Skip to content

Kurumsal ıntranet uzaktan çalışma sürecine fayda sağlıyor

Kurumsal ıntranet uzaktan çalışma sürecine fayda sağlıyor

Ruh sağlığını koruyabilmek çok önemli

Corona virüsün, psikolojik ve davranışsal açıdan sebep olduğu olumsuzluklardan ruh sağlığımızı koruyabilmek için öncelikle krizlerin, zor zamanların ve travmaların hayatın bir parçası olduğunu hatırlamalıyız. Bu süreçte sürekli evde olma hali, hareket ve özgürlük alanının kısıtlanması, sınırlı sosyallik motivasyonumuzu etkileyebilir. iletişimin azalması, sevdiklerimiz, yakınlarımız, ailemiz, eşimiz ile sosyal-fiziksel mesafemizin artması, fiziksel temasın azalması ile birlikte dokunma, sarılma ihtiyacımızın giderilmemesi, tüm bunlar bizi daha depresif ve daha öfkeli yapabilir.

Takımın bir parçası gibi hissedin

İnsanların birlikte çalıştıkları, zamanının büyük çoğunluğunu birlikte geçirdikleri iş arkadaşlarına özlemleri de bu süreçte artmaktadır. Bir gruba dahil olmak hedeflerimizin, günlük rutinlerimizin devam etmesi bu günleri kolaylıkla atlatmamıza yardımcı olacaktır. Psikolog Gregory Walton’a göre takımın parçası gibi hissetmek, engelleri aşmamızı ve odaklanmamızı kolaylaştırır. Bir takıma ait olmak birlikte günlük rutinlerimizi gerçekleştirmek fiziksel olarak ayrı olsak dahi takım ruhunu ve motivasyonumuzu arttıracaktır. Takım çalışmasının temelinde nicel değil nitel birliktelik esastır. Sağlam kurduğumuz iş ilişkilerimiz, birlikteliklerimiz, güçlü aidiyet duygularımız hayatımıza anlam katarak yaşamış olduğumuz bu süreci daha kolay atlatmamıza yardımcı olacaktır.

İletişiminizi Kuvvetlendirin!

Bu süreç içerisinde işimiz ve iş arkadaşlarımızla iletişimimi kuvvetlendirecek günlük rutinimizi devam ettirmemize fayda sağlayacak verimliliğimizi arttıracak teknolojik platformlara ihtiyaç duymaktayız. Kurumsal Intranet uygulaması ile aidiyet duygumuzu güçlendirmek, hedeflerimize ulaşmak ve verimliliğimizi arttırmamız mümkün olacaktır. Kurumsal Intranet ile günlük rutinimizi aksatmayacak şekilde çalışanlarımızla paylaşımlarda bulunmamız, anında bilgilendirmeleri, gelişim odaklı eğitimlerimi paylaşmamız, özel günlerinde kutlamaları yapmamız ve daha birçok uygulamayı yapmamız mümkün olmaktadır. Kurumsal Intranet Fiziki olarak ayrı olsak bile aynı kurum için emek harcayan çalışanların paylaşımda bulumasına ve motivasyonlarının artmasına büyük katkı sağlamaktadır.

Bir takımın parçası olmak insanın zorlu zamanlarda daha güçlü olmasına fayda sağlamaktadır. Bizimle aynı duyguları düşünceleri hedefleri paylaşan iş arkadaşlarımızla günlük rutinimizi bozmadan bir araya gelmemiz bu zorlu günleri daha kolay atmamıza yardımcı olacaktır. Henry Ford’un bir zamanlar söylediği gibi, “Bir araya gelmek bir başlangıçtır. Bir arada tutmak ilerlemedir. Birlikte çalışmak başarıdır. ”

İletişim süreçlerinizi tek bir merkezde toplayan, motivasyonunuzu arttıran ve iletişiminizi güçlendirmenizde yol arkadaşı olan Velocity kurum içi intranet portalımız ile tanışın!