... Skip to content

Azure Mıcrosoft Buıld Özeti

Azure Mıcrosoft Buıld Özeti

Bir yıldan biraz daha uzun bir süre önce, Microsoft Build 2020, Microsoft’un tamamen dijital ilk etkinliği olmuştu. Bu süreçte Microsoft ekibi, pandemi sırasında iş ve toplumsal süreklilik konusunda her zamankinden daha kritik hale gelen geliştiricileri desteklemek için orada olduklarından emin olmak istedi. Bu en zorlu zamanlarda geliştiriciler, büyük ve küçük işletmelerin büyümeye, dönüşmeye ve hatta müşterilerini ve çalışanlarını destekleme amaçlarını gerçekleştirme yollarını yeniden tasarlamaya devam etmelerini sağladı.

 

Microsoft Azure’un misyonu, kişilerin ve kuruluşların bir amaç doğrultusunda icat etmelerine yardımcı olmaktır. Microsoft, geliştiricileri (kendilerine birçok yönden dijital ilk müdahale ekipleri ve neslimizin öncüleri de diyebiliriz) ve inovasyonlarıyla yönlendirdikleri daha geniş organizasyonları desteklemekten gurur duymakta. Bu haftaki dijital Microsoft Build 2021’de, geliştiricilerin veri ve yapay zekanın gücünden yararlanan ve her yerde çalışan akıllı, bağlantılı ve güvenli bulutta yerel uygulamalar oluşturmasına yardımcı olan bir dizi yeni özellik duyuruldu. Aşağıda, bu hafta Microsoft Build etkinliğinde incelenmiş olan ve daha fazla ayrıntıyı keşfetmenin yollarını içeren önemli hikayeler yer almakta.

 

Microsoft’un uçtan uca geliştirici platformuyla geliştirici hızını artırın

Geliştiriciler tarafından ve geliştiriciler için oluşturulmuş bir şirket olarak Microsoft’un amacı, onlara müşterilerinin gerçek dünyadaki ihtiyaçlarını karşılama çevikliğini sağlamaktır. Microsoft Cloud ile, geliştiricilerin gezegendeki herhangi bir kişiye ulaşmak için uygulamalar ve çözümler oluşturmak için kullanabilecekleri inanılmaz derecede kapsamlı bir platform bulunmakta. Geliştirici hızını artırmaya yardımcı olmak ve geliştiricilerin nerede olurlarsa olsunlar üretken bir şekilde oluşturmalarını, güvenli bir şekilde işbirliği yapmalarını ve geniş ölçekte yenilik yapmalarını sağlamak için atılmış olan en son adımlar hakkında bilgi edinin.

Azure ile uygulamalarınızda verilerin ve yapay zekanın gücünden yararlanın

Söz konusu tüm geliştiricileri sınırsız ölçek, seçenek ve olanaklarla güçlendirmekse, o iş Azure’da. Microsoft’un Geliştiricilere olan bağlılığının amacı, Azure’u veri ve yapay zekanın gücünden yararlanan akıllı uygulamalar geliştirmek için en iyi bulut haline getirmektir.

Her yerde çalışan bulut uygulamaları oluşturun

Azure’daki müşteriler, kapsayıcılar, mikro hizmetler, sunucusuz işlevler ve API merkezli tasarımlar gibi bulutta yerel teknolojilerden yararlanarak geleceğin uygulamalarını bugün başarıyla oluşturuyorlar. Microsoft, bu başarıyı şirket içi ortamlara, uç konumlara ve hatta diğer genel bulutlara genişletmelerine yardımcı oluyor. Geliştiricilerin artık Kubernetes’te ve Azure Arc ile her yerde kullanılabilen anahtar teslim uygulama hizmetleriyle fikirlerden uygulamalara nasıl hızla geçebileceklerini öğrenin.

Azure, kurumsal Java uygulamalarınız için adeta bir ev görevi görür

Geliştiriciler, Java uygulamalarını Azure’da modernize edip genişleterek daha fazla üretkenlik, ölçek ve esneklik elde edebilirler. Azure’un açık platformu, geniş geliştirici araçları entegrasyonu, tam olarak yönetilen bilgi işlem, veritabanı ve platform hizmetleri sunmakta. Bunların yanı sıra müşterilerin Java ile yaptığı harika şeyleri destekleyen kapsamlı bir dizi iş ortağı teklifi de sunar. Azure’da Java ile nelerin mümkün olduğuna dair en son bilgileri okuyun.

Microsoft Azure ile açık kaynaklı uygulamaları istediğiniz gibi çalıştıın

Geliştiriciler, Azure’u kullandıklarında, en iyi araçlar ve yapı taşlarıyla uygulamalarını eksiksiz olarak yenileme ve oluşturma yetkisine sahiptir. Azure, geliştiricilerin altyapıları üzerinde kontrol sağlamaları ve seçtikleri işletim sistemi, veritabanı, dil, geliştirme aracı veya metodolojisinden bağımsız olarak en yüksek esnekliği kazanmaları için bilerek tasarlandı. Geliştiricilerin Microsoft Azure’da açık kaynak ile esnek bir şekilde uygulama geliştirmelerini ve hızlı bir şekilde yenilik yapmalarını sağlamaya yönelik en son gelişmeler hakkında bilgi edinin.

Dağıtımı ve yönetimi basitleştiren yeni Azure özellikleri

Dünyanın dört bir yanındaki kuruluşlar, Azure ile iş açısından kritik öneme sahip uygulamaları uygun ölçekte oluşturuyor dağıtıyor ve yönetiyorlar. Microsoft da, kuruluşların ve geliştiricilerinin harika çözümler oluşturmaya odaklanmasına yardımcı olmak için uygulama dağıtımını ve yönetim deneyimini sürekli olarak iyileştiriyor. Bu iyileştirmeler, geliştiricilerin Bicep, Elastic with Azure ile yerel entegrasyon ve daha fazlası gibi yeniliklerle uygulama geliştirme sırasında altyapıyı daha kolay kurup çalıştırmalarına yardımcı olmayı da içeriyor. Bunlar ve ek Azure altyapı geliştirmeleri hakkında bilgi edinin.

Analitik ve tahmine dayalı içgörülerle iş uygulamaları verilerinizi güçlendirin

Müşteri geri bildirimleri, veri engelleri ortadan kalktığında analitiğin etkisinin katlanarak arttığını açıkça ortaya koymaktadır. Bugün, iş uygulamaları verileri ile analitik sistemler arasındaki engel, kapsamlı içgörülerin keşfedilmesini engelliyor. Microsoft Dataverse için Azure Synapse Link ile müşteriler artık iş uygulamalarına akan verilerin analitik çözümlerine de akmasını otomatik olarak sağlayabilirler. Bu, müşterilerin, ayrı iş akışları olmaktan ziyade, iş uygulamalarındaki verileri yönetme ile birlikte gelişmiş analiz görevlerini gerçekleştirmelerine olanak tanır.

Dijital ikizler, karma gerçeklik ve metaverse uygulamalarıyla fiziksel ve dijitali bir araya getirme

Bulut ve sınır bilişimi, daha önce hiç olmadığı kadar bir araya geliyor. Ve böylece dünyanın her yerindeki geliştiriciler ve kuruluşlar için büyük fırsatlara yaratıyor. Dijital ikizler, karma gerçeklik ve otonom sistemler (Digital twins, mixed reality, autonomous systems), müşterilerimizin halihazırda yararlandığı devasa bir yenilik dalgasının merkezinde yer alıyor. Bu teknolojik yakınlaşmanın yarattığı olasılıkları, müşterilerin bundan nasıl faydalandığını ve Microsoft’un bu teknolojiyi her geliştiricinin ve kuruluşun erişebileceği şekilde kullanımını kolaylaştırma yolculuğunu kapsayan en son güncellemeyi okuyun.

Microsoft metaverse technology stack azure

 

Yeni gelişmelerden haberdar olmak için blog sayfamızı takip etmeyi unutmayın!
Bir dahaki yazımızda görüşmek üzere, kendinize iyi bakın. 👩‍💻