Skip to content

Teams sohbetlerinden veya kanal gönderilerinden görevler oluşturun!

Teams sohbetlerinden veya kanal gönderilerinden görevler oluşturun!

Bu yeni özellik, kullanıcıların Teams sohbetlerinden veya kanal gönderilerinden Görevler oluşturmasına ve önemli işlerin gözden kaçmamasını sağlarken Teams konuşmalarında doğal olarak ortaya çıkan görevleri tanımlamalarına olanak tanıyor olacak. Bu özellik, Microsoft Teams masaüstü ve mobil cihazlarda kullanıma sunulacak.

Bu özellik ne zaman gerçekleşecek?

Bu özellik Mayıs ayı başlarında kullanıma sunulmaya başlanacak ve kullanıma sunulması Mayıs ayı sonlarında tamamlanacaktır.

Bu özellik kurumunuzu nasıl etkileyecek?

Bu özellik, kuruluşunuzdaki Teams Görev uygulamasındaki görevleri birleştirecek. Teams’teki Görevler uygulamasında Görev oluşturmak ve onu izlemek için bir Teams mesajına gelip Diğer seçenekler’i seçin. Sohbetlerden ve gönderilerden oluşturulan tüm görevler, Teams Görevler uygulamasındaki tüm kullanıcı görevleriyle birlikte görünecektir. Görevlerim’e ayrı görevler eklenebilir ve ortak görevler herhangi bir paylaşılan plana eklenebilir.

Her ikisi de bağlam sağlamak için orijinal sohbete veya kanal gönderisine ait bir bağlantı içerecektir. Kullanıcılarınız, görevler atayabilir, bitiş tarihlerini, öncelikleri, atamaları belirleyebilir ve hatta sohbetlerinden veya kanal gönderilerinden notlar ekleyebilirler.

Görev oluştur özelliğinin menüde mevcut hali
Create Task from Teams chat

Mevcut görev oluşturma seçenekleri
Create Task from Teams chat

Görev detaylarını görüntüle
Create Task from Teams chat

NOT: Bu özelliği kullanmak için Görevler uygulamasının yüklenmesi gerekir. Kuruluşunuz Görevler uygulamasını devre dışı bırakmak için açık değişiklikler yapmadığı sürece, görevler uygulaması varsayılan olarak etkindir.

Hazırlanmak için yapmanız gerekenler

Kullanıcılarınızı bu yeni özellik hakkında bilgilendirmek ve eğitim ve belgelerinizi uygun şekilde güncellemek isteyebilirsiniz.

 

 

 

Bu özelliğin bağlı olduğu yol haritasını buradan inceleyebilirsiniz.
Eğer hala Teams’e gelmekte olan Anonim Sunucular özelliğinden bahsettiğimiz yazımızı okuma fırsatı bulmadıysanız, buradaki yazımızdan yeni işlev ile ilgili tüm ayrıntıları öğrenebilirsiniz.
Microsoft’un yeni eğitim uygulaması Career Coach (Kariyer Koçu) ile ilgili henüz bir bilginiz yoksa, burayı ziyaret ederek uygulamanın özelliklerini ve nasıl kullanabileceğinizi öğrenebilirsiniz.
Daha fazla güncellemeden haberdar olmak ve önemli detayları gözden kaçırmamak için blog sayfamıza göz atmayı ve takipte kalmayı unutmayın.