... Skip to content

Microsoft Ignite ile Gelen Yenilikler VI: Azure Sentinel

Microsoft Ignite ile Gelen Yenilikler VI: Azure Sentinel

MICROSOFT IGNITE İLE GELEN YENİLİKLER:

AZURE SENTINEL’IN YENİLİKLERİYLE TEHDİTLERİN ÖTESİNE GEÇİN

Merhaba sevgili okurlar, 👋
Bugün  sizlere Microsoft Ignite ile Gelen Yenilikler serimizin yeni yazısında Azure Sentinel Yeniliklerini anlatıyor olacağız. Siber güvenlik önemini hep vurguladığımız ve bir kez daha vurgulamak istediğimiz bir konu. Siz de tehditlerin ötesine geçmek istiyorsanız, hemen bu yenilikler neymiş bir bakalım.

Yerel bir bulut Güvenlik Bilgileri ve Olay Yönetimi (Security Information and Event ManagementSIEM) çözümü olan Azure Sentinel, kuruluşların güvenlik operasyonlarını modernleştirmesine yardımcı oluyor. Yeni analitik, tehdit istihbaratı ve veri toplama yetenekleri, savunucuların artan verimlilikle hızla gelişen tehditlerle mücadele etmesini sağlıyor.

En son yeniliklerden biri ise, anormallikleri belirlemeye ve tehdit avlama ve algılama için davranışsal içgörüler (insight) elde etmeye yardımcı olan Microsoft’un UEBA platformu tarafından desteklenen yerleşik davranış analizi. İçgörüler, birleşik bir host veya kullanıcı profili sağlamak için birden çok veri kaynağında toplanıyor.

Gelişmiş veri analizi için kendi makine öğrenimi modellerini getirmek isteyen müşteriler için Azure Sentinel artık Azure Machine Learning Jupyter defterleriyle entegre oluyor ve Azure Databricks kullanarak makine öğrenimi için bir çerçeve ve bulut ölçeğinde veri pipeline’ı sunuyor.

Diğer yeni özellikler, tehdit göstergelerini arama, ekleme ve izleme yeteneği de dahil olmak üzere müşterilerin tehdit istihbaratlarını yönetmelerini ve tehdit avlama ve algılama (örneğin: kısıtlı IP’ler, güvenilir sistemler, kritik varlıklar, riskli kullanıcılar, savunmasız hostlar) için izleme listeleri oluşturmalarını kolaylaştırıyor. Aynı zamanda Azure Sentinel, Microsoft Teams, Microsoft 365’in yanı sıra diğer bulutlar ve veri toplama pipelineları için de yeni bağlayıcılar sunmaya devam etmekte.

Bir önceki yazımızda ‘AZURE GÜVENLİK MERKEZİ İYİLEŞTİRMELERİ’nden bahsetmiştik. Eğer hala okumadıysanız ve bu iyileştirmeler neymiş merak ediyorsanız buraya tıklayarak neler olduklarını anında öğrenebilirsiniz.

Dilerseniz buradan Microsoft’un Ignite 2020 Book of News adlı kitapçığına göz atabilirsiniz.

Önümüzdeki yazıda görüşmek dileğiyle. Kendinize iyi bakın! ✨🌼