Skip to content

Microsoft Word – Tasarımcı ile Tanışın

Microsoft Word – Tasarımcı ile Tanışın

Microsoft Word – Tasarımcı ile Tanışın

Her belge için biçimlendirme tutarlılığı ve stil çeşitliliği sunan bir özellik olan Tasarımcı ile tanışın.

Tasarımcı ile Web için Word ‘de şık, profesyonel görünümlü bir belge oluşturabilirsiniz; ve bunun için hiçbir tasarım becerisine sahip olmanız gerekmez! Tasarımcı biçimlendirme ve stil sorunlarını otomatik olarak denetler ve uygulayabileceğiniz düzeltmeleri oluşturur. Ayrıca, belgenizin yukarıdan aşağıya tutarlı olmasını sağlamak için çeşitli tasarım temaları da uygulayabilirsiniz.

Bu özellik kurumunuzu nasıl etkileyecek?

Tasarımcı özelliği, yazarların tutarlı bir görünüm ve hisse sahip belgeler oluşturmasına yardımcı olur. Yazarların fikirleri görsel olarak daha iyi ileten belgeler oluşturmalarına yardımcı olmak için çeşitli temalar sağlar.

 

Tasarımcı’ya erişmek için Web için Word’de bir belge açın ve ardından Giriş> Tasarımcı’yı seçin. Word for the web toolbar

 

Tasarımcı ayrıca biçimlendirme tutarsızlıklarını da algılar. Bölmenin üst kısmındaki bir düğmeye tıklayarak biçimlendirme düzeltmelerini uygulayın veya bir tema seçerken biçimlendirme düzeltmelerinin otomatik olarak uygulanmasına izin verin.
Designer in Word

Buna ek olarak, Tasarımcı, anlamsal stilleri (ör. Başlık ve başlıklar) kullanarak Word belgesinin erişilebilirliğini geliştirecektir.

Tasarımcı ileride ek önerilerde de bulunuyor olacak.

Desteklenmeyen öğelerTasarımcı, belgede çözümleyemediği içerikle karşılaşırsa, şu iletiyi görürsünüz: belgenizde tasarımcı tarafından desteklenmeyen bazı öğeler bulunuyor.Örneğin, belgenizde tasarımcının okuyameyeceği formlar veya özel tasarımlar olabilir ya da tasarımcı AI yalnızca beklenen eşiğin altında olan sonuçları sağlayabilir.

Bu mesajı görüyorsanız tasarımcıyı kullanmaya devam edebilirsiniz. Sonuçların, olabildiğince yararlı veya eksiksiz olmadığını bildirmek için göstereceğiz.

Hazırlanmak için yapmanız gerekenler

Tenant’ınızda Tasarımcı kullanılabilir olduğunda, kullanıcılarınız bunu Web için Word’ün Ana Sayfa şeridinde görür.

Son kullanıcı belgelerinizi ve eğitiminizi güncellemek isteyebilirsiniz.

 

Dilerseniz bu özelliğin bağlı olduğu yol haritasını buradan inceleyebilirsiniz.

Bir önceki yazımızda Word’ün önemli bir özelliği olan Yorumlar’ın modern halinden bahsetmiştik. Hala okuma fırsatı bulamadıysanız, buradan okuyabilirsiniz.

Yeni özellikler ve güzel haberlerle görüşmek dileğiyle, kendinize iyi bakın. 👩🏻‍💻