Skip to content

SharePoınt ve Teams: Kanallara bağlı klasörler

SharePoınt ve Teams: Kanallara bağlı klasörler

SharePoint ve Teams: Kanallara Bağlı Klasörler

Bu yeni Microsoft Teams sürümü, SharePoint kitaplığınızdaki hangi klasörlerin kendileriyle ilişkilendirilmiş bir Teams kanalına sahip olduğunu anlamanızı kolaylaştırıyor olacak.

Ek olarak, bunu doğrudan SharePoint kullanıcı arayüzünden görebileceksiniz. Bu yeni özellik, Teams masaüstü uygulamasında ve web’te kullanıma sunuluyor olacak.

Bu güncelleme ne zaman gerçekleşecek?

Bu güncelleme Mayıs ayı sonlarında uygulanmaya başlanacak ve kullanıma sunulmasının Haziran sonunda tamamlanması beklenmekte.

Bu güncelleme kurumunuzu nasıl etkileyecek?

Teams kanalları ve ilgili SharePoint klasörleri arasındaki bu paylaşılan ilişki, tüm Microsoft 365 uç noktalarındaki karışıklığın ortadan kaldırılmasına yardımcı olacaktır. Ek olarak, kullanıcılar için bir SharePoint klasöründen doğrudan karşılık gelen Teams kanalına kolayca geçebileceklerdir.

Bu ilişkinin sürdürülebilmesi için, kullanıcıların SharePoint kitaplığınızda ilişkili bir Teams kanalı olan klasörleri yeniden adlandırmalarına ve silmelerine izin verilmeyecektir.

SharePoint folder connected to a channel in Teams

Hazırlanmak için yapmanız gerekenler

Kullanıcılarınızı bu yeni özellik hakkında bilgilendirmek ve eğitim ve belgelerinizi uygun şekilde güncellemek isteyebilirsiniz.

 

 

Bu özelliğin bağlı olduğu yol haritasını buradan inceleyebilirsiniz.
Eğer hala Teams’e gelmekte olan Anonim Sunucular özelliğinden bahsettiğimiz yazımızı okuma fırsatı bulmadıysanız, buradaki yazımızdan yeni işlev ile ilgili tüm ayrıntıları öğrenebilirsiniz.
Microsoft’un yeni eğitim uygulaması Career Coach (Kariyer Koçu) ile ilgili henüz bir bilginiz yoksa, burayı ziyaret ederek uygulamanın özelliklerini ve nasıl kullanabileceğinizi öğrenebilirsiniz.
Daha fazla güncellemeden haberdar olmak ve önemli detayları gözden kaçırmamak için blog sayfamıza göz atmayı ve takipte kalmayı unutmayın.