Skip to content

Outlook – E-postalarınızı oynatın!

Outlook – E-postalarınızı oynatın!

Outlook’ta E-postalarınızı sesli bir şekilde oynatın!

iOS ve Android için Outlook uygulamasında E-postalarımı Oynat özelliği yakında tüm dünyada İngilizce olarak kullanıma sunulacak. Bu özellik halihazırda -Kasım 2020’den beri- İngiltere, Hindistan, Avustralya ve Kanada’da kullanıma sunulmuş durumda.

Bu güncelleme ne zaman gerçekleşecek?

  • Temmuz ayında sunulmaya başlanacak ve Eylül ayına kadar kullanıcıya sunumunun tamamlanması planlanmakta.

Bu güncelleme kurumunuzu nasıl etkileyecek?

Bu deneyim, cihazının dilini İngilizce olarak ayarlamış olan kullanıcılara otomatik olarak sunulacaktır. Aşağıda, bir iPhone cihazında dil ayarının nereden değiştirileceğine dair verilen bir örneği görebilirsiniz.

E-postamı Oynat özelliği, ABD dışındaki -İngiltere, Hindistan, Kanada veya Avustralya’daki- kullanıcılar için mesajların İngiliz aksanıyla yüksek sesle okunması özelliğiyle optimize edilecektir.

Son kullanıcılar, gerekli uygulama güncellemesini aldıktan sonra gelen kutusu ekranının altında bu özellikle ilgili bir mesaj göreceklerdir. Kurulum sürecini başlatmak için mesaja dokunmanız yeterlidir.

E-postalarımı Oynat özelliği kurulup aktive edildiğinde; bir kullanıcı menü kenar çubuğundaki oynat düğmesine dokunarak E-postalarımı Oynat’ı başlattığında Cortana e-postaları akıllı bir şekilde okumaya başlayacaktır. Bir Bluetooth veya ses cihazına veya yerel iOS cihaz hoparlörüne bağlı olduğunuz durumlarda, gelen kutusunun altındaki veya menü kenar çubuğundaki oynat düğmesine dokunarak E-postalarımı Oynat özelliğini başlatabilirsiniz.

Play My Emails

Aynı zamanda son kullanıcılar aşağıdaki adımları izleyerek E-postalarımı oynat özelliğini etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabilirler:

  1. iOS veya Android için Outlook’u açın
  2. Ayarlar’a gidin
  3. E-postalarımı Oynat’ı seçin
  4. Etkinleştirmek/devre dışı bırakmak istediğiniz hesapların yanındaki anahtarı kapatın

 

E-postalarımı Oynat özelliği, Office 365, Outlook.com ve Gmail hesaplarıyla kullanılabilir. Ancak, Outlook’u Tüm Hesaplar olarak ayarlamış olsanız bile, aynı anda yalnızca bir hesaptan e-posta oynatabilirsiniz. E-postalarımı Oynat özelliği, buluta aktif bir ağ bağlantısı gerektirir.

Hazırlanmak için yapmanız gerekenler

Yöneticiler, Microsoft Intune gibi mobil uygulama yönetimi çözümünüzden bir uygulama yapılandırma ayarıyla uygulama içi deneyimi yönetebilirler. Kullanıcılarınızı bu yeni özellik hakkında bilgilendirmek isteyebilirsiniz.

 

Bu güncellemenin bağlı olduğu yol haritasını buradan inceleyebilirsiniz.

Eğer hala “Teams – PowerPoint Live’da ek açıklamalar” yazımızı okuma fırsatı bulmadıysanız, buraya tıklayarak tüm ayrıntıları öğrenebilirsiniz.
Microsoft’un yeni eğitim uygulaması Career Coach (Kariyer Koçu) ile ilgili henüz bir bilginiz yoksa, burayı ziyaret ederek uygulamanın özelliklerini ve nasıl kullanabileceğinizi öğrenebilirsiniz.
Daha fazla güncellemeden haberdar olmak ve önemli detayları gözden kaçırmamak için blog sayfamıza göz atmayı ve takipte kalmayı unutmayın.