Skip to content

Offıce Insıder ’da Eylul Ayında Neler Oldu?

Offıce Insıder ’da Eylul Ayında Neler Oldu?

YENİLİK/DÜZELTME

 

Aylık tüm Office insider  yenilik ve düzeltmeleri (güncellemeleri) bloğumuzda bulabilir ve takip edebilirsiniz. 👍🏻 Office insider devamlı olarak güncellemeler ve yenilikler ekliyor, bu yeniliklerin takip edilmesi ve mümkünse uygulanabilmesi bilginizi artırmanız açısından önemli. Haydi şimdi Eylül ayında Office insider ‘da ne gibi yenilikler olmuş onlara bir göz atalım.

 

04 Eylül 2020

Excel

Power Query ile veri türleri oluşturun

Power Query, Excel’de tüketimini büyük ölçüde kolaylaştıracak şekilde düzenleyerek büyük veri kümelerini toplamak ve analiz etmek için kullanılan güçlü ve zaman kazandıran bir araçtır. Bu özellik sayesinde, herhangi bir veri kaynağından özel veri türleri oluşturabilir ve bunları Excel’e zengin değerler olarak yükleyebilirsiniz.

Daha fazlasını öğrenin>

Önemli düzeltmeler

  • LET işlevini içeren bir dosya açarsanız, şu uyarının görüntülendiği bir sorunu düzelttik: “” Dosyanız.xlsx “içeriğiyle ilgili bir sorun bulduk. Elimizden geldiğince iyileşmeye çalışmamızı ister misin? Bu çalışma kitabının kaynağına güveniyorsanız, Evet’i tıklayın. “

  • Analiz Hizmetleri veritabanında artık bulunmayan bir değere ayarlandığı için kullanıcıların PivotTable filtresini değiştirememesine neden olan bir sorunu düzelttik.
  • XLAM eklenti referanslarında ve adlandırılmış aralıklarda çökmeye neden olan bir sorunu düzelttik.
  • Bir kullanıcının dinamik diziye özel bir stil uyguladığında şu hatayı almasına neden olan bir sorunu düzelttik: “Bir dizinin bir bölümünü değiştiremezsiniz.” Bu, kaldırılmış eski bir kısıtlamadır.
  • Uzaktan oturum açma / bağlantı kesme veya monitör değişikliği gibi bir cihaza bağlantı kesildikten sonra Excel formül çubuğunun tamamen işlenmemesine neden olan bir sorunu düzelttik.

outlook new iconOutlook, word new iconWord

Microsoft Editor, Word ve Outlook masaüstü istemcileri için bir yükseltme alıyor

Editör’ün yazım, dil bilgisi ve gelişmiş stil önerileri için yeni bir gözden geçirmek için tıkla modelini sunuyoruz. Bu değişiklik ayrıca önerileri gözden geçirmek için yeni bir özel kart yüzeyi içerir.

Daha fazlasını öğrenin>

outlook new iconOutlook

E-postalarınızı sabitleyin

Geri dönmeniz veya hatırlatıcı olarak kaydetmeniz gereken e-postaları mesaj listenizin en üstüne sabitleyerek takip edin.

Bir mesajı sabitlemek için:

  • Sabitlemek istediğiniz iletiyi seçin ve ardından giriş sekmesindeki Sabitle / Sabitlemeyi Kaldır düğmesini tıklatın.
  • Sabitlemek istediğiniz iletiyi sağ tıklatın ve ardından Sabitle / Sabitlemeyi Kaldır‘ı seçin.

 

Kişiye göre arama yaparken öneriler alın

Outlook’ta arama terimlerinizi yazarken, önerilerde gösterilen en alakalı e-postaları alırsınız.

Önemli düzeltmeler

  • Grup İlkesi aracılığıyla varsayılan günlük kaydı seçeneklerini etkinleştirmede / devre dışı bırakmada daha fazla esneklik sağlayan bir sorunu düzelttik.
  • Bazı kullanıcıların, çevrimiçi çalışmayı manuel olarak seçinceye kadar Outlook’un Çevrimdışı durumda başlamasını görmesine neden olan bir sorunu düzelttik.
  • Bir e-posta göndericisinin Eski Alan Adı’nın korunmasına ve bir e-posta taslağının yardımcı izinleri ve yönetici izinlerine sahip posta kutuları arasında taşınmasından sonra görüntülenmesi sorununu düzelttik.
  • Kullanıcıların belirli çok büyük e-postaları açarken kilitlenme yaşamasına neden olan bir sorunu çözdük.
  • Grup İlkesi bir Eklentinin her zaman etkinleştirilmesini gerektirdiğinde, kullanıcıların Eklentiyi devre dışı bırakmasını önlemek için eklentilerin izlenememesine neden olan bir sorunu çözdük.
  • Otomatik Yanıtlar iletişim kutusundaki ‘Tamam’ ve ‘İptal’ düğmelerinin, büyük bir metin boyutuyla (% 175 gibi) birlikte yüksek çözünürlüklü (1750 x 1920 gibi) bir sistemde görünmemesine neden olan bir sorunu düzelttik.
  • Tek Satır Şeridi’ni (SLR) etkinleştirdikten sonra ActiveInspector.CommandBars.ExecuteMso (“ShowSchedulingPage”) VBA kodunu çalıştırmanın bir çalışma zamanı hatasıyla sonuçlanmasına neden olan bir sorunu düzelttik.
  • Boş bir kişi grubundan başka bir kişi grubuna toplantı isteği göndermenin çökmeye neden olacağı bir durumu düzelttik.

word new iconWord

Önemli düzeltmeler

  • Kullanıcı yorumu tıkladığında Yorum kartının yorum metninin etrafında bir kenarlık göstermesine neden olan sorunu çözdük.
  • Bir kullanıcının halihazırda kaydedilmiş yorumları içeren bir satıra sabitlenmiş bir yorum taslağı oluşturması durumunda, taslağın SideTrack’teki taahhüt edilen yoruma göre yanlış sırada düzenlendiği bir sorunu çözdük.
  • Belge % 160 veya daha fazla yakınlaştırıldığında ve yorum bölmesinin görünmemesi durumunda odağın yorum bölmesine gitmemesine neden olan bir sorunu çözdük.
  • Birden çok açık belge arasında geçiş yaptıktan sonra bir belgedeki yorumların diğer açık belgelerde görüntülenmesine neden olan sorunu çözdük.
  • Belgeyi HTML biçiminde kaydederken uzun bağlantıların kaydırılmamasına neden olan bir sorunu çözdük.
  • AutoOpen’ın AutoExec’ten önce çalıştırdığı makroların neden olduğu bir sorunu düzelttik.

PowerPoint

Önemli düzeltmeler

  • Slayt gösterilerinde videoların otomatik olarak oynatılmaması sorununu çözdük.

msproject new iconProject

Önemli düzeltmeler

  • Proje Web Uygulaması özel bir etki alanı adı kullandığında Portföy Analizi Zorla Giriş / Çıkış sütununun çalışmamasına neden olan bir sorunu düzelttik.
  • SharePoint görev listesine bağlı projeler için Proje bitiş tarihinin güncellenmemesi sorununu düzelttik.
  • Bir kaynağın birden fazla maliyet oranı tablosuna sahip olması durumunda kalan maliyetin doğru hesaplanamaması sorununu çözdük.

 

11 Eylül 2020

Excel, Word, PowerPoint, Outlook, Access, OneNote, Project, Publisher, Visio

Office, Windows 10 Koyu Mod ayarınızı takip edebilir

Windows 10’u Karanlık Modda mı kullanıyorsunuz? Office artık temaları otomatik olarak eşleşecek şekilde değiştirebilir. Office Temanız olarak “Sistem ayarını kullan” ı seçin.

Excel

Önemli düzeltmeler

  • ‘Sayfa Sonu Önizlemesi’ etkinleştirildiğinde büyük miktarda veri içeren çalışma sayfaları arasında geçiş yaparken gözle görülür bir gecikme olabilen bir sorunu düzelttik.

PowerPoint

Önemli düzeltmeler

  • GIF’lerin düzenleyicide ve slayt gösterilerinde yalnızca bir kez canlandırılmasına neden olan bir sorunu çözdük.

Outlook

Önemli düzeltmeler

  • Odaklanmış Gelen Kutusu’nu kapattıktan ve bir sıralama yaptıktan sonra e-postaların gizlenmesi sorununu çözdük.

word new iconWord, excel new iconExcel, PowerPoint

Application Guard ile tanışın  

Office için Uygulama Koruması, bir belge kötü amaçlıysa kullanıcıyı korumak için güvenilmeyen belgeleri sanallaştırılmış bir sanal alanda izole eden kurumsal müşteriler için bir güvenlik özelliğidir.

Daha fazlasını öğrenin>

Uygulama Koruması.

 

word new iconWord, outlook new iconOutlook

Editör Metin Tahminlerine Giriş

Editör Metin Tahminleri, kullanıcıların metni hızlı, zamanında ve doğru tahmin ederek daha verimli yazmasına yardımcı olur. Ayrıca Outlook ve Word’de yazım ve dil bilgisi hataları olasılığını da azaltır. Öneriyi kabul etmek için TAB tuşuna basmanız yeterlidir.

excel new iconExcel

Excel Eylem Kalemi ile verileri el yazısı ile yazın

Artık kaleminizle Windows Masaüstü için Excel’e veri girebilirsiniz. Excel’deki Eylem Kalemi, doğrudan hücrelere el yazmanıza yardımcı olur ve otomatik olarak Excel verilerine dönüştürülen mürekkeple verileri not almanıza olanak tanır .

Daha fazlasını öğrenin>

Excel'de kalemin GIF'i.

Outlook

Kişiye göre arama yaparken öneriler alın

Outlook’ta arama terimlerinizi yazarken, önerilerde gösterilen en alakalı e-postaları alırsınız.

 

 

18 Eylül 2020

Outlook

Yerleşik bir çevirmenle dil engelini aşın

Windows için Outlook’taki yeni çeviri özellikleriyle diller arasında iletişim kurun. Bu özellik, tüm mesajları veya belirli kelimeleri ve cümleleri çevirmenize olanak tanır. Bir mesajda, belirli kelimeleri, cümleleri veya tüm mesajı çevirmek için sağ tıklayın.

Dilbilgisi ve stil önerileri
Artık e-postalarınızı hazırlarken proaktif olarak dilbilgisi ve gelişmiş stil önerileri alabilirsiniz. Bu, Windows için Outlook’ta varsayılan olarak dilbilgisel yardım sağlama konusundaki ilk adımımızdır. Dilbilgisi ve gelişmiş stil önerilerimizi gözden geçirmek için mavi altı çizili ve altın noktalı altı çizili kelimelere göz atın.

Daha fazlasını öğrenin>

Önemli düzeltmeler

  • Bir kullanıcının, görünen adla alıcı alanına bir e-posta adresini kopyalayıp yapıştırdığında, e-posta adresinin her zaman doğru şekilde ayrıştırılmaması ve geçersiz bir e-posta adresi hakkında bir uyarı görüntülenmesine neden olan bir sorunu çözdük. 
  • Outlook’ta iletinin İletme olarak ayarlandığı bir sorunu düzelttik.

Excel

Önemli düzeltmeler

  • Office dili İspanyolca olarak ayarlandığında, veri doğrulama listelerinin listedeki tüm öğeleri göstermemesine neden olan bir sorunu çözdük.
  • “Bir veya daha fazla formülü hesaplamaya çalışırken Excel’in kaynakları tükendi” hatasına neden olabilecek bir sorunu düzelttik.
  • Bir serinin maksimum, orta ve minimum değerlerinin renklerini ayarlamak için VBA kullanmanın çalışmadığı 2D Harita Grafikleriyle ilgili sorunu çözdük.
  • Formül çubuğundan bir formül girildiğinde bazı durumlarda ChartSheet’in çökmesine neden olan bir sorunu düzelttik.

word new iconWord

Önemli düzeltmeler

  • İzlenen bir değişikliğe (ekleme / silme) dokunan bir kullanıcının bir yorum açılır penceresini açmasına neden olan bir sorunu düzelttik.
  • Word’de yorum belirtme çizgilerini silmeyle ilgili bir sorunu çözdük.
  • Alıntı ve denklem içeren Word belgesini kaydetmeyle ilgili bir sorunu çözdük.

25 Eylül 2020

Excel

Excel’de Power Query veri türleri oluşturma

Kendi özel veri türlerinizi oluşturmak, sorgunun sonucunu Excel’e yüklemek ve sorgularının çıktısını etkileşimli veri kartları ve formüllerle kolayca tüketip keşfetmek için Power Query Editor’ı kullanın. Bu özellik yalnızca E3 + E5 müşterileri için mevcuttur. Bu özelliği etkinleştirmek için, Power Query Editor’da birkaç sütun seçin, Dönüştür sekmesine gidin, Veri Türü Oluştur düğmesini seçin.

Veri Türü Oluştur iletişim kutusunda şunları tanımlayın:
1. Veri türü adı
2. Sütun adı

Önemli düzeltmeler

  • Çok seviyeli kategori manuel aralığının grafiklerde çalışmadığı bir sorunu çözdük.
  • Veri Doğrulama için kullanılan bir tabloya eklemenin çalışma kitabındaki tüm sayfaların seçeneklerini güncellememesine neden olan bir sorunu düzelttik.
  • OLAP PivotTable’larını yenilerken askıda kalmaya neden olabilecek bir sorunu düzelttik.

Outlook

Görevler için kullanıcı deneyimi güncellemeleri

Görev öğeleri görsel olarak yenilenmiştir.

Metin tahminleri

Siz bir e-posta yazarken, cümlelerinizi daha hızlı tamamlamanıza yardımcı olmak için hayalet metin tahmini göstereceğiz. Sekmeye basarak kabul edebilirsiniz.

Daha fazlasını öğrenin>

word new iconWord

Microsoft Editor, Word ve Outlook’ta bir yükseltme alıyor

Masaüstü istemcileri için Word’deki Düzenleyici bölmesiyle mevcut deneyimi yükselttik.

Daha fazlasını öğrenin>

Önemli düzeltmeler

  • İş akışı etkin dosyalara bağlantıların beklendiği gibi açılmamasına neden olan bir sorunu çözdük.

PowerPoint

Önemli düzeltmeler

  • Kullanıcı yerel OneDrive klasörünün kaynak yolunu değiştirdiğinde bağlantılı bir Excel grafiğine sahip bir PowerPoint dosyasının bir Excel sayfasına yanlış bir şekilde değişmesi sorununu düzelttik.

OneNote

Önemli düzeltmeler

  • Not defteri renk seçicide imleci yeşil rengin üzerine getirdiğinizde açılan pencerede “kırmızı tebeşir” yazan bir sorunu çözdük.
  • OneNote’un özel temalar için tuvalde Yüksek Karşıtlık renklerine uymaması sorununu çözdük.

Access

Önemli düzeltmeler

  • Kaydırılırken kaydedilen sorgu / ilişki penceresi yüklenirken kaydırma çubuğu konumunun doğru ayarlanmaması sorununu düzelttik.
  • Tablo Görev Bölmesi Ekle’nin ‘&’ içeren adları doğru şekilde görüntülememesine neden olan bir sorunu çözdük.

 

Office insider ‘da Eylül ayında gelen tüm yenilik ve güncellemeleri sizler için derledik.
Diğer yazılarımızda görüşmek üzere, hoşça kalın. 🙋🏻‍♂️
Bu yazımızı çevrenizle paylaşarak birçok kişinin de Office insider için eylül ayında gelen yenilerle ilgili bilgi sahibi olmasını sağlayabilirsiniz. 👍🏻