Skip to content

Office Insider ’da Mayıs Ayında Neler Oldu?

Office Insider ’da Mayıs Ayında Neler Oldu?

YENİLİK/DÜZELTME

 

Aylık tüm Office insider  yenilik ve düzeltmeleri (güncellemeleri) bloğumuzda bulabilir ve takip edebilirsiniz. 👍🏻 Office insider devamlı olarak güncellemeler ve yenilikler ekliyor, bu yeniliklerin takip edilmesi ve mümkünse uygulanabilmesi bilginizi artırmanız açısından önemli. Haydi şimdi Mayıs ayında Office insider ‘da ne gibi yenilikler olmuş onlara bir göz atalım.

 

29 Mayıs 2020

outlook new iconOutlook

Hızlı Eylem düğmeleri artık açılır bildirimlerde görünüyor  

Windows 10’da Outlook kullanırken Hızlı Eylem düğmelerini açılır bildirimlerinizde görmeye başlayacaksınız. Artık bayrak ekleme, silme ve diğer eylemleri bildirimden yerine getirebileceksiniz. Eylemleri yapılandırmak için Outlook ileti listesine sağ tıklayın ve Hızlı Eylemleri Ayarla’yı seçin.

Bir Outlook açılır bildiriminin ekran görüntüsü

PowerPoint

Microsoft Stream videolarına hızlı kayıttan yürütme özelliği geliyor 

Microsoft Stream kuruluşunuzdaki kişilerin güvenli bir şekilde video yüklemesine, görüntülemesine ve paylaşmasına olanak sağlar. Sınıf, toplantı, sunu, eğitim oturumu kayıtlarını veya ekibinizin ihtiyaç duyduğu diğer videoları paylaşabilirsiniz. Daha önceden PowerPoint’teki desteklenen çevrimiçi video kaynaklarından biri olarak Stream’i etkinleştirmiştik. Son birkaç ayda video kayıttan yürütme deneyiminde önemli performans iyileştirmeleri yaptık. Artık PowerPoint sunularınızda Stream videolarını hızlı kayıttan yürütme özelliğini kullanabilirsiniz.

Daha fazla bilgi edinin.

Önemli düzeltmeler

  • Fare tekerleğini kullanarak yakınlaştırma yapıldıktan sonra slaytların ortalanmaması sorunu düzeltildi.

word new iconWord

Önemli düzeltmeler

  • Yorum bölmesine metin kopyalama ve yapıştırma işleminin görüntülenmemesi sorunu düzeltildi.
  • %100 yakınlaştırma düzeyinde yorum göstergesi balonlarının bulanık görünmesine neden olan sorun düzeltildi.
  • Uzun yol adlarına sahip dosyaların (32K’tan büyük) açılmaması ve uygun bir hata iletisinin görüntülenmemesi sorunu düzeltildi.
  • Word 2007’de ve sonrasında İkili Belgelerde ve Şablonlarda ilke etkinleştirmenin bazı birlikte yazma işlerinin başarısız olmasına neden olan sorun düzeltildi.

excel new iconExcel

Önemli düzeltmeler

  • OneDrive ile etkileşime girerken Excel’in bazen kapanmasına neden olan sorun düzeltildi.
  • Aynı çalışma kitabı içindeki yer işareti eklenmiş bir köprüye tıklandığında çalışma kitabının gizlenmesine neden olan sorun düzeltildi.
  • Kopyalanıp yapıştırılan bazı grafik bağlantılarının evrensel adresler yerine eşlenmiş sürücü adreslerini kullanması sorunu düzeltildi.
  • Excel penceresi Teams üzerinden paylaşılırken Ctrl+Shift+Ok tuşları kullanılarak kaydırma yapıldıktan sonra Excel’in yanıt vermemesine neden olan sorun düzeltildi.

 

​​

22 Mayıs 2020

excel new iconExcel, word new iconWord ve PowerPoint

Klasörlerinizi sabitlemek Office dosyalarını kaydetmeyi daha kolay hale getirir 

Kullanıcıların yeni bir dosya kaydedildiğinde kullanılabilir klasörler üzerinde daha fazla denetim istediklerine dair geri bildirim aldık. Size yeni bir özellik getirmekten dolayı mutluyuz: Kaydet iletişim kutusunda klasörlerinizi sabitleme. Bu yeni özellik Word, Excel ve PowerPoint dosyalarınızı kaydetmeyi daha kolay hale getirecektir.

Daha fazla bilgi edinin.

Klasörlerinizi sabitleme özelliği

excel new iconExcel

Önemli düzeltmeler

  • Eklentiler kullanıcı tarafından belirtilen sıra yerine alfabetik sırada yüklendiği için “Bu çalışma kitabına şu anda başka bir kişi başvuruyor ve kapatılamıyor” hata iletisinin görünmesi sorunu düzeltildi.
  • Excel ve bazı üçüncü taraf yardımcı teknoloji uygulamaları arasında yazıp tiplerini yönetirken belleğin bozulması sorunu düzeltildi.
  • noSelect kilitleri bulunan şekiller içeren çalışma sayfalarında eklentiler Ana Bilgisayar Öğeleri gerektirdiğinde Excel’in çökmesi sorunu düzeltildi.

 

word new iconWord

Önemli düzeltmeler 

  • Yorumlardaki köprülerin çalışmaması sorunu düzeltildi.
  • Takvim için WordMail’e HTML yapıştırmanın çalışmaması sorunu düzeltildi.
  • Birlikte yazılmış bir oturumda bir yoruma yanıt vermenin Word’ün bazen donmasına neden olması sorunu düzeltildi.
  • Sunu alanında yakınlaştırıp uzaklaştırmanın yakınlaştırılan kayan seçimin ve fare işaretçisinin arasında bir boşluğa neden olması sorunu düzeltildi.
  • noSelect kilitleri bulunan şekiller içeren belgelerde eklentiler Ana Bilgisayar Öğeleri gerektirdiğinde Word’ün çökmesi sorunu düzeltildi.

PowerPoint

Önemli düzeltmeler 

  • Sunu alanında yakınlaştırıp uzaklaştırmanın yakınlaştırılan kayan seçimin ve fare işaretçisinin arasında bir boşluğa neden olması sorunu düzeltildi.

outlook new iconOutlook

Önemli düzeltmeler 

  • Kullanıcı öğeleri klasörler arasında taşıdığında Folder.BeforeItemMove etkinliğinin düzgün çalışmaması sorunu düzeltildi.
  • Kullanıcıların gece yarısı eşiğini aşan takvim öğelerini Tüm günlük etkinlik olarak görmesi sorunu düzeltildi.
  • İki eklenti şeritte aynı gruba bir düğme eklediğinde Outlook’un çökmesi sorunu düzeltildi.
  • Kullanıcıların bir takvimi konuk kullanıcı ile paylaşamaması sorunu düzeltildi.

msproject new iconProje

Önemli düzeltmeler

  • Seçenekler’e tıkladıktan sonra Project’in çökmesi sorunu düzeltildi.

 

15 Mayıs 2020

PowerPoint

Surface Earbuds’ı kullanarak PowerPoint sunularınızı kontrol edin 

Tıklayıcınızı unuttuğunuzda veya kullanmak istemediğinizde, Surface kulaklıklarınız size yardımcı olur. Slayt Gösterisi modundayken sununuzda gezinmek için sol kulaklığı ileri ve geri çekebilirsiniz. İki kez dokunarak sununuzdaki ekli videoları oynatabilir veya duraklatabilirsiniz.

Nasıl çalışır? 

Eşleştirme yapıldıktan sonra PowerPoint’te bu özelliği etkinleştirmeniz gerekir.

  • F5 tuşuna basarak veya Slayt Gösterisi > Baştan öğesini seçerek sunuyu başlatın.
  • Slayt Gösterisinde slayda sağ tıklayın ve Surface Earbuds Ayarları altında Sunuyu Denetlemek için Hareketleri Kullanın ayarını seçin. Bu ayar gelecekteki tüm sunularda hatırlanacaktır.

Daha fazla bilgi edinin.

Surface kulaklıkları

Önemli düzeltmeler 

  • İngilizce İsviçre (QWERTZ) klavye kullanırken klavye kısayollarının ve yazım denetiminin beklendiği gibi çalışmamasına neden olan sorun düzeltildi.

excel new iconExcel

PDF belgelerindeki verileri içeri aktarma ve yenileme  

Excel UserVoice’de Veri İçeri Aktarma ile ilgili taleplerden 9 numaralı isteğin artık kullanıma sunulduğunu bildirmekten mutluluk duyuyoruz. Artık PDF belgelerindeki verileri içeri aktarabilir ve analiz edebilirsiniz. Bu özelliği etkinleştirmek için, Veri sekmesi > Veri Al > Dosyalardan > PDF’ten öğesini seçin.

Önemli düzeltmeler 

  • Kullanılabilir yazıcılar listesinde yazıcı adlarının yinelenmesine neden olan sorun düzeltildi.
  • Birleştirilen sütunları sildiklerinde kullanıcıların performans süresinde artışa yol açan sorun düzeltildi.

outlook new iconOutlook

Tam ihtiyacınız olan şeyi bulun

Klasör, gönderen, tarih, ek bilgisi ve benzeri gibi seçenekleri kullanarak aramanızı daraltın.

word new iconWord

Önemli düzeltmeler 

  • Özel xml değerleri içeren dosyaların son derece yavaş açılması sorunu düzeltildi.
  • Yüzden fazla girdi içeren bir belgeye bir Dizin eklenirken veya mevcut bir Dizin güncelleştirilirken uygulamanın kilitlenmesine neden olan sorun düzeltildi.
  • Boş bir belgeye yeni bir açıklama eklenmeye çalışıldığında işlemin gerçekleşmemesine neden olan sorun düzeltildi.

Office Paketi

Önemli düzeltmeler 

  • Microsoft Office’te Visual Basic for Applications’da kitaplık adında veya kitaplık yolunda çift baytlık karakterlere sahip kod kitaplıklarına başvurular içeren bazı VBA projelerinin yükleme sırasında Office uygulaması tarafından bozuk olarak görüntülenmesine neden olan sorun düzeltildi.

 

14 Mayıs 2020  ( Office insider aylık kanal )

excel new iconExcel

Excel’deki Fikirler’de Doğal Dil Sorguları 

Bir sürü karmaşık formülü hatırlamaya çalışmaktan yoruldunuz mu? Artık verilerinizden içgörüleri toplamak için Excel’e doğrudan sorular sorabilirsiniz, üstelik kendi sesinizin gücünü kullanarak! Excel’deki Fikirler’i destekleyen zekayı kullanan doğal dil sorgusu, kullanıcıların veri sorularını formüllerle, grafiklerle ve PivotTable’larla hemen yanıtlayacaktır. Veri aralığındaki bir hücreye tıklamanız ve sonra Fikirler düğmesine tıklamanız yeterlidir.Bölmenin üst kısmındaki sorgu kutusuna sorunuzu girin ve Enter tuşuna basın. Fikirler, çalışma kitabına grafik, tablo, PivotTable ve formül yanıtları şeklinde ekleyebileceğiniz yanıtlar sunar.

Windows 32 için Excel masaüstü Insiders hızlı derlemelerinde doğal dil sorgusu özelliğini gösteren resim.

outlook new iconOutlook

Outlook Takvim’i yenilendi

Geçen yıl başarıyla posta deneyimin yenilenmesinden sonra, makyaj sırası takvime geldi. Geri bildirimleriniz sayesinde, sizin gibi deneyimli Outlook kullanıcıları hemen daha üretken olabilsin diye, yeni ama tanıdık gelecek güncelleştirmeler yapıldı.

Güncelleştirmelerden bazılarına göz atmak için aşağıdaki ekran görüntüsünü gözden geçirin: kalın üstbilgiler, takvim renkli ana hatlar, yeni bir saat göstergesi çubuğu ve rozetler.

Daha fazla bilgi edinin. 

Takvimde çalışma haftasının resmi.

Access

Yeni Tablo Ekle bölmesi 

İlişki kurmak için tablolarda ve sorgularda gezinmek Access’te daha da kolaylaştı! Yeni Tablo Ekle bölmesi ilişkileri geliştirirken ve görüntülerken üretkenliğinizi artıracak ve gelişmiş sorgulama deneyimi sunacaktır.

Nasıl çalışır?    

1. Veritabanı Araçları > İlişkiler’i seçin.

2. Tablo Ekle bölmesi ekranın sağında görünmelidir. Görünmüyorsa sağ tıklayın ve Tabloları Göster’i seçin, böylece görünecektir.

Sağ taraftaki Tablo Ekle kutusu.

8 Mayıs 2020

outlook new iconOutlook

Arama kutusu en üstte  

Arama kutusu başlık çubuğuna taşındı. Arama kutusunun bu yeni konumu ileti listesinin daha düzenli ve açık olmasını sağlayacak, böylece ek iletileri sığdırabileceğiniz bir boşluk olacak.

Daha fazla bilgi edinin. 

Arama çubuğunu en üstte gösteren Outlook gelen kutusu

excel new iconExcel, word new iconWord, PowerPoint ve outlook new iconOutlook

GIF’ler artık oynatılabiliyor 

Önceden statik oldukları düzenleyicide artık animasyonlu GIF’leri oynatabilirsiniz. Ayrıca oynat ve duraklat düğmelerinin yer aldığı kullanıcı denetimleri de bulunuyor.

Dosyayı animasyonlu GIF olarak dışarı aktarın.

excel new iconExcel, word new iconWord, PowerPoint, outlook new iconOutlook ve OneNote

Önemli düzeltmeler 

Intune aracılığıyla Office 365 ProPlus dağıtımının Office Paketindeki bir uygulama kapatıldıktan sonra duraklatılması sorunu düzeltildi.

 

 

1 Mayıs 2020

excel new iconExcel

Önemli düzeltmeler

  • Grafik verileri tablosunun tarih eksenindeki değerleri yanlış işleyebilmesi sorunu çözüldü.
  • Sayfa Düzeni veya Sayfa Sonu Önizleme’ye gidildikten sonra sayfa sonlarının devre dışı bırakılamaması sorunu çözüldü.
  • Filtrelenmiş listeye sütun ekleme işleminin beklenenden uzun sürmesi sorunu çözüldü.
  • Veri serisi içeren sütunlar gizlendikten ve gösterildikten sonra grafik çizgi stillerinin kaybolması sorunu çözüldü.
  • Eski Paylaşılan Çalışma Kitabı modu kullanılarak çalışma kitabının yeni sayfasındaki değişiklikler listelenmeye çalışıldığında kilitlenme oluşabilmesi sorunu çözüldü.
  • “Negatifse diğerini seç” seçeneği etkinleştirildiğinde PivotChart’lardaki özel biçimlendirmenin kaydedilememesi sorunu çözüldü.
  • Negatifse diğerini seç seçeneği belirtilirse PivotChart’taki tek bir veri noktası için özel biçimlendirmenin kaydedilememesi sorunu çözüldü.
  • CSV dosyasına eklenmek üzere @ simgesi girildiğinde @ simgesini izleyen dizenin formüle dönüştürülebilmesi sorunu çözüldü.
  • SIRALI işlevindeki ondalık değerlerin doğru yuvarlanmaması sorunu çözüldü.

 

word new iconWord

Önemli düzeltmeler

  • Taslak açıklamalar içeren belge kapatılırken kullanıcıdan taslak açıklamaları kaydetmeden belgeyi kapatmasının istenmesi ve İptal’e tıklandığında belgenin açık bırakılmayıp kapatılması sorunu çözüldü.
  • Gönderilen yorumun çevirisinin Çevrilen metin eklenemedi hata iletisinin görüntülenmesine neden olduğu sorun çözüldü.
  • Web Görünümü/Tam Ekran Okuyucu’da bir ipucuna tıklandığında ipucu zaten görünümde olsa da sayfanın başına kaydırılması sorunu çözüldü.
  • İşbirliği modunda belgeye açıklama işleminin her zaman çalışmaması sorunu çözüldü.
  • @ bahsetme tıklandığında Kişi kartının yanıp sönmesi sorunu düzeltildi.
  • Makro içeren bir dosyayı yeni bir adla kaydetme girişiminde, kullanıcı hangi adı girmiş olursa olsun dosyanın .docx uzantısıyla ve WRO0004.docx dosya adıyla kaydedilmesine ve dosyanın kullanılamaz duruma gelmesine yol açtığı sorun düzeltildi.

outlook new iconOutlook

Dikkate değer düzeltmeler

  • Kullanıcıların tıkladığı çok uzun güvenli bağlantılarda, bağlantının kesilmesi nedeniyle yüklenememesi sorunu çözüldü.
  • IMAP hesabı kullanılıyorsa ve yerel ayar Japonca olarak ayarlandıysa, adında DBCS (Çift Baytlı Karakter Kümesi) karakterleri bulunan Outlook klasörlerinin sunucuyla eşitlenirken aralıklı olarak görüntüden kaldırılması sorunu çözüldü.

PowerPoint

Önemli düzeltme

  • Kullanıcı bir açıklama oluşturur, bu açıklamayı göndermez ve Açıklamalar bölmesini kapatırsa, sonra yeni bir pencere açarsa, birden çok slayda giderse, pencereyi kapatırsa ve son olarak özgün sunuda Açıklamalar bölmesini yeniden açarsa, taslak açıklamaların kullanılabilir olmaması sorunu çözüldü.

msproject new iconProje

Önemli düzeltme

  • Project’in Project Web App’e bağlanması ve ondalık ayırıcının virgül olması durumunda, Lag eklendiğinde TaskDependencies.Add yönteminin başarısız olması sorunu çözüldü.
 
 
Office insider ‘da Mayıs ayında gelen tüm yenilik ve güncellemeleri sizler için derledik. Diğer yazılarımızda görüşmek üzere, hoşça kalın. 🙋🏻‍♂️
Bu yazımızı çevrenizle paylaşarak birçok kişinin de Office insider için mayıs ayında gelen yenilerle ilgili bilgi sahibi olmasını sağlayabilirsiniz. 👍🏻