Skip to content

Outlook’tan Teams’e Paylaşım – Microsoft Teams

Outlook’tan Teams’e Paylaşım – Microsoft Teams

Microsoft Teams – Outlook’tan Teams’e Paylaşım 

Windows için Outlook, Outlook Web ve Mac için Outlook önizlemesinde Teams’te Paylaş özelliğini güncelleniyor. Bu özellik henüz Outlook mobil’de kullanılamamaktadır.

Bu güncelleme kurumunuzu nasıl etkileyecek?

Outlook’tan Teams’e Paylaş özelliği, kullanıcıların Outlook’tan ekler de dahil olmak üzere bir e-posta görüşmesini herhangi bir Teams istemcisindeki herhangi bir sohbet veya kanalda paylaşmasına olanak tanır.

Outlook’tan Teams’e Paylaş özelliği, bir kullanıcı Outlook masaüstü istemcisinden ya da Outlook Web üzerinden bir e-postayı paylaşırken, eğer halihazırda yüklüyse Teams masaüstü istemcisinde bir pencere açar veya Outlook içinde bir pencere açar. Teams içinde alıcılar, önizlemeye tıklayarak tüm içeriği görüntülemek için açabilecekleri e-posta mesajının bir önizlemesini görüyor olacaklar.

Bir Teams masaüstü uygulaması penceresinde açılan Teams’e Paylaş deneyimi, Mart ayında Aylık Kanal’da Outlook için kullanıma sunuluyor olacak.

  • Outlook’tan Teams’e Paylaş, e-postanın ve eklerin bir kopyasını oluşturur. Kopyalar, kanallar için SharePoint içindeki “E-posta İletileri” alt klasöründe saklanır. Kopyalar, gönderenin sohbet için OneDrive’ında saklanır.
  • Teams’e Paylaş, Bireysel Hakları Yönetilen (IRM) ve İletilemeyen (DNF) e-postaları desteklemez.

Hazırlanmak için yapmanız gerekenler

Teams’e Paylaş özelliği çalışmak için bir Outlook eklentisinden yararlanır. Bu özellik kullanıma sunulduğunda, bir kullanıcı Teams web veya masaüstü istemcisini ilk kez kullandığında kurulacaktır.

PowerShell Cmdlet aracılığıyla bireysel kullanıcılar için bu eklentiyi seçerek etkinleştirerek veya devre dışı bırakarak Teams’e Paylaşımı yönetebilirsiniz. Yönetici belgeleri yakında yayınlanıyor olacaklar.

Anahtar noktalar

  • Microsoft 365 6890970598, ve 71265 ID’li yol haritaları
  • Zaman: Mart ortasından 2021 Mart sonuna kadar
  • Çıkış: Kullanıcı seviyesi
  • Kontrol türü: kullanıcı kontrolü ve yönetici kontrolü
  • Eylem: gözden geçirin ve değerlendirin

Bir önceki yazımızda Outlook ‘un Tepkiler özelliğini ve Yeni Bir Bildirim Deneyimi’ni ele almıştık. Dilerseniz buradan okuyabilirsiniz.

Yeni özellikler ve güzel haberlerle görüşmek dileğiyle, kendinize iyi bakın. 👩🏻‍💻