Skip to content

MICROSOFT GRAPH BAĞLAYICILARI – YENİ ÖZELLİKLER

MICROSOFT GRAPH BAĞLAYICILARI – YENİ ÖZELLİKLER

Merhaba sevgili okurlar,
Bildiğiniz gibi yakın bir zamanda Microsoft Build etkinliği gerçekleşti. Ve bu etkinlikte birçok heyecan verici yeni özellik duyuruldu. Biz de bu gelişmeleri sizinle paylaşmaktan heyecan duyuyoruz. Bugün, Microsoft Graph Bağlayıcıları ile ilgili duyurulmuş olan gelişmeleri ele alacağız.

Microsoft Graph bağlayıcıları ile kuruluşlar, üçüncü taraf verilerini dahili arama sonuçlarında görünecek şekilde dizine ekleyebilirler. Bu eylem, Microsoft 365 dışındaki kaynaklardan gelen bilgilerin Microsoft Arama sonuçları aracılığıyla sunulmasına olanak tanır. Ve böyle Microsoft uygulamaları ve hizmetlerinde aranabilir içerik kaynaklarının türlerini genişletilmiş olur.

microsoft graph bağlayıcıları

Bu güncelleme aşağıdaki maddeleri içermektedir:

  • Microsoft Graph bağlayıcıları yakında şirketlerin çalışan profillerine daha fazla kaynaktan bilgi eklemesine olanak tanıyacak. Böylece, iş arkadaşlarına kişinin işi ve deneyimi hakkında daha ayrıntılı bir görünüm kazandırıyor olacak.
  • Microsoft’un yeni Jira ve Confluence bağlayıcıları bu yıl içinde kullanıma sunuluyor olacak. Microsoft Graph bağlayıcıları’nın duyurulduğu tarih 2019’du ve kendileri şu anda SharePoint, Office.com ve Bing’de Microsoft Arama’da kullanılabilir durumdalar. Bu yeni bağlayıcılara ek olarak, Microsoft Graph bağlayıcı verileri yakında Microsoft Teams ve Windows’ta da kullanıma sunulacaktır. Bilgi daha fazla dağıtıldıkça, insanlar genellikle bir görevi tamamlamak veya bir projeyi bitirmek için nereye bakacaklarını, nereden yardım alacaklarını bilemezler. Bağlayıcı bilgileriyle kullanıcılar, Microsoft ve iş ortaklarının 130’dan fazla sisteminden bilgi arayabilirler.
  • Microsoft Graph bağlayıcıları geliştirici önizlemesi için eDiscovery desteği bu yaz kullanıma sunuluyor olacak. Geliştiriciler, Microsoft Search’e bağlı üçüncü taraf sistemlerde içerik aramak için Microsoft 365’teki aynı eDiscovery araçlarını kullanabilirler.

Bu güncellemeler hakkında daha fazla bilgi edinin.

 

Yeni gelişmelerden haberdar olmak için blog sayfamızı takip etmeyi unutmayın!

Microsoft Build’,n Azure ile ilgili gelişmeleri üzerine yazdığımız Azure Microsoft Build Özeti adlı yazımızı buradan okuyabilirsiniz.
Buradan da Microsoft Build 2021 etkinliğinin en önemli 5 duyurusu hakkında bilgi edinebilirsiniz.
Bir dahaki yazımızda görüşmek üzere, kendinize iyi bakın. 👩‍💻