmayı daha kolay hale getirdik. Mutlaka deneyin!

Şekiller ve bağlayıcı çizgileri gösteren resim.

Hata düzeltmeleri

  • Aynı SharePoint kitaplığından birden fazla sunum PowerPoint’te açıldığında meydana gelen, sadece ilk açılan dosyanın İlke uyumluluğu için taranması sorununu düzelttik.

 

Word

Hata düzeltmeleri

  • Bir açıklama kartında geçiş yaparken, açıklama düzenleme kutusundaki odağın görünür olmamasına neden olan sorunu düzelttik.
  • Bir denkleme bir denetim (Metin İçeriği denetimi gibi) eklemenin ve daha sonra dosyayı kaydetme ve açmanın okunamayan içerik hatasına neden olması sorununu düzelttik.
  • Daha önce parola korumalı olan bir dosyanın bulut depolamaya kaydedilememesi sorununu düzelttik.
  • Aynı SharePoint kitaplığından birden fazla belge Word’de açıldığında meydana gelen, sadece ilk açılan dosyanın İlke uyumluluğu için taranması sorununu düzelttik.

 

Excel

Hata Düzeltmeleri

  • Bir dilimleyicideki metnin Baskı Önizleme’de düzgün ölçeklenmemesi sorununu düzelttik.
  • Aynı SharePoint kitaplığından birden fazla çalışma kitabı Excel’de açıldığında meydana gelen, sadece ilk açılan dosyanın İlke uyumluluğu için taranması sorununu düzelttik.

 

 

21 Şubat 2020

 

Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Access, Project, Publisher ve Visio

Yeni özellik

Mükemmel rengi seçin

Geri bildiriminize dayanarak, Renkler iletişim kutusuna Hex renk değerleri için yeni bir girdi alanı ekledik! Artık asla Hex renk değerlerini RGB değerlerine dönüştürmek için zaman harcamayacaksınız.

Nasıl erişilir

  1. Desteklenen uygulamalardan birinde bir dosya açın.
  2. Renk belirleyebileceğiniz herhangi bir öğe için, şeritteki doğru düğmeye tıklayın (Yazı Tipi Rengi düğmesi gibi) ve Daha fazla Renk’e tıklayın.
  3. Renkler iletişim kutusunda, Özel sekmesine tıklayın.
  4. Hex kutusuna, Hex renk değerini girin, örneğin; #0F4C81 veya 444.

Daha fazla bilgi edinin

Özel bir renk görüntülenen renkler iletişim kutusu

 

Excel

Yeni özellikler

Yukarıya bakın.

Önemli düzeltmeler

  • Kullanıcıların özet tablo ölçülerini yeniden adlandırırken karşılaştığı bir sorun çözüldü.
  • Dosyadaki ilk sözcüğün TABLE olduğu CSV dosyalarının doğru yüklenmemesi ile ilgili bir sorun çözüldü.
  • Çoklu seçim/Arama/Yönetilen meta veri özellikleri kullanan belgelerin, bu özelliklerin 255 karakteri geçmesi durumunda, SharePoint Belge Kitaplığı’na kaydedilmesini engelleyen bir sorun çözüldü. Karakter sınırı şimdi 2.408 karakter.
  • Kullanıcıların bir aralığın içeriğini temizlemek için VBA makrosu kullanırken karşılaşabileceği bir performans sorunu çözüldü.
  • Kullanıcıların şeritle etkileşim kuran bir makro çalıştırdıklarında, Kullanıcı arabiriminin çökmesine neden olan bir sorun düzeltildi.
  • Farklı yakınlaştırma düzeylerine sahip iki çalışma kitabı arasında geçiş yaparken kullanıcıların kilitlenmelerle karşılaşmalarına neden olan bir sorun düzeltildi.

 

Outlook

Yeni özellikler

Yukarıya bakın.

Önemli düzeltmeler

  • Günlüğe kaydetme kapatıldığında bile bazı durumlarda, Outlook’un beklenmedik bir şekilde günlük çıktısı oluşturmasına neden olan bir sorun düzeltildi.
  • Outlook gece boyunca çalışır halde bırakıldığında, kullanıcıların genel klasör iletilerini açamamalarına neden olan bir sorun düzeltildi.
  • Bir Gmail hesabı eklenirken kimlik doğrulaması iş akışında izin sayfasındaki İzin ver ve Reddet düğmelerinin devre dışı kaldığı bir sorun düzeltildi.

 

PowerPoint

Yeni özellikler

Yukarıya bakın.

Önemli düzeltmeler

  • Çoklu seçim/Arama/Yönetilen metaveri özellikleri kullanan belgelerin, bu özelliklerin 255 karakteri geçmesi durumunda, SharePoint Belge Kitaplığı’na kaydedilmesini engelleyen bir hata düzeltildi. Karakter sınırı şimdi 2.408 karakter.

 

Word

Yeni özellikler

Yukarıya bakın.

Önemli düzeltmeler

  • Bir fare işaretçisi yorum kartının üzerinde bekletildiğinde, açıklama kartlarının her zaman vurgulanmaması sorunu düzeltildi.
  • Çoklu seçim/Arama/Yönetilen metaveri özellikleri kullanan belgelerin, bu özelliklerin 255 karakteri geçmesi durumunda, SharePoint Belge Kitaplığı’na kaydedilmesini engelleyen bir hata düzeltildi. Karakter sınırı şimdi 2.408 karakter.

 

14 Şubat 2020

 

Word

Yeni özellik 

Çizim araç kutunuzda Mürekkeple Düzenleme’yi bulma

Mürekkep el hareketleriyle metninizi düzenlemenize olanak sağlamak için, akıllı kalem de olmak üzere bütün araçlarınızı bir araç kutusunda topladık. Buna ek olarak, vurgulayıcı artık doğrudan metne yapışıyor.

Nasıl erişilir

  1. Cihazınız dokunmatik özellikliyse, Çiz sekmesi otomatik olarak açılır. Bunun dışında, Dosya > Seçenekler > Şeriti Özelleştir > Çiz’e giderek de açabilirsiniz.
  2. Çiz’e tıklayın ve Mürekkeple Düzenleme kalemini seçin.

(Dijital kalem özellikli bir cihazınız yoksa ancak dokunmatik bir cihazınız varsa, Dokunarak Çiz > Mürekkeple Düzenleme’yi seçin.)

Mürekkep silme özelliği ve dijital kalem içeren Word belgesi

Deneyebilecekleriniz

  • Bir cümlede sözcükleri, seçili sözcükleri silme veya sözcük ekleme hareketini kullanma
  • Satır ekleme
  • İki sözcüğü birleştirme veya bir sözcüğü bölme
  • Sözcükleri vurgulama

Mürekkep hareketleri listesi

Hata düzeltmeleri

  • PDF olarak dışa aktarıldığında bir belgedeki resimlerin saydamlığını yitirmesi sorunu düzeltildi.

 

Outlook

Yeni özellik

Sabit Wi-Fi ağları için yeni deneyim

Hiç giriş yapmak için bir web sitesi gerektiren bir WiFi ağına bağlandınız mı? Outlook artık bunu algılar ve bağlanmanıza yardımcı olur.

Nasıl erişilir

  • Ağa tam erişim sağlamak için web sayfası etkileşimi gerektiren bir Wi-Fi ağına katılın (Starbucks, Gogo uçuş sırasında vb.)

Hata düzeltmeleri

  • Kullanıcıların “Serbest Meşgul Seçenekler” takvim izinleri penceresine erişimlerini yitirmelerine sebep olan bir hatayı düzelttik.
  • Başka bir saat diliminden gönderilen bazı yinelenen toplantılardaki örnekleri açmaya çalışırken, kullanıcıların “ne yazık ki bu öğeyi açmakta sorun yaşıyoruz” hatası ile karşılaşmaları sorununu düzelttik.
  • Kullanıcıların söz konusu iletiden bir eki sürükleyip bıraktıklarında bir .msg dosyasını yeniden açmalarına engel olan bir sorunu düzelttik.
  • Kullanıcıların Outlook’tan OneDrive’a yükleme yaptıktan sonra, eğer ek adları parantez içeriyorsa, ek adlarını görmelerine neden olan bir sorunu düzelttik.

 

PowerPoint

Hata düzeltmeleri

  • Bir Excel grafiği içeren PowerPoint veya Word dosyasının kaydedilememesine yol açan bir sorunu çözdük.

 

 

11 Şubat 2020

 

Sola bakın, sağa bakın…ÇAPRAZARA burada!

ÇAPRAZARA, ünlü DÜŞEYARA işlevinin ardılıdır. Hem dikey hem de yatay olarak arama özelliği dolayısıyla bu adı aldı (evet, YATAYARA işlevinin de yerine geçer). En basit biçimiyle, ÇAPRAZARA en yaygın tam aramayı uygulamak için 3 bağımsız değişkene ihtiyaç duyar (DÜŞEYARA’dan bir değişken daha az). Bu işlevin imzasına en basit biçimde bir göz atalım:

ÇAPRAZARA(aranan_değer, aranan_dizi, döndürülen_dizi)

  • aranan_değer: Aradığınız şey
  • aranan_dizi: Bulacağınız yer
  • döndürülen_dizi: Döndürülen şey

Daha fazla bilgi edininYATAYARA İşlevi

 

Excel

Verilerinizle ilgili soru sorma

Verilerinizle ilgili sorunuz mu var? Nasıl başlayacağınızı bilmiyor musunuz? Fikirler, akıllı öneriler ve görsel öğeler sağlamak amacıyla verilerinizdeki desenleri arar. Artık sorunuzu giriş kutusuna yazarak Fikirler’in yanıtı bulmasını sağlayabilirsiniz. Deneyin.

  1. Açık bir elektronik tablodan veri aralığındaki bir hücreyi seçin.
  2. Giriş sekmesinde Fikirler düğmesine tıklayın.
  3. Giriş kutusuna belirli bir soruyu yazın veya açılan menüden bir soru seçin.

Fikirler, sorularınızı formüllerle, grafiklerle veya özet tablolarla hızlı bir şekilde yanıtlar. Fikirler, verileriniz en üstte tek bir başlık satırının bulunduğu bir Excel tablosu olarak biçimlendirildiğinde en iyi şekilde çalışır.

Fikirler’de soru sorun.

Verilerinizle ilgili daha fazla fikir edinme

Daha fazla bilgiye mi ihtiyacınız var? Power Query Düzenleyicisi’ndeki yeni veri profil oluşturma görünümlerini kullanarak verileriniz hakkında daha fazla bilgi edinin. Hızla detaylara girin ve harekete geçin. Farklı görünümleri kullanarak verilerinizde detaya girebilir, benzersiz değerleri, hataları ve yinelemeleri belirleyebilirsiniz.  Deneyin.

  1. Power Query Düzenleyicisi’nde sorgu oluşturun veya var olan bir sorguyu açın.
  2. Görünüm sekmesinde Sütun kalitesiniSütun dağılımını ve Sütun profilini denetleyin.
  3. Üst bölmeden bir sütun seçin. Power Query Düzenleyicisi alt bölmelerde daha fazla ayrıntı görüntüler.
  4. Yinelemelerin kaldırılması gibi önerilen eylemler dahil daha fazla bilgi edinmek için verilerin üzerine gelin.

Power Query Düzenleyicisi Veri Profili görünümleri

 

Outlook

Grubunuzdaki verileri korumaya yardımcı olma 

İstediniz, yaptık! Duyarlılık etiketleri uygulayarak e-postalarınızı kuruluşunuzun bilgi koruma ilkeleriyle uyumlu tutun.

Örneğin, artık belgelerinize elle şifreleme uygulamanız ya da ne kadar hassas bilgiler içerdiklerini belirtmek için elle üst bilgi ya da alt bilgi eklemeniz gerekmez. Şimdi tek yapmanız gereken bir duyarlılık etiketi (“genel” veya “çok gizli” gibi) uygulamak. Microsoft Information Protection platformu geri kalanını sizin için halledecektir (BT yöneticilerinin oluşturduğu ilkelere uygun olarak).

Özelliği etkinleştirme

  • Outlook’taki İleti sekmesinde Duyarlılık düğmesine tıklayıp istediğiniz etiketi seçin.

Daha fazla bilgi edinin

Duyarlılık etiketleri

 

Access

Geliştirilmiş sorgu tabanlı düzenleme özellikleri

Geri bildirimlerinizi aldık. Sorguları düzenlemeyi kolaylaştırmalıyız. Şu geliştirmeleri yaptık:

  • Sorgu Tasarımcısı – Sağ tıklama seçeneklerine Tablo TasarımıBoyuta Uydur ve Tablo Gizle dahil daha fazla seçenek eklendi.

Yeni Sağ Tıklama seçenekleri

  • SQL görünümü – Bulma ve değiştirme eklendi.

Bulma ve Değiştirme

 

7 Şubat 2020

 

Access

Yeni özellik 

Sorguları düzenlerken daha üretken çalışın

Sorgu tabanları düzenlemeyi daha ileri taşımak ve kullanıcı deneyimini iyileştirmek için Sorgu Tasarımı geliştirmelerinin ilk turunu sizinle paylaşmaktan dolayı mutluyuz. Bunlar arasında SQL metni içinde bul ve değiştir iletişim kutusu, Sorgu Tasarımcısı’nda ek sağ tıklatma seçenekleri ve ilişkiler penceresinde yapılan birçok geliştirme (birden çok tablo seçimi, tablo kenarı ayarlaması, fare tekerleğiyle kaydırma gibi) sayılabilir.

Deneyebilecekleriniz

  • Yeni sağ tıklama seçeneklerini görmek için sorgu tasarımı veya ilişki görünümünde tabloya sağ tıklayın
  • Sorgu tasarımı veya ilişki görünümünde Ctrl tuşunu basılı tutarak veya tıklayıp sürükleyerek birden çok tabloyu vurgulayın
  • Sorgu tasarımı ve ilişki görünümünde gezinmek için kaydırma tekerleğini kullanın

Birkaç sorgu tablosu seçildi

Hata düzeltmeleri

  • Microsoft Access’in bağlantılı SQL Server tablosunda Kimlik Sütununu tanımlayamamasına ve bunun sonucunda satırların yanlışlıkla silinmiş olarak bildirilmesine neden olan bir sorun çözüldü.
  • ADODB kullanırken oluşan bir sorun çözüldü. VB kodunda kaydedici nesnesi yanlışlıkla hata bildirebiliyor.

 

Word

Hata düzeltmeleri

  • Slayt Kanalı etkin ve açıklamalar bölmesi kapalı durumdayken Ctrl+Alt+M tuşlarının açıklamalar bölmesini açmaması sorunu çözüldü.
  • Açıklama kartları arasında geri ve ileri giderken bazen bir vurgusuyla ilk seçilen açıklamanın görüntülenmesi sorunu çözüldü.
  • Belge birlikte yazılırken bir kök açıklamanın taslak sürümünün korunamaması sorunu çözüldü.
  • İçindekiler tablosunu güncelleştirirken veya kaydırırken belgenin üzerinde bazen gri bir alan görüntülenmesi sorunu çözüldü.
  • Açıklama yazıldıysa ama gönderilmediyse ve kullanıcı dosyayı kaydetmeyi denerse, dosyanın ‘Gözat’ düğmesi kullanılarak kaydedilmesi işleminin çalışmaması sorunu çözüldü.

 

PowerPoint

Hata düzeltmeleri

  • Dosya kapatıldıktan sonra, herhangi bir olay işleyicisi çalışıyorsa PowerPoint’in dosyayı Sunular koleksiyonundan hemen kaldırmaması sorunu çözüldü. Bu nedenle nesne modeli tarafından bildirilen açık sunu sayısı yanlış oluyor ve PowerPoint’in kapatılması engelleniyordu.
  • Koyu vurgu renkleriyle beyaz metnin Gri Tonlamalı ayarında siyah yazdırılmasına neden olan vurgulayıcı sorunu çözüldü.

 

Excel

Hata düzeltmesi

  • Metni Sütunlara Dönüştür özelliği dinamik dizilerle kullanılırken Excel’in kilitlenebilmesi sorunu çözüldü.

 

Outlook

Hata düzeltmeleri

  • Takvimin ay görünümünde kaydırma işleminin önceki takvim olaylarını gösterememesi sorunu çözüldü.
  • Citrix ortamında 30’dan fazla takvim görüntülenirken kullanıcıların kilitlenmeyle karşılaşmasına neden olan sorun çözüldü.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_image src=”https://peakup.org/wp-content/uploads/2023/12/office_imza_son.gif” image_size=”full”][/vc_column][/vc_row]