... Skip to content

Microsoft Ignite ile Gelen Yenilikler III

Microsoft Ignite ile Gelen Yenilikler III

Microsoft Ignite ile Gelen Yenilikler:

Power Platform Profesyonel Geliştiricilere Özel Düşük Kod Güncellemeleri GitHub ve Azure için Önizlemede!

Merhaba sevgili okurlar, 👋

Geçen hafta ‘Microsoft Ignite ile Gelen Yenilikler’ serimizin ikinci yazısında Microsoft Power Automate’in Robotik Süreç Otomasyonu gelişmelerinden bahsetmiştik. Eğer hala okumadıysanız, buraya tıklayıp vakit kaybetmeden gelişmeleri öğrenebilirsiniz.

Serimizin üçüncü yazısında ise sizlere Power Platform Profesyonel Geliştiriciler İçin Düşük Kod Güncellemeleri konusunda bir yazı hazırlamak istedik.

İsterseniz daha fazla beklemeden bu güncellemeler nedir ne değildir bir görelim.

Power Platform için Azure API Management bağlayıcıları artık genel önizlemede!

Profesyonel geliştiricilere sınırlar olmaksızın düşük kodlu araçlar sağlamak, geliştirici hızı için daha önemli hale gelmekte. Profesyonel geliştiriciler artık Power Apps ile Microsoft Teams için Power Platform ve Power Apps ile sorunsuz bir şekilde ölçeklenirken, Microsoft tarafından barındırılan herhangi bir üçüncü taraf, legacy veya iş kolu uygulamaları için Azure API Management ve Azure Functions ile Power Platform bağlayıcıları oluşturabilir. Citizen developerlar, Power Apps uygulamalarını tek başına Power Apps lisans gereksinimi olmadan Teams aracılığıyla büyük ölçekte dağıtabilir.

Power Platform için GitHub entegrasyonu artık genel önizlemede!

Geliştiricilerle çalıştıkları araçlarda buluşmak başarılı olma açısından büyük önem taşımaktadır. Geliştiriciler artık Power Platform çözümlerini ve ortamlarını sorunsuz bir şekilde yönetmek için piyasada bulunan Power Platform için olan GitHub eylemleriyle kendi Yazılım Geliştirme Yaşam Döngüsü iş akışlarını oluşturabilir (veya önceden yapılandırılmış şablonları kullanabilir). Power Platform ve GitHub entegrasyonu, geliştiricilerin Power Platform çözümlerini ve ortamlarını Power Platform için GitHub bağlayıcısını kullanarak sorunsuz bir şekilde yönetmelerine olanak tanıyor ve bu şekilde DevOps mühendislerinin ve BT’nin kendi citizen developerları için self servis sürekli entegrasyonunu ve sürekli teslimini (CI/CD) yönetmesine olanak tanıyor. Artık Ignite’ta herkese açık önizlemede.

Power Virtual Agent’lar ve Azure Bot Framework

Bot üreticileri, özel diyalogları kodlamak ve bunları doğrudan Power Virtual Agent botlarına eklemek için Bot Framework Composer gibi Azure geliştirme araçlarını kullanabilecek. Bu diyaloglar, özel kodla bot yeteneklerini genişletmenin daha basit bir yolunu sağlayan ve ek Azure barındırma, dağıtım veya faturalama karmaşıklıkları gerektirmeyen Power Virtual Agents bot içeriğinin geri kalanıyla birlikte kaydedilebilir, barındırılabilir ve yürütülebilir. Bu özellik 2020 sonbaharında genel önizlemeye sunulacak.

Dilerseniz buradan Microsoft’un Ignite 2020 Book of News adlı kitapçığına göz atabilirsiniz.

Eğer yeniliklerden haberdar olmak istiyorsanız, gitmeden önce blog sayfamıza bir uğramanızı öneririz.

Bir dahaki yazımızda görüşmek üzere. Kendinize iyi bakın! 🌼