... Skip to content

Microsoft Build 2021: En önemli 5 duyuru

Microsoft Build 2021: En önemli 5 duyuru

Microsoft Build 2021, Windows veya Microsoft ürünleriyle çalışan geliştiriciler için yılın en büyük etkinliğidir.

Bu yılki Build etkinliğinde de Microsoft, geliştiriciler için birkaç yeni araç duyurdu ve hatta Windows’un geleceğini tanıttı, bu yüzden takip edip arayı kapatmamız gereken çok şey var! Zaman kaybetmeden bunların neler olduğuna bakalım.

Microsoft, geliştiricilerin Windows 10 uygulamaları oluşturmasına yardımcı oluyor

Microsoft, bu yıl Build etkinliğinde Project Reunion 0.8 önizlemesini duyurdu. .NET 5 desteği ve daha iyi WinUI 3 ve WebView2 desteği getiriyor. Project Reunion’daki tüm araçlar, farklı başlangıç ​​noktalarından gelseler bile geliştiricilerin Windows 10 uygulamaları oluşturmasına yardımcı olur.

WinUI ve WebView2, geliştiricilerin web tabanlı içerik için Microsoft Edge’in işleme motorunu kullanmasına izin veren modern teknolojiler getiriyor. .NET 5 uygulamaları desteğiyle geliştiriciler, Windows Presentation Foundation ve Windows Forms uygulamasını kullanabilir.

Project Reunion 0.8, Windows uygulama geliştirme için bir başka adımdır ve Win32 ve UWP uygulamaları için geliştirme sürecinin birleştirilmesine yardımcı olur.

Microsoft Store

Edge, ‘Windows 10’da en iyi performans gösteren tarayıcı’ oldu

Microsoft Edge, geçen yıl bazı büyük değişiklikler yaşadı ve yeni özellikler aldı.

Geçen yılki Build’den bu yana Microsoft, WebView2’yi, PWA’ları Microsoft Store’a sundu ve Chromium projesine kabul edilen 5.300’den fazla taahhütte bulundu.

Geçen yıl öne çıkan özelliklerin yanı sıra Microsoft, Microsoft Edge 91’in önümüzdeki hafta piyasaya sürülmesiyle “Windows 10’da en iyi performans gösteren tarayıcı” olacağını iddia etti.

Bu performans iddialarının temeli her ikisi de tarayıcının sistem kaynaklarını tüketmeden hızlı çalışmasına yardımcı olan Startup boost ve sleeping tabs (uyku sekmeleri) özelliklerine dayanıyor.

 

Microsoft Edge

 

Windows Package Manager önizlemeden çıkıyor

Bir yıllık önizleme testinden sonra Microsoft, Windows Paket Yöneticisi 1.0’ı yayımladı. Bu araç, insanların Windows 10’da paketleri ve uygulamaları kolayca yüklemesine ve kaldırmasına olanak tanıyor.

Windows Paket Yöneticisi, birden çok bilgisayarı yönetmesi gereken BT yöneticileri için mükemmel bir araçtır. Ayrıca, herkesin yeni bir Windows 10 yüklemesinden sonra bir bilgisayarı ihtiyaç duyduğu tüm programlarla  kurmasına ve çalıştırmasına yardımcı olur.

Windows Package Manager build

Microsoft Teams, işbirliğine dayalı deneyimler kazanıyor

Microsoft Teams, Microsoft’un odak noktası olmaya devam ediyor. Platformun günlük milyonlarca aktif kullanıcısı var ve Microsoft, geliştiricilerin Teams kullanıcılarına yardımcı olmak için kullanabilecekleri araçlar üzerinde çalışıyor.

Microsoft, Build’de Teams’de İşbirliğe dayalı uygulamalar oluşturmaya yönelik yeni seçenekleri duyurdu: paylaşılan sahne entegrasyonu, Birlikte mod genişletilebilirliği ve medya API’leri ve kaynağa özel içerik. Microsoft ayrıca Outlook ve Microsoft Teams arasında içerik paylaşımı için yeni araçlar da duyurdu.

Yeni Teams özellikleri, insanların farklı cihazlarda gerçek zamanlı olarak birlikte çalışmasına izin vermeye odaklanıyor.

build

Satya Nadella, Windows’un geleceğiyle ilgili ipucu verdi

Haftanın en büyük haberi, Microsoft’un gösterdiği veya resmi olarak duyurduğu bir şey olmayabilir. Microsoft CEO’su Satya Nadella, Build’de yaptığı açılış konuşması sırasında Windows’a yönelik büyük bir güncelleme hakkında bilgi verdi. Nadella, muhtemelen Windows 10 için yaklaşan Sun Valley güncellemesini ima ediyordu.

windows build

Nadella açılış konuşmasında şirketin yakında “son on yılın en önemli Windows güncellemelerinden birini paylaşacağını” açıkladı. Nadella buna “yeni nesil Windows” adını verdi ve kendinisini aylardır kullanıyor. Nadella’nın bu yenilikten “Windows 10” olarak bahsetmemesi dikkat çekici olabilir, ancak bir şeylerden emin olmak için resmi bir duyuruyu beklememiz gerekecek.

 

 

Yeni gelişmelerden haberdar olmak için blog sayfamızı takip etmeyi unutmayın!
Bir dahaki yazımızda görüşmek üzere, kendinize iyi bakın. 👩‍💻