Skip to content

POWER VIRTUAL AGENTS – CHATBOT OLUŞTURUCU

POWER VIRTUAL AGENTS – CHATBOT OLUŞTURUCU

Merhaba sevgili okurlar,
Bugün sizlere kodlama uzmanlığı olmayan kişilere kod yazmadan konuşma tabanlı yapay zeka araçları yapma şansı veren Microsoft Power Virtual Agents’ın, sohbet robotu oluşturucu deneyimini nasıl yepyeni bir noktaya taşıdığını anlatıyor olacağız. Bildiğiniz gibi, Power Virtual Agents, konuşma tabanlı yapay zeka uygulamaları oluşturmaya yönelik görsel bir geliştirme aracı olan Bot Framework Composer ile entegredir.

Artık genel kullanıma sunulmuş olan bu entegrasyon özelliği, kullanıcıların konuşma belleğine ve bağlamına erişmesini sağlıyor. Bu durum da, geliştiricilerin ve iş kullanıcılarının birlikte bot oluşturmasına olanak tanıyor.

power virtual agent

 

Kullanıcılar, kesintiler, iptaller ve bağlam değişimleri ile başa çıkabilmek için olaya dayalı dinamik diyaloglar oluşturabilirler. Geliştiriciler ayrıca botta resimler, videolar ve formlar gibi etkileşimli öğeleri görüntüleyebilmek için uyarlanabilir kartlar ekleyebilir. Bot Framework Composer, konuşma akışları için görsel bir düzenleme tuvali, dil anlama (NLU) ve soru ve cevap (QnA) bileşenlerini yazmak ve yönetmek için araçlar, bir dil oluşturma ve şablonlama sistemi ve kullanıma hazır bir bot çalışma zamanı yürütülebilir dosyası içerir. Kullanıcılar, Bot Framework Composer ile özel iletişim kutuları geliştirerek botlarını geliştirebilir ve bunları Power Virtual Agents botlarına ekleyebilirler. Bot Framework Composer ile eklenen özel iletişim kutuları, Power Virtual Agents bot içeriğinin geri kalanıyla birlikte dağıtılır, barındırılır ve yürütülür. Böylece, ek bir Microsoft Azure hosting servisi gerektirmez.

 

Yeni gelişmelerden haberdar olmak için blog sayfamızı takip etmeyi unutmayın!

Azure Danışman Puanı ile iş yüklerinizi nasıl optimize edebileceğinize dair hazırladığımız yazıyı buradan okuyabilirsiniz.

Bir dahaki yazımızda görüşmek üzere, kendinize iyi bakın. 👩‍💻