Skip to content

Teams – PowerPoınt Lıve’da ek açıklamalar

Teams – PowerPoınt Lıve’da ek açıklamalar

Microsoft Teams’e gelmekte olan bu yeni özellik ile beraber kullanıcılar Teams’te PowerPoint Live aracılığıyla sunum yaparken sanal bir lazer işaretçisi kullanabilecek ve notlar ve açıklamalar oluşturabilecekler!

Nasıl bir odada sunum yapmakta olan kişiler fiziksel bir lazer işaretçisi kullanabiliyorsa, PowerPoint Live kullanıcıları da aynı şekilde farklı yerlere veya verilere bu lazer aracılığıyla işaret ederek vurgulayabilecek ve böylece izleyiciler sunumu kolayca takip edebilecekler. Bu özellik, Microsoft Teams masaüstü, web ve mac’te kullanıma sunuluyor.

 

Bu güncelleme ne zaman gerçekleşecek?

Mayıs ayı sonlarında uygulanmaya başlanacak ve kullanıma sunumunun Haziran ayı başlarında tamamlanması planlanmakta.

Bu güncelleme kurumunuzu nasıl etkileyecek?

Bu güncellemeyle beraber, etkin bir şekilde sunum yapmakta olan kişi bu yeni açıklama araçlarını kullanabilecektir. Bu araçlar, sunum yapanların, PowerPoint slayt gösterisindeki belirli bölümlere dikkat çekerek içeriği daha iyi ifade etmelerine veya yeni içerik eklemelerine ve izleyicileriyle daha fazla etkileşim kurmalarına olanak tanır.

PowerPoint Annotations in Teams

 

  • Yalnızca etkin olarak sunum yapmakta olan kişi, açıklama araç çubuğu aracılığıyla ek açıklamaları görebilir ve ek açıklama oluşturabilir.
  • Sunum yapan kişi tarafından oluşturulan ek açıklamalar yalnızca Microsoft Teams toplantısı süresince varlığını sürdürecektir.
  • Geç katılan toplantı katılımcıları, sunum yapan kişi tarafından daha önce oluşturulan açıklamaları görebilir.
  • PowerPoint dosyasına hiçbir açıklama kaydedilmeyecektir.

Not:

Ek açıklamalar, Microsoft Teams’i mobil platformlarda kullanan kullanıcılar için görünmeyecektir.

Hazırlanmak için yapmanız gerekenler

Kullanıcılarınızı bu yeni özellik hakkında bilgilendirmek ve eğitim ve belgelerinizi uygun şekilde güncellemek isteyebilirsiniz.

 

 

Bu güncellemenin bağlı olduğu yol haritasını buradan inceleyebilirsiniz.

Eğer hala “SharePoint ve Teams: Kanallara bağlı klasörler” yazımızı okuma fırsatı bulmadıysanız, buraya tıklayarak tüm ayrıntıları öğrenebilirsiniz.
Microsoft’un yeni eğitim uygulaması Career Coach (Kariyer Koçu) ile ilgili henüz bir bilginiz yoksa, burayı ziyaret ederek uygulamanın özelliklerini ve nasıl kullanabileceğinizi öğrenebilirsiniz.
Daha fazla güncellemeden haberdar olmak ve önemli detayları gözden kaçırmamak için blog sayfamıza göz atmayı ve takipte kalmayı unutmayın.