Skip to content

Azure Danışman Puanı ile Azure iş yüklerinizi optimize edin

Azure Danışman Puanı ile Azure iş yüklerinizi optimize edin

Agile ve DevOps gibi modern mühendislik uygulamaları, güvenlik, operasyonlar ve maliyet yönetiminin sahipliğini merkezi ekiplerden iş yükü sahiplerine yönlendiriyor. Ve böylece yenilikler, geleneksel veri merkezlerinden daha yüksek bir hızla ortaya çıkarılmış oluyor. Bu yeni dünyada, iş yükü sahiplerinin güvenli, güvenilir, performanslı ve uygun maliyetli bulut iş yükleri oluşturması, dağıtması ve yönetmesi bekleniyor. Bir iş yükü sahibiyseniz, iyi tasarlanmış dağıtımlar istiyorsunuz, bu nedenle de bugün işlerin ne kadar iyi gittiğini merak ediyor olabilirsiniz. Hayata geçirebileceğiniz tüm eylemler arasından hangileri Azure iş yükleriniz için en büyük farkı yaratacak? Ve ilerleme kaydedip kaydetmediğinizi nasıl bileceksiniz?

İşte Azure Danışman Puanı‘nın oluşturulmasının nedeni tam olarak bu -yani Azure iş yüklerinizin en iyi uygulamaları ne kadar iyi takip ettiğini anlamanıza, sorunları düzelterek ne kadar kazanabileceğinizi değerlendirmenize ve dağıtımlarınızı optimize etmek için alabileceğiniz en etkili önerilere öncelik vermenize yardımcı olmak!

Danışman Puanına Giriş

Danışman Puanı, Azure kaynaklarınızın maliyetini, güvenliğini, güvenilirliğini, operasyonel mükemmelliğini ve performansını optimize etmeniz için merkezi bir pano kullanarak Azure yatırımınızdan en iyi şekilde yararlanmanızı sağlar.

Danışman puanı,

  • Azure Advisor ve Microsoft Azure Well-Architected Framework tarafından tanımlanan en iyi uygulamaları ne kadar iyi takip ettiğinizi değerlendirmenize,
  • En etkili eylemleri önce gerçekleştirerek dağıtımlarınızı optimize etmenize,
  • Ve zaman içinde iyi tasarlanmış ilerlemeniz hakkında rapor oluşturmanıza,

yardımcı olur.azure danışman puanı

Temel oluşturma, müşterilerle daha önce gördüğümüz harika bir kullanım örneğidir. Danışman Puanını, puanınızın günlük, haftalık veya aylık eğilimlerini gözden geçirerek kendinize temel oluşturmak ve zaman içinde hedeflerinize yönelik ilerlemenizi izlemek için kullanabilirsiniz. Ardından, hedeflerinize ulaşmak için, öncelikli olarak en fazla etkiye sahip bireysel öneriler ve kaynaklar üzerinde harekete geçebilirsiniz.

Danışman Puanı Nasıl Çalışmaktadır?

Danışman Puanı, en iyi Azure uygulamalarını ne kadar iyi benimsediğinizi ölçer, ve bunu yaparken halihazırda takip ettiğiniz Danışman önerilerinin etkisini ve henüz uygulamadığınız önerileri karşılaştırır.

Genel puan, maliyet, güvenlik (bu özellik yakında geliyor), güvenilirlik, operasyonel mükemmellik ve performans için hem toplu olarak hem de ayrı ayrı yüzde 0 ile yüzde 100 arasında bir ölçekte hesaplanır. Yüzde 100 puan, tüm kaynaklarınızın Danışman’da önerilen tüm en iyi uygulamaları takip ettiği anlamına gelir. Yüzde sıfır puan ise, kaynaklarınızın hiçbirinin önerilen en iyi uygulamaları izlemediği anlamına gelir. Danışman Puanı, aktif önerileri olan ve olmayan tüm kaynakları, toplam harcamanıza göre bireysel maliyetleri üzerinden tartar. Bu, Azure’daki toplam yatırımınızın daha büyük bir bölümünü tüketen kaynakların iş yükleriniz için daha kritik olduğu varsayımına dayanır. Danışman Puanı ayrıca uzun süredir devam eden önerilerle kaynaklara ağırlık katar. Bunun altında yatan fikir, bu tavsiyelerin birikmiş etkisinin, ele alınmadıkça daha da artmasıdır.

Danışman Puanınızı bugün gözden geçirin

Azure portalındaki Azure Danışmanı’nı ziyaret edin ve hemen Danışman Puanınızı kontrol edin. Advisor Score’un arkasındaki model hakkında daha fazla bilgi edinmek ve puanın nasıl hesaplandığına ilişkin örnekleri görmek için Danışman Puanı belgelerini ve veri bilimi ekibinden Danışman Puanı’nın geliştirilmesiyle ilgili bu kamera arkası blog yazısını inceleyin.

 

Yeni gelişmelerden haberdar olmak için blog sayfamızı takip etmeyi unutmayın!
Bir dahaki yazımızda görüşmek üzere, kendinize iyi bakın. 👩‍💻