Skip to content

Azure VMware Çözümünün bir sonraki gelişimi

Azure VMware Çözümünün bir sonraki gelişimi

Bugün, Microsoft tarafından tasarlanan, oluşturulan ve desteklenen ve VMware tarafından onaylanan yeni nesil Azure VMware Çözümü önizlemesini duyurmaktan heyecan duyuyoruz.

Birçok kurum, iş istikrarı, sürekliliği ve esnekliği sağlayan hızlı ve uygun maliyetli çözümler bulmak istemektedir. Ancak bu ekonomik ortamda, birçok yeni zorluklarla karşı karşıya kalmaktadırlar. Yeni Azure VMware Çözümüyle, müşteriler mevcut şirket içi VMware uygulamalarını herhangi bir maliyet, çaba veya uygulamaları yeniden tasarlama veya operasyonları yeniden yapılandırma riski olmadan sorunsuz bir şekilde genişletebilir veya tamamen Azure’a geçirebilirler. Böylece bulut verimliliği kazanılar. Ve güvenlik, veri ve yapay zekanın yanı sıra birleşik yönetim yetenekleri genelinde de Azure hizmetleriyle kendi hızlarında yenilik yapabilirler. Müşteriler, Azure Hibrit Avantajlarından yararlanarak Azure VMware üzerinde çalışan Windows Server ve SQL Server iş yükleriyle de tasarruf edebilirler.

Giriş - Azure VMware Çözümü , Microsoft Docs

Mıcrosoft birinci taraf hizmeti

Yeni Azure VMware Çözümü, Microsoft’un birinci taraf hizmetidir. Doğrudan Microsoft tarafından sahip olunan, işletilen ve desteklenen yeni bir hizmet başlatılarak, tüm ihtiyaçlarınız için size tek bir iletişim noktası sağlanırken, daha fazla kalite, güvenilirlik ve Azure inovasyonuna doğrudan erişim garanti ediliyor. Bugünkü duyuru ve VMware ile devam eden işbirliği ile yeni bu yeni çözüm,  gelecekteki başarınızın temelini oluşturuyor.

VMware COO’su Sanjay Poonen, “VMware ve Microsoft’un müşterilerimizi destekleme konusunda uzun süredir devam eden bir ortaklığı ve ortak bir mirası var. Şimdi bir araya gelmemiz ve müşterilerimizin işletmeleri için istikrar ve verimlilik yaratmalarına yardımcı olmamız her zamankinden daha önemli. Yeni Azure VMware Çözümü, müşterilere özel veri merkezlerinde kullandıklarıyla aynı VMware temelini Azure’da kullanma olanağı sağlıyor. İş çevikliğini ve esnekliğini artırabilen, maliyetleri azaltabilen ve her tür uygulama için yerel bir geliştirici deneyimi sağlayan tutarlı bir işletim modeli sağlıyor,” dedi.

Poonen’in bu yorumları Microsoft Başkan Yardımcısı Jason Zander tarafından benzer bir biçimde tekrarlandı: “Bu, Microsoft ve VMware için müşterilerimizle bulut yolculuklarında bugün bulundukları yerde buluşmak konusunda harika bir kilometre taşı. Azure VMware Çözümü, çok çeşitli müşteri iş yüklerini desteklemek için Azure hizmetlerini nasıl tasarladığımızın harika bir örneği. VMware ekibiyle yakın işbirliği sayesinde, şirket içinde VMware çalıştıran müşterilerin Azure’un son derece güvenilir altyapısından daha kısa sürede yararlanabilecek olmaları beni heyecanlandırıyor.”

Bu yeni çözüm Azure üzerine inşa edildi ve Azure’un küresel yapısının hızını, ölçeğini ve yüksek kullanılabilirliğini sağlıyor. Azure’da eksiksiz bir VMware Cloud Foundation ortamı sağlayabilir ve işletmenizin ihtiyaçları değiştikçe bilgi işlem ve depolama esnekliği elde edebilirsiniz. Azure VMware Çözümü, VMware Bulut Onaylıdır ve müşterilere VMware iş yükleri için tutarlılık, performans ve birlikte çalışabilirlik ile eksiksiz bir VMware yetenekleri seti kullandıklarına dair güven verir.

VMware teknolojisine ve deneyimlerine erişim

Azure VMware Çözümü, VMware becerileri ve araçlarına yönelik mevcut yatırımlarınızdan yararlanmanıza olanak tanır. Müşteriler, VMWare vSphere, HCX, NSX-T ve vSAN dahil olmak üzere tanıdık VMware teknolojisini kullanarak buluta geçişi hızlandırırken operasyonel tutarlılığı koruyabilirler. Ek olarak, yeni Azure VMware Çözümü, müşterilerin toplu canlı geçiş desteği de dahil olmak üzere Azure’a geçiş çabalarını basitleştirmelerini sağlayacak VMware HCX Enterprise ekleme seçeneğine sahiptir. HCX ayrıca şirket içinde vSphere’in eski sürümlerini kullanan müşterilerin, Azure VMware Çözümü üzerinde sorunsuz bir şekilde çalışan daha yeni vSphere sürümlerine geçmelerini sağlar.

Kusursuz Azure entegrasyonu

Azure VMware Çözümü, Azure yönetimi, güvenliği ve hizmetleriyle entegrasyon yoluyla müşterilere zaman içinde bulut yetkinlikleri oluşturmaya ve modernize etmeye devam etme fırsatı sunar. Müşteriler, aşina oldukları yerel VMware araçlarını ve yönetim deneyimlerini kullanma seçeneğini korur ve gerektiğinde Azure özelliklerinden aşamalı olarak yararlanır.

Mıcrosoft iş yükleri için Azure Hibrit Avantajı fiyatlandırmasından yararlanın

Windows Server ve SQL Server için benzersiz fiyatlandırma avantajlarını kaçırmayın! Azure VMware Çözümünde çalışan Microsoft iş yükleriniz için en iyi bulut olarak Azure’dan yararlanın. Azure Hibrit Avantajı, Azure VMware Çözümü’ne kadar uzanır ve müşterilerin yazılım güvencesiyle Azure’a geçiş veya genişletme sırasında mevcut şirket içi Windows Server ve SQL Server lisans yatırımlarının değerini en üst düzeye çıkarmasına olanak tanır. Ayrıca Azure VMware Çözümü müşterileri, Windows Server ve SQL Server’ın 2008 sürümlerinde üç yıllık ücretsiz Genişletilmiş Güvenlik Güncelleştirmeleri için uygundur. Azure’daki bu benzersiz fiyatlandırma avantajlarının birleşimi, müşterilerin VMware ortamlarında maliyet verimliliği ile bulut benimsemesini basitleştirmelerini sağlar.

Ayrılmış Örnekler, ayrılmış ana bilgisayarlarda bir yıllık ve üç yıllık seçeneklerle Azure VMware Çözümü müşterileri için de sunuluyor olacak.

Küresel kullanılabilirlik ve genişleme

Azure VMware Çözümü önizlemesi, ilk olarak ABD Doğu ve Batı Avrupa Azure bölgelerinde kullanıma sunulmuş durumda. Yeni Azure VMware Çözümünün 2020’nin ikinci yarısında genel kullanıma sunulması bekleniyor ve o tarihte kullanılabilirliğin daha fazla bölgeye yayılması planlanmakta.

 

Yeni gelişmelerden haberdar olmak için blog sayfamızı takip etmeyi unutmayın!

Bir dahaki yazımızda görüşmek üzere, kendinize iyi bakın. 👩‍💻