Skip to content

Microsoft Teams Toplantıları İçin Kayıt Sayfası ile Tanışın

Microsoft Teams Toplantıları İçin Kayıt Sayfası ile Tanışın

Artık Microsoft Teams Toplantıları İçin Kayıt Sayfası Oluşturabileceksiniz!

Bir Microsoft Teams toplantısı düzenlen kişiler, her ne kadar bu özellik web seminerleri için tasarlanmış olsa da, yakında her bir toplantı için özel bir kayıt sayfası oluşturabilecek. Bu özellik, Teams masaüstü uygulamaları (Win/Mac) ve Web üzerinde Teams kullanan toplantı düzenleyicileri tarafından kullanılabilir.

Bu özellik ne zaman gelecek?

Mart ayı başında kullanıma sunulmaya başlanacak ve Nisan ayı başlarında tamamlanması beklenmekte.

Bu özellik kurumunuzu nasıl etkileyecek?

Bir toplantı düzenleyicisi özel kayıt seçeneğini kullandığında, davet edilenler kayıt bağlantısını içeren bir e-posta alır. Yinelenen toplantılar ve kanal toplantıları şu anda kayıt işlevini desteklemiyorlar.

  • Varsayılan olarak kayıt sayfasına yalnızca aynı tenanttan olanlar erişebilir.
  • Herkesin kaydolmasına izin veren genel bir web semineri planlamak isteyen kişilerin bir yöneticiyle iletişime geçmesi gerekmekted,r. Bu ayar, toplantıya değil, toplantıyı düzenleyen kişiye özeldir. Diğer bir deyişle, toplantı düzenleyen kişiler kayıt sayfasını halka açık bir toplantı için kullanabildiklerinde, bu izin iptal edilene kadar bu izne sahip olacaklardır.

Toplantıyı düzenleyen kişi, Toplantı planlama formundan bir kayıt sayfası oluşturabilir. Organizatör daha sonra kayıt sayfasını özelleştirecek ve bir açılır pencerede kaydedecektir.

Organizatör, toplantı öncesinde, sırasında ve sonrasında Toplantıların ‘Ayrıntılar’ sekmesinde bulunan kayıt raporu indirme özelliği yoluyla kayıt aktivitesini izleyebilir.

Hazırlanmak için yapmanız gerekenler

Tenant’ınız için uygun ayarları değerlendirin ve belirleyin.

Toplantıyı düzenleyen kişinin kayıt işlevine erişimini ve bu kayıt sayfasının yalnızca dahili katılımcılar tarafından kullanılabilir olup olmadığını yönetin:

  • AllowMeetingRegistration parametresi varsayılan olarak Etkin durumdadır (Etkin/Devre Dışı).
  • WhoCanRegister parametresi varsayılan olarak kuruluşunuzdaki Herkes şeklinde ayarlanmıştır (Herkes ya da Kuruluşunuzdaki Herkes). Bu ilke, belirli bir kullanıcıya veya bir gruba atanabilen kullanıcı düzeyindeki ilkedir.
  • Etkin/Devre Dışı olarak ayarlayın. Bu ayar varsayılan olarak etkindir.

Bu ilkeler PowerShell aracılığıyla yönetilir.

  • Set-CsTeamsMeetingPolicy cmdlet’ini kullanarak mevcut bir Teams toplantı ilkesini düzenleyin.
  • New-CsTeamsMeetingPolicy cmdlet’ini kullanarak yeni bir Teams toplantı ilkesi oluşturun ve bu ilkeyi kullanıcılara atayın.

Bu özelliğin bağlı olduğu yol haritasını buradan inceleyebilirsiniz.

Bir önceki yazımızda Outlook’a gelmekte olan Metin Tahminleri özelliğini ele almıştık.. Buradan o yazımızı da okuyabilirsiniz.

Yeni özellikler ve güzel haberlerle görüşmek dileğiyle, kendinize iyi bakın. 👩🏻‍💻