Skip to content

Microsoft Dynamics CRM nedir ve firmanıza hangi yararları sağlar.

Microsoft Dynamics CRM nedir ve firmanıza hangi yararları sağlar.

Merhaba ben Mert Turan, Microsoft Dynamics CRM ile ilgili merak ettiğiniz konuları bu makale ve serilerinde devamlı olarak paylaşıyor olacağım. Konularımız içerisinde hem teorik hem de pratik bilgilerin paylaşıldığı bir yazı dizisine başlıyoruz.

 

Microsoft Dynamics CRM kısaca bir firmanın özellikle satış kanalının bir standart üzerine oturtulmasını ve satış kalitesini arttırmayı hedefleyen bir yönetim yazılımıdır. Büyümekte olan firmaların daha çok ihtiyaç hissedip kullanmaya başladığı ama bence firmanın büyüme belirtileri başlarken hatta daha öncesinde geçilmesi yaralı olan bir yönetim sistemidir. Eğer sizde kendi firmanızda böyle bir sistem kurmayı düşünüyorsanız ve firmanız büyüme yolunda emin adımlar atıyorsa bu yazı dizisini takip ederek Microsoft Dynamics CRM hakkın da daha fazla bilgi edinmiş olursunuz.

Microsoft Dynamics CRM firmamıza hangi yararları sağlayacak neden zaman kaybetmeden aksiyon almalıyız.

Öncelikle şirket kültürü, firma içerisinde belli bir sistemin kemikleşmeden geçilmesi gerekmektedir örneğin Excel ile satış datalarının yöneticilere ulaştırılması raporların Excel üzerinden işler hale gelmesi gibi genel olarak kemikleşmeler sadece CRM özelinde değil tüm yeni sistem geçişlerinde, projelerin başarılı yapılandırılması yapılması halinde bile geçiş sürecini zorlayan bir etkendir. Hayatımızın her anında kendimize standartlar belirliyoruz bunu firmamız için neden yapmayalım, müşterilerimize neden her kullanıcının kendi istekleri üzerine hazırladıkları teklif yerine kurumsal bir teklif vermeyelim ve bu teklifleri zamanında geri dönüş yapıldı mı? yapılmadı mı? Süreçlerin işleyiş sürelerini hesaplamayalım, neden firma içerisinde kullanılan diğer sistemleri tek bir yerden müşteri odaklı olarak tüm tabloyu görmeyelim gibi binlerce sorunun cevabı Microsoft Dynamics CRM.

Microsoft Dynamics CRM müşteri ilişkileri yönetimi ile anılsa da firmanızın iç işleyişlerini CRM üzerinden takip edebilirsiniz, yani geliştirilmeye açık bir platform ve güçlü bir alt yapısının olduğu söylememiz doğru olur,

CRM ile ERP arasındaki fark nedir dersek

Bunu bir örneklendirme ile anlatmak istiyorum bir kutunun üzerinde Satışlar yazdığını düşünün ve bir diğerinde Finans. Bu kutuların firmanızın departman adları ile devam ettiğini düşünün. Burada yer alan kutuların aslında aynı olduğunu ama içeriklerinin farklı olduğunu görüyoruz, Bu kutulardan Finans, İK gibi birkaç kutunun yan yana gelmesi ile ERP, Satış odaklı olan kutuların bir araya gelmesi ise CRM’i oluşturuyor. Bu anlatım, genel bir fikir oluşturması açısından yararlı oldu ama tabi detaya inildiğinde kullanıcı sayısı esneklik gibi kavramlar sorgulandığı zaman ayrımları görebiliriz. Microsoft Dynamics CRM için İK kutusunu ekleyemez miyiz? Tabi ki ekleriz ama burada dikkat edilmesi gereken noktaların başında firma büyüklüğü, son kullanıcı ile sistem arası giriş çıkış yoğunluğu göz önüne alınmalıdır ama küçük, orta ve ortadan büyük firmaların ihtiyaçları dahilindeki modülleri ekleyerek maliyet açısından bir miktar daha tasarruf etmiş olurlar.

Genel bir bakış açısı yakaladık diye varsayıyorum ve bundan sonraki yazılarımda hem kullanım açısından yararlı bilgileri hem de geliştiricileri mutlu edecek paylaşımlarda bulunmayı teyit ediyorum bir sonraki yazıya kadar sağlıcakla kalın.

Post Müziği Dean Martin – Mambo Italiano