Skip to content

Microsoft Ignite ile Gelen Yenilikler VIII: Yedekleme Merkezi

Microsoft Ignite ile Gelen Yenilikler VIII: Yedekleme Merkezi

MICROSOFT IGNITE İLE GELEN YENİLİKLER:

YEPYENİ BİR YEDEKLEME MERKEZİ

Hepinize merhaba sevgili okurlar, 👩‍💻👋
Nasılsınız? Umarız her şey yolundadır. Eğer takip etme şansınız olmadıysa geçen hafta Azure Arc ile ilgili gelen yeniliklerden bahsetmiştik. Hala okuma fırsatı bulamadıysanız buradan göz atabilirsiniz. Bu haftanın konusu ise yine Azure ve Yedekleme Merkezi etrafında geçiyor olacak. Dilerseniz hiç uzatmadan hemen ne yenilikler gelmiş bir bakalım.

Yeni özellikler, müşterilerin Azure’daki yedeklemelerini merkezi olarak yönetmelerine yardımcı olacaklar ve yedekleme ve geri yükleme seçeneklerini yeni kaynak türlerine ve birden çok bölgeye genişletecekler.

Genel önizlemedeki Yedekleme Merkezi, bizlere geniş ölçekte yedekleme yönetimi için tasarlanmış tek ve birleşik bir deneyim sağlar. Yedekleme Merkezi ile müşteriler kasalar, abonelikler, konumlar ve hatta kiracılar arasında büyük yedekleme envanterlerini dinamik olarak keşfedebilme olağağına sahip. Ek olarak, Yedekleme Merkezi aşağıdakiler gibi Yedeklemeyle ilgili herhangi bir eylemi tetiklemek için yerleşik bir yetenek de sunar:

  • Azure ilkeleriyle derin entegrasyonla yönetimi tanımlayın ve izleyin.
  • Yedekleme Merkezi şu iş yükü türlerini destekler: Azure Sanal Makineler (Azure Virtual Machines), Azure Sanal Makinelerde SQL (SQL in Azure Virtual Machines), PostgreSQL için Azure Veritabanı sunucuları (Azure Database for PostgreSQL servers) ve Azure Dosyaları (Azure Files).

Azure Backup artık SQL ve SAP HANA yedeklemelerini desteklemek için Azure VM’lerinin Bölgeler Arası Geri Yüklemesini (Cross Region Restore) genişletecek. Bölgeler Arası Geri Yükleme ile müşteriler, denetim ve uyumluluk için ve birincil bölge kullanılamadığında ikincil bölgelerde yedek verilerini istedikleri zaman geri yükleyebilecekler.

Azure Resource Mover, müşterilerin yönetilen diskler, ağ bileşenleri ve SQL Azure kaynakları gibi kaynaklarını bölgeler arasında kolayca taşımasına olanak tanıyan yeni bir üründür.

Dilerseniz buradan Microsoft’un Ignite 2020 Book of News adlı kitapçığına göz atabilirsiniz.

Artık 2021 yılının son günlerindeyiz. Umarız yıla güzel başlamışsınızdır ve her şey yolundadır. Umarız tüm dileklerinizin gerçek olduğu, sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir 2021 geçirirsiniz. Kendinize iyi bakın, önümüzdeki yazıda görüşmek üzere! ✨🌼