Skip to content

MICROSOFT 365 – YENİLİKLER

MICROSOFT 365 – YENİLİKLER

Bildiğimiz bir şey varsa, o da hibrit çalışmanın kalıcı olduğudur. Ancak buradaki asıl soru şu: Önümüzdeki on yıllık çalışma nasıl olacak ve nasıl hazırlanacaksınız?

Yıllardır güvendiğimiz yerleşik çalışma kalıpları inanılmaz derecede değişimler geçiriyor. Ve eş zamanlı iletişimin yeni norm olduğu apaçık ortada. Toplantılar artık zaman ve mekanın ötesine geçiyor. Yapay zekanın bunca zamandır beklediğimiz vaadi gerçeğe dönüşüyor: insan yaratıcılığı sihir gibi hissettiren şekillerde güçlendiriliyor.

Bu yeni dünyada başarılı olmak için her kuruluş, kendisini güvenli iletişim, işbirliği ve yaratma ile birbirine bağlayan dijital bir dokuya ihtiyaç duymaktadır. Bu dijital yapı, esneklik sağlayacak ve insanlar ve ekipler arasındaki bağlantıları güçlendirecek. Verileri, otomasyonu ve yapay zekayı sorunsuz bir şekilde iş akışı içinde bir araya getirecek. Kurumsal sınırların ötesine geçmelidir ve her tür işçiyi (bilgi, ön saf ve esnek işçileri) içermesi gerekmektedir.

Bu yeni çağda herkesi güçlendirmek için bu dijital yapıyı sunmak için Microsoft Cloud genelinde yenilikler yapılıyor. Ve hepsinin merkezinde Microsoft Teams bulunmakta.

Ignite’ta, bir yıl içinde Teams’in bugün olduğu gibi günlük iş akışınıza entegre edilecek heyecan verici yeni uygulamalar ve yetenekler sunuluyor. Dilerseniz daha fazla beklemeden bu yeniliklerin neler olduğuna bakalım.

Sınırları aşan ve sizi iş akışında tutan işbirliği

Bilgi işlem gerçek dünyaya gömülü hale geldikçe, gerçek dünya da bilgi işlemin içine gömülüyor- bu da, meta veri deposu platformu Microsoft Mesh’in ta kendisi oluyor. Bu deneyimi alıyor ve Mesh’i doğrudan Teams’e yerleştiriyor, birlikte olmakla ilgili değer verdiğimiz birçok şeyi yeniden yaratıyor ve üretkenliği daha önce mümkün olanın ötesine taşıyoruz.

Microsoft Teams için Mesh, yeni nesil iki boyutlu (2B) ve üç boyutlu (3B) toplantılar sunar. Kendinizi üç boyutlu dijital ortamda nasıl yansıttığınız gerçekten önemlidir. Kişiselleştirilmiş avatarlar, avatarınızı özelleştirmek için kontrol sağlar ve kameranız kapalıyken bile fiziksel varlığınızı konuşmaya dahil etmenizi sağlayan hareketleri ve jestleri taklit etmek için yapay zekayı kullanır.

Kuruluşlar ayrıca, samimiyeti geliştirmek, yaratıcılığı ateşlemek ve şans eseri keşfedilen ılımlı bağlantıları teşvik etmek için konferans salonları, tasarım merkezleri ve ağ oluşturma salonları gibi fiziksel alanlara benzeyen dijital ortamlar yaratabilecekler.

Animated image of Microsoft Teams Whiteboard with three avatars working on the board.

Teams toplantı deneyimine yeni güncellemeler

Daha kapsayıcı ve üretken hibrit toplantıları teşvik etmek amacıyla Teams toplantı deneyimine yeni güncellemeler getiriliyor. Kullanıcılar artık zamanlama formundan roller atayabilecek ve tüm seslerin duyulmasını sağlamak için kaldırılan ellerin sırasını görebilecekler. Ayrıca, kullanıcıların tek bir dokunuşla tüm bildirimleri önizleyebilmesi, kapatabilmesi ve temizleyebilmesi için sohbeti görüntüleme ve toplantı içi sistem mesajları için bir bildirim çekmecesi ekleme gibi önemli işlemlere öncelik vermek için mobil overflow (taşma) menüsü yenileniyor.

Teams client showing updated user interface and experiences. Meeting attendee can use the scheduling form, order raised hands, use mobile overflow menu.

Daha iyi hibrit toplantı deneyimlerinin kilidini açın

Dünyanın en iyi donanım ortaklarından bazılarıyla ortaklaşa olarak, nereden katıldıklarına bakılmaksızın insanların bağlantıda kalmasına ve toplantılara tam olarak katılmasına yardımcı olan cihazlarda Teams deneyimleri sunmak için çalışmalara devam ediliyor.

Sertifikasyonun ardından, yeni 24 inç ekrana sahip Yealink Vision AIO24, Teams işbirliği için bağımsız bir cihaz olarak veya ikinci bir ekran olarak bir PC’ye bağlanabilir.

Quickly locate and reserve flexible workspaces in the office with hot desking on Microsoft Teams display. The new Yealink deskVision AIO24 is a larger, 24-inch Teams display that features a touch screen and PC and mobile charging.

Logitech Tap Scheduler, sertifikasyon bekleyen Teams panelleri portföyüne katılarak, kişilerin toplantı odası kullanılabilirliğini, konum bilgilerini ve toplantı ayrıntılarını bir bakışta kolayca görüntülemesini sağlıyor.

Direct Guest Join, kullanıcıların Teams Odalarından temel kontrollerle bir üçüncü taraf toplantısına katılmalarına olanak tanıyor. Yine aynı şekilde, kişilerin üçüncü taraf oda sistemlerinden Teams toplantılarına katılmasına da olanak tanıyor. Bugün bu özellik, Zoom ve Cisco ile kullanılabilir durumda. Gelecek yıl Bluejeans ve GoToMeeting’i de içerecek şekilde genişletiliyor olacak.

Surface Hub’ları artık diğer Teams cihazlarının yanı sıra Teams yönetim merkezinden da yönetilebilirler. Önümüzdeki aylarda, Microsoft Teams Room yönetilen hizmetleri, bulut tabanlı BT yönetimi ve izleme hizmetine Surface Hub’ı dahil edecek şekilde genişletiliyor olacak.

Kuruluşlar arası işbirliğini daha kolay ve daha güvenli hale getirin

İş dediğim şey tek bir siloda gerçekleşmez – hem organizasyon içindeki hem de dışındaki bireylerle iletişim ve işbirliği gerektirir. Engelleri ortadan kaldıran ve herkesle işbirliği yapmayı daha kolay ve daha güvenli hale getiren Microsoft Teams Connect’te yeni özellikler sunuluyor.

Bir kanalı birden fazla kuruluştaki bireyler ve ekiplerle paylaşın, bir toplantı planlayın, uygulamalar üzerinde gerçek zamanlı olarak işbirliği yapın ve kanalları 50’ye kadar ekiple ve istediğiniz kadar kuruluşla paylaşın (2022’nin ilk çeyreğinde genel önizlemede sunuluyor olacak) . Tüm bunlar olurken, Teams kişisel hesabıyla kuruluşunuz dışındaki ekip üyeleriyle sohbet etmenize olanak tanıyan Teams sohbet özellikleri genişletiliyor.

Collaborating with an external partner is as easy as collaborating with internal stakeholders.

İlgi çekici ve unutulmaz etkinlikler sunun

Bir dizi yeni web semineri ve yayın özelliği, kurum içi ve dışı katılımcılara profesyonel, ilgi çekici deneyimler kurmayı ve sunmayı kolaylaştıracak. Sanal yeşil oda, organizatörlerin ve sunucuların etkinlik başlamadan önce sosyalleşmesine, sohbeti izlemesine, Soru-Cevap yapmasına, katılımcı ayarlarını yönetmesine ve içerik paylaşmasına olanak tanır. Organizatörler ve sunum yapan kişiler, katılımcıların yalnızca paylaşılan içeriği ve ekrana getirilen katılımcıları görmesini sağlamak için katılımcıların gördüklerini yönetebiliyor olacak. Bu özelliklerin her ikisi de 2022’nin başlarında önizlemeye sunulacak.

Screen shot showing presenters in green room waiting.

Önde gelen etkinlik ve konaklama yönetimi platformu Cvent, artık Teams ile entegre! 2022’nin başından itibaren müşteriler, kayıt ve gündem yönetimi dahil olmak üzere etkinlik yaşam döngüsünü yönetmek ve Teams aracılığıyla sanal toplantı ve etkinlik deneyimi sunmak için Cvent’i kullanabilir.

İşbirlikçi uygulamalarla ekip çalışmasının kilidini açın

İşbirliğine dayalı uygulamalar, özünde işbirliği yer alan yeni nesil uygulamalardır. Teams içindeki hibrit çalışmanın esnekliği için tasarlanmış ve optimize edilmiş olup, daha fazlasını başarmak için ilgili süreçleri, verileri ve insanları bir araya getirirler. Atlassian, SAP ve ServiceNow dahil olmak üzere iş ortaklarından yeni işbirliğine dayalı uygulamalar, müşterilerin bu uygulamalarla sohbet, kanallar ve toplantılar üzerinden etkileşim kurmasını sağlar. Bir yandan da, Dynamics 365 ve Teams arasındaki yeni deneyimler, doğrudan iş akışınıza daha fazla veri ve bağlantı getiriyor.

Find and collaborate on business data using Editor and Loops without switching apps.

Yeniden tasarlanan Teams Store, ihtiyaçlarınız için doğru uygulamayı bulmayı çok daha basit ve kolay bir hale getiriyor.

İletişim merkezi deneyimini kolaylaştırın

Microsoft Dynamics 365 Müşteri Hizmetleri ve Teams tarafından desteklenen yeni hepsi bir arada dijital iletişim merkezi çözümü, geleneksel iletişim merkezi, birleşik iletişim ve müşteri hizmetleri özelliklerini tek bir entegre hizmet olarak yazılım (SaaS) çözümünde bir araya getiriyor. Bu yeni hepsi bir arada çözümle, sohbet ve ses bağlantısı, diğer iş uygulamalarıyla genişletilebilirlik ve müşteri hizmetleri deneyiminin her adımında yerleşik zeka sunabileceksiniz.

Microsoft expands Dynamics 365 Customer Service to an all-in-one digital contact center solution leveraging the power of Microsoft Teams.

Yaratıcıların gücünü her yerde arttırın

Bir belgenin, elektronik tablonun veya sunumun geleneksel sınırlarının ötesine geçmek ve tamamen yeni ortamlara yayılmak için Office tamamen yeniden tasarlanıyor. Teams’in işbirliğini ve üretkenliği bambaşka şekillere dönüştürdüğü gibi, Microsoft Loop da Microsoft 365’in bir sonraki dönüm noktası olacak.

Microsoft Loop, güçlü ve esnek bir tuvali, Microsoft 365 uygulamalarında özgürce hareket eden ve senkronize kalan taşınabilir bileşenlerle birleştirerek ekiplerin birlikte düşünmesini, planlamasını ve oluşturmasını sağlayan yeni bir uygulamadır.

Microsoft Loop üç temel öğeden oluşur: Döngü (Loop) bileşenleri (önceden Akışkan bileşenleri), Döngü sayfaları ve Döngü çalışma alanları. Bu öğeler, Fluid Framework açık kaynak platformunda oluşturulmuştur ve büyük ölçekte gerçek zamanlı işbirliği sağlar. Microsoft Loop bileşenleri, önümüzdeki aylarda Microsoft Teams, Outlook ve OneNote gibi Microsoft 365 uygulamalarında önizleme olarak kullanıma sunulacak ve sonrasında bunları daha fazla Microsoft Loop işlevi izliyor olacak.

  • Döngü bileşenleri, kullanıcıların bir Döngü sayfasında, bir sohbette, e-postada, belgede veya çevrimiçi toplantıda işlerini tamamlamalarına ve iş akışında işbirliği yapmalarına olanak tanıyan atomik üretkenlik birimleridir. Döngü bileşenleri listeler, tablolar ve notlar kadar basit veya Dynamics 365’ten bir müşteri satış fırsatı kadar karmaşık olabilir. Döngü bileşenleri Microsoft 365 uygulamalarında eşitlenmiş durumda kaldığından, kullanıcılar her zaman en güncel bilgilerle çalışır.
  • Döngü sayfaları, kullanıcıların bileşenlerini düzenleyebilecekleri ve bağlantılar, dosyalar veya veriler gibi yardımcı öğeleri kendi özel proje ihtiyaçlarına uygun şekillerde çekebilecekleri esnek tuvallerdir. Döngü sayfaları küçük başlayabilir ve fikirlerin boyutuna uyacak şekilde büyümeye devam edebilir.
  • Döngü çalışma alanları, kullanıcıların projeleri için önemli olan her şeyi görmelerine ve gruplandırmalarına olanak tanıyan paylaşılan alanlardır. Döngü çalışma alanları, kullanıcıların herkesin üzerinde çalıştığı şeyleri yakalamasını, fikirlere tepki vermesini ve paylaşılan hedeflere doğru ilerlemeyi izlemesini kolaylaştırır.

Microsoft Editor with Context IQ suggests a relevant file, document, or person you may want to include based on similar subjects or because you’ve created or worked on them before.

Yapay zekanın vaadi her zaman insan kapasitesini adeta sihir gibi hissettiren şekillerde geliştirmekle ilgili olmuştur. Bu vaad, Context IQ ile gerçeğe dönüşüyor. Context IQ, içgörüleri eyleme dönüştürür, gün boyunca işinizle ilgili öngörüler toplamak için Microsoft Graph’in gücünden yararlanır, ardından ihtiyaç duyduğunuz bilgileri tam ihtiyacınız olduğu anda, eylem noktasında tahmin eder, arar ve önerir.

Örneğin Context IQ, ilgili bir dosya veya belge önermek, ortak çalışanlarla uygun takvim zamanlarını bulmak, iş arkadaşlarına e-postalarda etiketleme önermek veya Microsoft Dynamics 365 Satış fırsatı kayıtları için ilgili Döngü bileşenleri önermek gibi konularda yardımcı olarak Microsoft Editor’ü bir sonraki düzeye taşır.

 

Clipchamp’in Office ailesine yakın zamanda dahil edilmesiyle video oluşturma desteği de artıyor. Clipchamp, insanlara güzel, profesyonel görünümlü videoları kolay ve hızlı bir şekilde oluşturma fırsatı sunar. Güçlü yetenekler ve geniş bir stok kitaplığı ile birleştirilmiş eğlenceli ve sezgisel arayüzü, insanların video ile ilgili düşüncelerini hayata geçirmelerine yardımcı olur.

Office.com’da ve Windows için Office uygulamasında yeni Ana Sayfa, İçeriğim ve Oluştur sayfaları ile birlikte yeni deneyimler kullanıma sunuluyor. Bu yeni deneyimler, bir kişinin tüm içeriğini ve dosyalarını uygulamalar ve depolama konumları arasında bulmayı, nelere dikkat edilmesi gerektiğini görmeyi ve iş için gereken uygulamalara ve şablonlara tek bir yerden erişmeyi kolaylaştırıyor.

Bu yeni deneyim, önümüzdeki hafta kullanıcılara sunulmaya başlanacak.

Dijital çalışan deneyimi, çalışan deneyiminin ta kendisidir

The employee experience is no longer defined by or tethered to a physical location. We need new ways to keep employees engaged and informed, all in the flow of work. That’s where Microsoft Viva comes in.   Çalışan deneyimi dediğimiz olgu artık fiziksel bir konum tarafından tanımlanmamakta veya fiziksel bir konuma bağlı olmak durumunda değildir. Tüm iş akışında çalışanları meşgul etmek ve bilgilendirmek için yeni yollara ihtiyaç duyulmakta. İşte Microsoft Viva da tam burada devreye giriyor.

Microsoft Viva’yı artık, Insights, Learning ve Topics modüllerini içeren bir paket olarak satın almak mümkün. Viva paketi, yakın zamanda 2022’de yeni bir hedef yönetimi modülü de içeriyor olacak. Viva Learning artık genel olarak herkes tarafından kullanılabilir. Aynı zamanda, Viva Connections mobil ve masaüstü için de yeni deneyimler sunulmakta.

The personalized My Learning view in Viva Learning allows you to see content assigned from your connected Learning Management System, as well as browse content you’ve bookmarked, recently viewed, or completed. It also shows learning items other people in the organization have recommended to you.

Viva Insights, çalışanların bağlantıyı, üretkenliği ve refahı artıran yeni alışkanlıklar ve normlar oluşturmasına yardımcı olmak için yeni bir etkili toplantı deneyimi ve yönetici içgörüleri sunacak.

Screen shot of dashboard with insights, what you do well and meeting category insights.

Son olarak, SAP SuccessFactors, Qualtrics, ServiceNow, Cornerstone OnDemand ve UKG dahil olmak üzere bu yılın başlarında Viva Learning ve Viva Connections için duyurulan iş ortağı entegrasyonlarından bazılarının artık genel kullanıma sunulduğunu duyurmaktan mutluluk duyuyoruz..

Hibrit bir dünya için WINDOWS

Bu heyecan verici yeniliklerin her biri, hibrit çalışma için tasarlanmış tek işletim sistemi olan Windows için geliştirildi. Windows 11’in piyasaya sürülmesi, kolay, el değmeden dağıtım ve bireysel ekiplerin ve çalışanların benzersiz ihtiyaçlarını karşılamak için cihazları ve araçları ayarlama yeteneği anlamına geliyor:

  • Intune kullanan kuruluşların Windows Update for Business dağıtım hizmetinden yararlanmasını kolaylaştırmak için, Windows özellik güncellemelerini doğrudan Intune’a zamanlama ve dağıtma denetimleri entegre ediliyor.
  • Artık genel kullanıma sunulan Microsoft 365 için Microsoft Test Base, bağımsız yazılım satıcılarının, kurumsal ortakların ve kuruluşların iş kolu uygulamalarını Windows İstemci ve Sunucu sürümlerine karşı test etmelerini sağlayan bir bulut hizmetidir.

Test Base for Microsoft 365, which is an Azure service for app developers and IT professionals that facilitates data-driven testing of applications, enabling them to take advantage of intelligent testing from anywhere in the world.

  • Universal Print, kullanıcıların kuruluştaki herhangi bir yazıcıdan yazdırma sunucularına ihtiyaç duymadan güvenli bir şekilde çıktı almalarını sağlayan bir bulut hizmetidir.

MICROSOFT 365’teki diğer yenilikler

Microsoft’un araştırmasına göre, küçük işletmelerin yüzde 60’ından fazlası siber tehditlerle başa çıkmak için donanımlı hissetmediklerini söylüyorlar. Microsoft Defender for Business, 300’e kadar çalışanı olan kuruluşların kendilerini siber saldırılara karşı korumalarına yardımcı olan yeni bir uç nokta güvenlik çözümüdür. Bağımsız bir çözüm olarak sunulacak ve Microsoft 365 Business Premium’a dahil edilecek.

Geleceğe bir bakış

Fiziksel toplantı alanlarını, orada fiziksel olarak olmayanları da içerecek şekilde yeniden tasarlamaktan, hibrit çalışma dünyasında dijital olarak yaratma şeklinizi yeniden keşfetmeye kadar, her çalışanın bu yeni iş dünyasında başarılı olmasını sağlamaya kararlıyız. Bu sadece başlangıç ​​ve önümüzdeki aylarda sizinle daha fazlasını paylaşmak için sabırsızlanıyoruz. Bizi takip etmeye devam edin.