Skip to content

OFFICE INSIDER’DA MAYIS AYINDA NELER OLDU?

OFFICE INSIDER’DA MAYIS AYINDA NELER OLDU?

YENİLİK/DÜZELTME

 

Aylık tüm Office İnsider  yenilik ve düzeltmeleri (güncellemeleri) bloğumuzda bulabilir ve takip edebilirsiniz. 👍🏻 Office insider devamlı olarak güncellemeler ve yenilikler ekliyor, bu yeniliklerin takip edilmesi ve mümkünse uygulanabilmesi bilginizi artırmanız açısından önemli. Haydi şimdi Mayıs ayında Office insider ‘da ne gibi yenilikler olmuş onlara bir göz atalım.

OFFICE INSIDER’DA MAYIS AYINDA NELER OLDU?

 

Mayıs 2022

27 Mayıs 2022 , Sürüm 2206 (Derleme 15321.20000)

Word ve Outlook

Verimlilik ve daha temiz bir görünüm için yeniden tasarlanan dikte araç çubuğu

Office dikte araç çubuğu, yeni görseller, daha hızlı yanıt veren bir kullanıcı arabirimi ve önemli olanın, yani içeriğinizin önüne geçmemek için daha küçük bir boyutla yeniden tasarlandı! Yeni dikte araç çubuğunu etkinleştirmek için Ana Sayfa sekmesindeki Dikte düğmesini tıklamanız yeterlidir.

Yeni Dikte araç çubuğunu gösteren Word ekran görüntüsü.

Word

Önemli düzeltmeler

  • Word Stilleri penceresinin/bölmesinin boş görünmesi sorununu düzelttik.
  • SVG nesneleriyle ilgili bir sorunu düzelttik, böylece metin bağlantısı bitiş özniteliklerini işleyebilirler ve geçerli metin konumunu doğru şekilde koruyabilirler.
  • SVG içeriğinin düzgün görünmesi için Panodan Resmi Değiştir’i kullanırken oluşan bir sorunu düzelttik.
  • Özel durum listesi yalnızca e-postaları içerdiğinde, “Sonraki Bölgeyi Bul…” ve “Tüm Bölgeleri Göster…” komutlarının düzgün çalışmayı durdurabileceği bir belge koruma sorununu düzelttik.
  • Dosya, Değişiklikleri İzle açıkken PDF olarak kaydedildiğinde silinen bir görüntüde üstü çizili kırmızı çizginin görünmemesine neden olan bir sorunu düzelttik.
  • Çince (Tayvan) Windows görüntüleme diliyle PDF’ye dışarı aktarırken belirli özel karakterler için alternatif bir yazı tipinin görüntülenmesi sorununu düzelttik.

Outlook

Önemli düzeltme

  • Bir e-postayı yanıtlarken başvuruların ve yanıt başlıklarının kaldırılmasına ve konunun değiştirilmesine neden olan bir sorunu düzelttik.

Excel

Önemli düzeltmeler

  • Şifreli varsayılan duyarlılık etiketi uygulandığında grafiklerin PowerPoint slayt gösterilerine veya Word belgelerine eklenememesi sorununu çözdük.
  • Sağdan sola yönlendirmeye sahip bir çalışma sayfasına satır eklerken oluşan şekil sabitlemeyle ilgili bir sorunu düzelttik.
  • SVG içeriğinin düzgün görünmesi için Panodan Resmi Değiştir’i kullanırken oluşan bir sorunu düzelttik.
  • Kaydettikten ve yeniden açtıktan sonra görünürlüğü korumak için simgeleri şekillere dönüştürmeyle ilgili bir sorunu düzelttik.
  • “Geçerli kayıt yok” hatasını ve diğer iletileri gösteren bir sorunu düzelttik.

Access

Önemli düzeltme

  • .csv dosyalarını Access’e içeri aktarırken performansı etkileyen bir sorunu düzelttik.

 

20 Mayıs 2022 , Sürüm 2206 (Derleme 15313.20000)

Excel

Önemli düzeltmeler

  • Arka planda (Windows kilit ekranında) bir Office güncelleştirmesinden sonra Excel’de Veri sekmesindeki kullanıcı profili resminin ve veri türleri bölümünün eksik olmasına neden olan bir sorunu düzelttik.
  • Excel’in yanıt vermeyi durdurmasına neden olan bir sorunu düzelttik.
  • Bir grafiğin canlı önizlemesini gösterirken Excel’in beklenmedik şekilde kapanmasına neden olan bir sorunu düzelttik.

Outlook

Önemli düzeltmeler

  • Toplantı davetlerinde 12 saat/0,5 güne eşit veya bu süreden daha fazla olan bir bitiş zamanı belirlendiğinde, toplantının bitiş zamanının gelecekte bir zamana (12 saatten daha ileriye) atlamasına neden olan bir sorunu düzelttik.
  • Kullanıcıların düzenleyici veya temsilci izinlerine sahip oldukları paylaşılan kişiler klasörünü açmaya çalışırken hata iletisi görüntülemelerine neden olan bir sorunu düzelttik.

Word

Önemli düzeltmeler

  • Kullanıcıların belgelerine bir köprü eklediklerinde bellek hatası görüntülemelerine neden olan bir sorunu düzelttik.
  • Kullanıcıların Etkileşim modlarında Gözden Geçirme Modu’na geçememesine neden olan bir sorunu düzelttik.

 

13 Mayıs 2022 , Sürüm 2206 (Derleme 15310.20004)

Office Paketi

Maksimum form yanıtı sayısı 5 milyona çıkarıldı

Forms’daki tek bir formda veya testte izin verilen toplam yanıt sayısı 50.000’den 5 milyona yükseltildi. Bu değişiklik, 50.000’den fazla yanıt toplamak için birden çok form kullanma ihtiyacını ortadan kaldırır. Form sahipleri artık tek bir formda 5 milyona kadar yanıt toplayabilir ve ayrıca daha fazla analiz için sonuçları bir .csv dosyası olarak dışarı aktarabilir.

Büyük bir yanıt testi gösteren Microsoft Forms uygulamasının ekran görüntüsü (maksimum yanıt 50.000'in üzerinde).

Excel

Önemli Düzeltmeler

  • VBA makrosunda Application.ScreenUpdating’i kapatmak için kodu çalıştırırken etkin çalışma sayfasının boş görünmesine neden olan sorun düzeltildi.
  • Bağlı bir Excel dosyası açıkken kullanıcının PowerPoint’te bağlantıları güncelleyememe sorunu düzeltildi.
  • SharePoint listesinden dışarı aktarılan bir .iqy dosyası açılırken uygulamanın beklenmedik bir şekilde kapanma sorunu düzeltildi.
  • .xls biçimindeki paylaşılan çalışma kitaplarında değişiklikleri yanlış birleştirme sorunu düzeltildi.
  • Bir AMSI taramasının uygulamanın beklenmedik bir şekilde kapanmasına neden olması sorunu düzeltildi.

Outlook

Önemli Düzeltmeler

  • Tümünü Yeniden Oynat düğmesinin kullanılmasının işlemin başarısız olduğunu belirten bir hatayla sonuçlanması sorunu düzeltildi.
  • Paylaşılan Takvim İyileştirmeleri özelliği etkinleştirildiğinde, oda posta kutuları temsilcileri için iletilen tüm toplantı davetlerinde “Yanıt gerekli değil” ifadesinin gösterilmesine neden olan sorun düzeltildi.

Project

Önemli Düzeltmeler

  • İletişim kutularındaki (Görev Bilgileri gibi) sütunların İbranice gibi sağdan sola yazılan dillerde görünmemesine neden olan sorun düzeltildi.
  • Azure Uygulama Ara Sunucusu ile form tabanlı kimlik doğrulama kullanıldığında uygulamanın Project Server’a bağlanamamasına neden olan sorun düzeltildi.

 

6 Mayıs 2022 , Sürüm 2206 (Derleme 15227.20000)

OneNote

Dikte ile yalnızca sesinizi kullanarak not alın

İçeriği dikte etmek için sesinizi kullanmak, düşüncelerinizi nota aktarmanın hızlı ve elleri kullanmayan bir yoludur – yazmaktan üç kat daha hızlı olduğu gösterilmiştir! OneNote için Dikte ile artık içerik oluşturmak için düşüncelerinizi konuşabilirsiniz. Bu özelliğe erişmek için giriş sekmesindeki Dikte mikrofonu simgesine tıklamanız ve notlarınızı dikte etmeye başlamanız yeterlidir.

Daha fazla bilgi edinin

Dikte düğmesini ve notlarınızı dikte etmek için arabirimi gösteren OneNote ekran görüntüsü.

Excel

Kısıtlı kaynaklara sahip cihazlarda iyileştirilmiş yeniden hesaplama

Kısıtlı kaynaklara sahip cihazlarda (iki çekirdek veya daha az ve sekiz gigabayt veya daha az RAM), Excel artık varsayılan olarak tek bir iş parçacığı üzerinde hesaplama çalıştırarak yeniden hesaplamayı daha iyi hale getirdi. Çoğu durumda, kullanıcılar bu cihazlarda gözle görülür şekilde daha hızlı hesaplama görmelidir. Yoğun hesaplama gerektiren bazı durumlarda, kullanıcıların Dosya >Seçenekler öğesini seçip ardından Gelişmiş sekmesinin Formüller bölümüne giderek ve hesaplama iş parçacığı sayısını “2” olarak ayarlayarak bu varsayılanı geçersiz kılmayı düşünmek isteyebileceğini unutmayın.

Daha fazla bilgi edinin

Formül girişini hızlandırma

Bellek kullanımını azaltarak, daha verimli bellek ayırma çağrıları yaparak ve düzenlenmekte olan hücre etrafındaki görünür aralığın yeniden çizilmesini iyileştirerek bir hücreye formül girmek için gereken süreyi hızlandırdık. Bu iyileştirmeler, düşük maliyetli cihazlar gibi daha yavaş belleğe veya daha yavaş CPU bellek aktarım hızına sahip cihazlarda daha belirgindir.

Otomatik Filtre daha hızlı ve daha verimlidir

Otomatik Filtre işlevi artık gözle görülür şekilde daha hızlı! Bu iyileştirmeler, bellek kullanımını azaltarak ve filtrenin karşılaştırma algoritması tarafından yapılan çağrıları iyileştirerek elde edildi. İyileştirmeler, özellikle daha az belleğe veya daha yavaş CPU bellek verimine sahip düşük kaliteli cihazlarda fark edilir.

Önemli Düzeltme

  • Grafik sayfası içeren bir çalışma kitabında VBA betiği/eklentisi çalıştırmanın uygulamanın beklenmedik bir şekilde kapanmasına neden olabilen sorun düzeltildi.

Access

Önemli Düzeltme

  • ADO kayıt kümesine bağlı bir forma kayıt eklerken önceden oluşturulmuş kaydın boş görünmesine neden olan bir sorunu düzelttik.

Office Paketi

Paylaşılan belgelere masaüstünde kolayca erişin

Kuruluşta oturum açma seçeneği, konuk kullanıcıların bir kerelik geçiş kodu veya üçüncü taraf federasyonu kullanarak masaüstü Office uygulamalarında kendileriyle paylaşılan belgelere erişmesine olanak tanır. Daha önce Web için Office’te bulunan bu işlevsellik, artık Office masaüstü uygulamalarınız için de bir seçenektir.

Office insider ‘da Mayıs ayında gelen tüm yenilik ve güncellemeleri sizler için derledik.
Bu yazımızı çevrenizle paylaşarak birçok kişinin de Office insider için Mayıs ayında gelen yeniliklerle ilgili bilgi sahibi olmasını sağlayabilirsiniz. 👍🏻