Skip to content

Microsoft Ignite ile Gelen Yenilikler VII: Azure Arc

Microsoft Ignite ile Gelen Yenilikler VII: Azure Arc

MICROSOFT IGNITE İLE GELEN YENİLİKLER:

AZURE ARC ETKİN SUNUCULAR VE VERİ HİZMETLERİ İLE İSTEDİĞİNİZ ALTYAPI ÜZERİNDE AZURE HİZMETLERİNİ ÇALIŞTIRIN

Merhabalar, 👩‍💻
Umarız her şey yolundadır sevgili okurlar. Bugün  Microsoft Ignite ile Gelen Yenilikler serimizin yeni yazısında Azure Arc hakkında konuşmak istedik. Ne var ne yok hemen bakalım isterseniz.

Müşteriler hibrit çözümleri daha fazla benimsedikçe, altyapılar üzerinde inovasyonu etkinleştirmek ve bulut inovasyonunu ortaya çıkarmak için Azure Arc‘ı oluşturduk. Bir yıldan daha kısa bir süre önce yaptığımız ilk önizlememizden bu yana, müşterilerimizle bulundukları yerde buluşmaya ve onların değişen ihtiyaçlarını karşılayan çok sayıda yeni hizmet sunmaya odaklandık. Bugün, hibrit yatırımlarımıza devam ediyoruz ve daha fazla özellik sunuyoruz.

Azure Arc, Azure yönetimini şirket içi veri merkezleri, çoklu bulut ve uçta çalışan Windows ve Linux Sunucuları, SQL Sunucuları ve Kubernetes kümeleri gibi altyapı kaynaklarına genişletiyor. Azure Arc ayrıca, Azure SQL Managed Instance ve Azure PostgreSQL Hyperscale gibi Azure veri hizmetlerinin tercih edilen herhangi bir altyapı üzerinde dağıtımını sağlıyor.

Azure Arc özellikli sunucular, genel olarak üretim iş yükleri için Windows ve Linux Sunucuları için kullanılabilir durumda. Buna, müşterilerin Azure Policy (Azure İlkesi) aracılığıyla sunucularını etiketleyebilecekleri, hiyerarşiler halinde düzenleyebilecekleri, tek bir konumdan arama yapabilecekleri ve sunucu yapılandırmalarında güvenlik sağlayabilecekleri envanter, organizasyon ve yönetim de dahildir.

Müşteriler ayrıca yönetim uygulamalarını tek bir kontrol düzleminden daha da modernleştirmek için Azure Güvenlik Merkezi, Azure Monitor veya Güncelleme Yönetimi gibi Azure yönetim özelliklerinden yararlanabilirler. Azure Arc özellikli Kubernetes ve SQL Server şu anda genel önizlemede.

Azure Arc özellikli veri hizmetleri

Şirket içi bir veri merkezinde, uçta veya başka bir genel bulutta herhangi bir altyapı üzerinde çalışabilen Azure SQL Managed Instance ve Azure PostgreSQL Hyperscale’e açık erişimle artık genel önizlemede.

Veri kaynakları genellikle farklı altyapılara dağılmış durumdadır. Bu da veri egemenliği, gecikme süresi ve yasal uyumluluk ile ilgili zorluklara yol açar. Azure Arc özellikli veri hizmetleriyle, müşteriler artık her zaman güncel olan SQL ile “always current (her zaman güncel)” gibi Azure bulut inovasyonlarından faydalanabilir, esnek ölçek ve birleşik bir yönetim deneyimi ile istedikleri herhangi bir altyapı üzerinde hem bağlantılı hem de bağlantısız modlar altında çalışabilirler.

Bir önceki yazımızda ‘Azure Sentinel’ yeniliklerinden bahsetmiştik. Eğer hala okuma şansı bulamadıysanız, buradan yazımıza gidebilirsiniz.

Dilerseniz buradan Microsoft’un Ignite 2020 Book of News adlı kitapçığına göz atabilirsiniz.

Bir dahaki yazımızda görüşmek üzere. Kendinize iyi bakın! ✨🌼