... Skip to content

TOPLANTILAR İÇİN DAHA İYİ TEAMS GENİŞLETİLEBİLİRLİĞİ

TOPLANTILAR İÇİN DAHA İYİ TEAMS GENİŞLETİLEBİLİRLİĞİ

Merhaba sevgili okurlar,
Bugün Microsoft Build etkinliğinde duyurulmuş olan yeni bir konuyu sizlerle paylaşacağız. Teams toplantıları ile ilgili bu özellik, geliştirilecilere genel olarak daha iyi bir deneyim sunmaları için yardımcı olacak.

Geçen yıl bizlere sunulmuş olan toplantılar için Microsoft Teams uygulamaları, geliştiricilere, bir toplantının tüm yaşam döngüsü boyunca ortak hedefleri çözmek ve deneyimler tasarlamak için insanları birbirine bağlamaya yardımcı olan işbirliğine dayalı uygulamalar oluşturma araçları sağlar. Artık geliştiriciler, aşağıdakilerin de aralarına dahil olduğu yeni özelliklerle daha da benzersiz senaryolar oluşturabilirler:

teams toplantıları

  • Paylaşılan sahne bütünleştirmesi. Önizleme sürümünde olan paylaşılan sahne bütünleştirmesiyle, geliştiriciler uygulama bildiriminde yapacakları basit bir yapılandırmayla bir Teams toplantısındaki ana sahneye erişebilirler. Bu beyaz tahta, tasarım, proje panoları ve daha fazlası gibi toplantı uygulamalarınız için gerçek zamanlı, çok kullanıcılı işbirliği deneyimleri sağlamak için yeni bir yüzey sağlar.
  • Yeni toplantı etkinliği API’leri. Önizleme sürümünde olan bu özellik, toplantı başlangıcı ve sonu gibi etkinlikler aracılığıyla toplantıyla ilgili iş akışlarının otomasyonunu etkinleştirmenizi sağlıyor. Bu yılın devamında daha birçok etkinlik API’sinin kullanıma sunulması planlanıyor.
  • Birlikte modu genişletilebilirliği. Bu yaz kullanıma sunulacak olan Birlikte modu genişletilebilirliği, Teams toplantıları için kendi özel sahnelerinizi oluşturmanıza ve paylaşmanıza olanak tanıyor. Bu, Teams için Geliştirici Portalı içinde kolay bir tasarım deneyimi sağlıyor. Böylece geliştiriciler, toplantıları kurumunuz için daha ilgi çekici ve kişiselleştirilmiş hale getirme amacıyla özel sahneler oluşturabiliyor
  • Kaynağa özel onay destekli medya API’leri: Bu yaz kullanıma sunulacak olan bu özellik sayesinde geliştiriciler transkripsiyon, çeviri, not alma ve içgörü toplama gibi senaryolar oluşturmak için ses ve video akışlarına gerçek zamanlı erişim elde edebilecek.

Buradan

bu güncellemeler hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

 

Yeni gelişmelerden haberdar olmak için blog sayfamızı takip etmeyi unutmayın!

Microsoft Build’in Azure ile ilgili gelişmeleri üzerine yazdığımız Azure Microsoft Build Özeti adlı yazımızı buradan okuyabilirsiniz.
Buradan da Microsoft Build 2021 etkinliğinin en önemli 5 duyurusu hakkında bilgi edinebilirsiniz.
Bir dahaki yazımızda görüşmek üzere, kendinize iyi bakın. 👩‍💻