Skip to content

Microsoft Intune Apple Sertifika Oluşturma

Microsoft Intune Apple Sertifika Oluşturma

Microsoft Intune kullanırken neden Apple sertifikasına ihtiyaç duyarız?

Microsoft Intune kullanmaya başlayan bir şirkette;

  • Şirket / kişisel cihazların uygulama dağıtımları
  • Güvenlik ilkelerinin özelleştirilmesi uygulanması
  • Güncellemelerin düzenli olarak dağıtılması
  • Cihaz performanslarımızın raporları çekilerek geliştirmeler yapılabilir
  • Ağ ayarlarını yapılandırılabilir

 

Gibi bir takım MDM, MAM yönetim imkanları şirketinize sunulur.

  • Intune Dashboard’ınıza girdiğinizde “Devices > IOS/IPadOS > Enrollment” adımlarını izledikten sonra aşağıdaki ekran görüntüsü ile karşılaşacaksınız.

Bu alanda gördüğünüz üzere sadece “Apple MDM Push Certificate” bölümü tıklanabilir olacaktır.

  • Bu bağlamda devam ettirmemiz gereken adımlar öncelikle “Push Certificate” almak olacak, adımların ekran görüntü ve bilgi kısmı aşağıdadır.Bu alana ilk girdiğinizde, önceden oluşturulmuş bir sertifikanız var ise Apple ID’si, Sona erme tarihi, şuanki durumunu gözlemleyebiliyoruz. Önemli bir not olarak; Önceden oluşturup expired olmuş sertifikanızı tekrar aktif edebilirsiniz veya önceki expired olmuş sertifikanızı silip yeni bir sertifika almanız gerekir.

     

  • Sertifikanın oluşturulma sürecindeki adımlar ise sırası ile;Microsoft ve Apple arasındaki cihaz bilgilerinin yetki ve kullanım koşullarını Kabul etmeniz gerekir.2.Intune Tenant’ınızı simgeleyecek olan “CSR” dosyanızı “Download your CSR” kısmından indirip saklamanız gereklidir.

    3.MDM push sertifikanızı oluşturmak için 3. adımda verilen linkteki adımları takip edip, şirketiniz adına bir Apple ID oluşturup ardından bir önceki adımda indirilen CSR dosyanızı Apple hesabınıza yükleyerek yönlendirilen Apple sayfasında “Apple MDM push certificate” yükleyerek Intune paneline dönüyoruz.


    Yönlendirilen sayfada ilk olarak Apple hesabınızı isteyecektir. Bu aşamada kuruluş adına açtığınız Apple hesabınızı kullanabilirsiniz.

    Bu ekrana yönlendirildiğiniz takdirde sağ üstte yeşil kutucukta gösterildiği gibi ”Create a Certificate” butonuna tıklıyoruz.

    Sözleşmeyi kabul ettikten sonra bu bölümde CSR‘ınızı yüklüyorsunuz.
    Ardından ”Apple Push certificate Portal” ekranında sertifikayı bilgisayarınıza indiriyorsunuz.

    4.Bir önceki adımda sertifikayı alırken kullandığımız Apple ID’mizi bu kısımda yazıyoruz.

    5. 3.Adımda Apple tarafında yüklediğimiz “Apple MDM push certificate” buraya yüklenmesi gereklidir.

    Sonuç

    İşlemleri sorunsuz atlattıktan sonra sertifikamız kısa süre içerisinde aktif olacaktır. Bu sertifikamız ile artık şirket içerisinde Microsoft Intune aracılığı ile cihazlarımızın yönetilebilirliği, güvenliği, raporları kuruluşumuz içerisinde denetleyebilir ve geliştirmeleri yapabiliriz.

    Devamındaki blog yazımız Apple cihazları Microsoft Intune’a nasıl kaydederiz, basit ve etkili yönetim imkanlarımız nelerdir, bunlardan bahsedeceğiz. Teşekkür ederiz.