... Skip to content

Office Insider’da Nisan Ayında Neler Oldu?

Office Insider’da Nisan Ayında Neler Oldu?

YENİLİK/DÜZELTME

 

Aylık tüm Office insider  yenilik ve düzeltmeleri (güncellemeleri) bloğumuzda bulabilir ve takip edebilirsiniz. 👍🏻 Office insider devamlı olarak güncellemeler ve yenilikler ekliyor, bu yeniliklerin takip edilmesi ve mümkünse uygulanabilmesi bilginizi artırmanız açısından önemli. Haydi şimdi Nisan ayında Office insider ‘da ne gibi yenilikler olmuş onlara bir göz atalım.

 

24 Nisan 2020    

outlook new iconOutlook

OneDrive ve SharePoint dosyalarının bağlantılarını otomatik olarak kısaltma 

Windows için Outlook kullanan alıcılarla paylaşılan OneDrive ve SharePoint dosyalarının bağlantılarının okunabilirliğini iyileştirmek için bu güncelleştirmeleri yaptık. Ayrıca, Outlook alıcılar için olası erişim sorunları algılarsa gönderenler uyarılacaktır. Ardından, bağlantıyı göndermeden önce bu sorunları ele alma olanağı sağlanacaktır. Bu şekilde, alıcıların gönderdiğiniz bağlantıları açabilmesi sağlanacaktır.

Nasıl çalışır? 

E-posta oluştururken, şunlardan birini yapabilirsiniz:

  • OneDrive veya SharePoint’te depolanan bir dosyanın bağlantısını kopyalayın. Ardından e-posta iletisinin gövdesine yapıştırın.
  • İleti sekmesinde Bağlantı > Bağlantı Ekle’yi seçin ve OneDrive ya da SharePoint’te depolanan bir dosyayı seçin.
  • E-posta iletisinin gövdesine sağ tıklayın ve Bağlantı > Bağlantı Ekle’yi seçin. Ardından, OneDrive veya SharePoint’te depolanan bir dosyayı seçin.

Daha fazla bilgi edinin.  

Bağlantı ayarları açılır kutusunu gösteren görüntü

Önemli düzeltmeler 

  • Şeritteki Kategorilere Ayır düğmesinin devre dışı olduğu bir sorun düzeltildi.
  • Kurumsal müşterilerin uygulanmayan veya çalışmayan grup klasörlerinin Outlook’ta “yanıt vermiyor” mesajının görüntülenmesine yol açan bir sorun düzeltildi.

 

excel new iconExcel

Önemli düzeltmeler 

  • DOT işlevi doğru değeri döndürmesine rağmen grafik eğilim çizgisi R kare değerinin (zorlanan y-kesişim durumunda) yanlış olduğu bir sorun düzeltildi.
  • Özelleştirilmiş grafik eğilim çizgisinin biçimlendirmesinin her zaman kaydedilmemesine neden olan bir sorun düzeltildi.

 

word new iconWord

Önemli düzeltmeler 

  • “Yer işaretlerini göster” seçeneğinin yer işaretlerini göstermemesine neden olan sorun düzeltildi.
  • Köprülerin kullanıldığı metinlerin “Değerleri yerine alan kodlarını göster” seçeneği etkin olmadığında görüntülenmemesine yol açan sorun düzeltildi.

 

PowerPoint

Önemli düzeltmeler 

  • Yıldız (*) simgesinin üzerine gelindiğinde, belgeyi güncelleştiren son kişinin kullanıcı adının ve tarihin görüntülenmemesi sorunu düzeltildi.
 

17 Nisan 2020 

excel new iconExcel

Önemli düzeltmeler 

  • Excel 2016’da kaydedilen dijital imzalı çalışma kitaplarında çalışma kitabı geçerli Excel sürümünde açılırken imzanın geçersiz kılınmasına neden olan sorun düzeltildi.
  • Bu değişiklik, koşullu biçimlendirme bilgilerinin XLSB dosyalarına doğru şekilde kaydedilmemesine neden olan sorunu düzeltir.
  • Özel Hata Çubuğu kutusunda hata değeri hücreleri için ayrılan alanların dar kalmasına neden olan sorun düzeltildi.
  • Yazdır veya Baskı Önizleme seçildiğinde form denetimlerindeki onay kutusunun küçülmesine neden olan sorun düzeltildi.
  • Bazı durumlarda Application.Evaluate öğesinin kullanıcı tanımlı işlevlerde çalışmamasına neden olan sorun düzeltildi.

 

outlook new iconOutlook

Dikkate değer düzeltmeler 

  • Kullanıcıların bir özel kişi grubunu toplantı katılımcısı olarak ekleyememesine neden olan sorun düzeltildi.
  • Güvenli/Çok Amaçlı İnternet Posta Uzantıları varsayılan imza yapılandırmasının grup ilkesi aracılığıyla uygulanmasını engelleyen sorun düzeltildi.
  • Kullanıcının birincil posta kutusu dışındaki posta kutularında kuralları silme işlevinin çalışmaması sorunu düzeltildi.
  • Şifrelenmiş bir mesaj iletildiğinde eklerin atılmasına neden olan sorun düzeltildi.
  • Toplantıya iki aydan daha uzun bir süre kaldıysa toplantı konularının Zamanlama Yardımcısında görüntülenmemesine yol açan sorun düzeltildi.
  • Büyük HTML mesajlarının iletilmesi sırasında kullanıcıların ileti gövdesini kesilmiş olarak görmelerine neden olan sorun düzeltildi.

 

msproject new iconProject

Önemli düzeltmeler  

  • Kullanıcı bir SharePoint görev listesine bağlanmış bir projede pano durumu alanını değiştirdiğinde bazen Project’in kilitlenmesi sorunu düzeltildi.
  • Eski Project sürümleri ile oluşturulmuş projeler kaydedilirken bazen Project’in kilitlenmesi sorunu düzeltildi.
  • Kullanıcı Form görünümünde Öncül/Ardıl verileri düzenlediğinde fazladan bir ProjectBeforeTaskChange işlevinin başlatılmasına neden olan sorun düzeltildi.

 

OneNote

Önemli düzeltmeler 

  • Satır sonlarının dikey sekmeler şeklinde kaydedilmesi sorunu düzeltildi.

 

 

16 Nisan 2020 

word new iconWord’deki yeni Eylem Kalemi ile tanışın

Genel Çizim Araçlarımıza ek olarak, her uygulamaya yönelik temel deneyimler için iyileştirilmiş akıllı araçlar sunuyoruz. Word’deki yeni Eylem Kalemi belgeleri mürekkep hareketleriyle düzenlemenize yardımcı olur. Bu, Word’de mürekkep düzenleme deneyimini başlatmanın daha kolay bir yoludur. Word’de Çiz sekmesinde bulunan önceki Mürekkep Düzenleyicisi düğmesinin yerini alır.

Nasıl erişilir? 

  1. Araç kutusunun sağ tarafında (diğer çizim araçlarının yanında) Eylem Kalemi’ni bulun, seçin ve akıllı mürekkebi kullanmaya başlayın.

Daha fazla bilgi edinin.

Word’deki kullanılabilir kalemleri, kurşun kalemleri ve vurgulayıcıyı gösteren resim.

 

excel new iconExcel

Çalışma Kitabı İstatistikleri: çalışma kitabınızda neler olduğunun hızlı bir özetini alın.  Gözden Geçir > Çalışma Kitabı İstatistikleri’ne tıklayın.

Dosyadan alınan istatistikleri gösteren kutu.

 

Outlook

Çevrimiçi Katıl düğmesi  

Artık, Takvim yapılacaklar çubuğunuzu sabitlediğinizde tek tıklamayla Teams toplantılarına katılabilirsiniz. Kullanıcılar, devam eden veya yaklaşan Teams toplantıları için Takvim yapılacaklar çubuğunda “çevrimiçi katıl” düğmesini görür.

Çevrimiçi Katıl düğmesini gösteren Takvim Yapılacaklar görev çubuğu.

Dışarıdayken daha kolay oturum açma  

Kullanıcılar daha önce otelde veya uçakta olduğu gibi bir dış portalla WiFi’a erişirken Outlook teknik hatalar gösterirdi. Yeni özellik hata bildirimlerini ortadan kaldırır, bunun yerine Outlook’un en üstünde size neler olduğunu belirten ve bağlantıyı bitirmek için bağlantı sağlayan bir çubuk görüntüler. Denemek amacıyla, ağa erişim sağlamak için web sayfası etkileşimi gerektiren bir WiFi ağına katılın (Starbucks, Gogo Inflight vb.)

İnternet bağlantısı uyarı çubuğunu gösteren resim.

 

 

10 Nisan 2020 

Excel, Word, Outlook ve PowerPoint

Ekstra yaratıcı içerik tanıtımı   

Microsoft 365 aboneleri artık Excel, Word, Outlook ve PowerPoint’teki kişisel veya profesyonel belgelerine, dosyalarına ve sunularına kolayca yüksek kaliteli, seçkin görüntüler, çıkartmalar ve simgeler ekleyebilirler. Telif ücreti olmayan 8000’i aşkın görüntü ve simgede arama yapın, dahası da gelecek!

Nasıl çalışır?

1. Ekle > Resimler > Stok Resimleri’ni seçin.

2. Keşfetmek istediğiniz içerik türünü seçin: Stok Resimleri, Kesilmiş İnsanlar, Simgeler ya da Çıkartmalar.

3. Arama kutusuna birkaç anahtar sözcük girin.

4. İstediğiniz resmi seçin ve Ekle’yi seçin.

Daha fazla bilgi edinin.

Çeşitli fotoğrafların gösterildiği Stok Resimler kutusu.

Word

Özel Ek Açıklamalar

Ek Özel Açıklamalar, kişisel ek açıklamalarınız için paylaşılan belgelerin bir Özel Kopyasını kolayca oluşturmanız için bir yöntemdir. Bu size düşüncelerinizi toparlamak ve belgenizi kendi kendinize kapsamlı bir şekilde gözden geçirmek için zaman ve alan sağlar.

Daha fazla bilgi edinin.

Word’de Görünüm sekmesinin resmi.

Önemli düzeltmeler 

  • İmleci Ekran İpucu’nun üzerine getirmenin kartını vurgulamaması sorununu düzelttik.
  • Gruplandırılan şekillerdeki metnin Serbest Şekil aracını kullanırken geçici olarak kaybolması sorununu düzelttik.
  • Stili başka bir stilin üst öğesi olan paragraf bir listeye bağlıysa, o listenin numaralandırmasının kaybolması sorununu düzelttik.
  • Bir kullanıcı açıklama oluştururken belge iki sayfa görünümünde olduğunda açıklama bağlayıcısının görünüme gelmemesi sorununu düzelttik.
  • Word’de OLE (nesne bağlama ve ekleme) olarak eklenmiş eski bir Excel grafiğinin işlenmesinin grafik başlığını her zaman görüntülememesi sorununu düzelttik.

 

PowerPoint

Sunum yaparken değişiklikleri eşitleme

Yıllar boyunca PowerPoint, diğer kişilerin slaytlarda yaptığı değişikliklerin sunum sırasında görüntülenmesine izin vermemişti. Öte yandan, bazı sunucular bu tasarımı hala isterken, diğer kişilerin daha fazla esneklik aradığı duyumunu aldık. Sunu Slayt Gösterisi modunda olduğunda bile, ne zaman yapılırsa yapılsın, değişiklikleri eşitleme özelliğini kullanılabilir hale getirmekten çok mutluyuz.

Daha fazla bilgi edinin.

PowerPoint’te Slayt Gösterisi sekmesinin resmi.

Önemli düzeltmeler 

  • Metni Excel’den PowerPoint’e kopyalamanın biçimlendirmeyi değiştirmesi sorununu düzelttik.
  • “Yalnızca tam sözcükleri bul” seçeneğini kullanarak özel karakterleri bulmanın her zaman çalışmaması sorununu düzelttik.
  • PowerPoint’te OLE (nesne bağlama ve ekleme) olarak eklenmiş eski bir Excel grafiğinin işlenmesinin grafik başlığını her zaman görüntülememesi sorununu düzelttik.

 

Access

Yeni Tablo Ekle bölmesi

İlişki kurmak için tablolarda ve sorgularda gezinmek Access’te daha da kolaylaştı! Yeni Tablo Ekle bölmesi ilişkileri geliştirirken ve görüntülerken üretkenliğinizi artıracak ve gelişmiş sorgulama deneyimi sunacaktır.

Nasıl çalışır?   

1. Veritabanı Araçları > İlişkiler’i seçin.

2. Tablo Ekle bölmesi ekranın sağında görünmelidir. Görünmüyorsa sağ tıklayın ve Tabloları Göster’i seçin, böylece görünecektir.

Sağ taraftaki Tablo Ekle kutusu.

 

Excel

Önemli düzeltmeler 

  • Sayfadaki hücre aralığı seçmenin tek bir hücrenin seçimiyle sonuçlanması sorununu düzelttik.
  • Kullanıcıların bazı x ekseni aralıkları ile bir grafiğin boyutunu azaltırken Excel’in yanıt vermeyi durdurması sorununu düzelttik.
  • Temel veri hücrelerinin başlığı olmadığında grafiklerdeki Veri Etiketleri’nin boş olarak görüntülenmesi sorununu düzelttik.
  • Kullanıcı tanımlı grafik şablonunu varsayılan olarak eklemenin bu şablonu sütun grafiği olarak kaydedilmesiyle sonuçlanması sorununu düzelttik.
  • Kullanıcı varlığı simgesinin üzerine gelmenin, R1C1 hücre başvurusunun etkinleştirildiği ve paylaşıldığı bir Excel sayfasındaki R1C1 modunda etkin hücre başvurusunu görüntülememesi sorununu düzelttik.

 

Outlook

E-postada yüksek çözünürlüklü fotoğraflar  

Önceden, kullanıcılar bir Outlook iletisine resim eklediğinde fotoğraf 96 ppi çözünürlüğe dönüştürülürdü. Bu yeni özellik resimleri daha küçük boyuta dönüştürmez, bunun yerine PNG, JPEG, BMP, GIF resimlerinizi iletinize özgün çözünürlüklerinde ekler.

Önemli düzeltmeler 

  • Bir makinede saat dilimi değiştirildiğinde bazı anımsatıcıların başlatılamaması sorununu düzelttik.
  • Bir Kuruluş Formları Kitaplığı’nın özelliklerini görüntülemeye çalışırken kullanıcıların kilitlenme yaşaması sorununu düzelttik.
  • Kategorilerin bazı durumlarda iletilerden kaybolması sorununu düzelttik.
  • Temsilcilerin paylaşılan posta kutuları için farklı makinelerde farklı klasör hiyerarşilerini görmesi sorununu düzelttik.

 

Proje

Önemli düzeltmeler 

  • Fiili çalışmayı korumayla ilgili ayar açıkken kullanıcıların zaman aşamalı Temel Çalışma’ya girmesini engelleyen sorunu düzelttik.
 
 
Office insider ‘da Nisan ayında gelen tüm yenilik ve güncellemeleri sizler için derledik. Diğer yazılarımızda görüşmek üzere, hoşça kalın. 🙋🏻‍♂️
Bu yazımızı çevrenizle paylaşarak birçok kişinin de bilgi sahibi olmasını sağlayabilirsiniz. 👍🏻