Skip to content

Microsoft Teams: Profil menüsü güncellemeleri

Microsoft Teams: Profil menüsü güncellemeleri

Bildiğiniz gibi Microsoft Teams içerisinde Ayarlar, Yakınlaştırma Kontrolleri, Klavye Kısayolları, Hakkında ve Güncellemeleri Denetle’ye şu anda Teams ekranının sağ üst köşesinde bulunan Profil Menüsü içerisinden erişebiliyoruz. Ancak bu yeni güncellemeyle beraber, bu bölümler başlık çubuğundaki yeni bir menüye taşınıyor. Profil Menüsünde ise bundan sonra, kullanıcıların başka bir hesaba veya kiracıya geçebilecekleri kısım en üste taşınacak ve böylece burada hesap yönetimine odaklanılıyor olacak. Profil Menüsü içerisinden başlık çubuğundaki yeni bir menüye taşınacak olan bağlantılar şunlardır: 

  • Yakınlaştırma Kontrolleri 
  • Klavye kısayolları 
  • Hakkında 
  • Güncellemeleri kontrol et 

Bu güncelleme ne zaman gerçekleşecek? 

  • Standart sürüme geçiş, Mayıs ayı sonlarında başlayacak ve Haziran ayı başlarında tamamlanacaktır. 
  • GCC’ye dağıtım  Haziran ortasında başlayacak ve Temmuz başında tamamlanacaktır. 

Bu güncelleme kurumunuzu nasıl etkileyecek? Profil Menüsü, hesap ve kiracı geçişi menünün birinci düzeyine taşınacak ve böylece hesap yönetimine odaklanılacaktır.   Ayarlar, Yakınlaştırma Denetimleri, Klavye Kısayolları, Hakkında ve Güncellemeleri Denetle, Profil Menüsünden başlık çubuğundaki yeni bir menüye taşınıyor.  Hazırlanmak için yapmanız gerekenler Eğitim ve belgelerinizi uygun şekilde güncellemeyi düşünebilirsiniz.  

Eğer hala “SharePoint ve Teams: Kanallara bağlı klasörler” yazımızı okuma fırsatı bulmadıysanız, buraya tıklayarak tüm ayrıntıları öğrenebilirsiniz.
Microsoft’un yeni eğitim uygulaması Career Coach (Kariyer Koçu) ile ilgili henüz bir bilginiz yoksa, burayı ziyaret ederek uygulamanın özelliklerini ve nasıl kullanabileceğinizi öğrenebilirsiniz.
Daha fazla güncellemeden haberdar olmak ve önemli detayları gözden kaçırmamak için blog sayfamıza göz atmayı ve takipte kalmayı unutmayın.