Skip to content

Microsoft Ignite ile Gelen Yenilikler V: Azure Güvenlik Merkezi

Microsoft Ignite ile Gelen Yenilikler V: Azure Güvenlik Merkezi

MICROSOFT IGNITE İLE GELEN YENİLİKLER:

AZURE GÜVENLİK MERKEZİ İYİLEŞTİRMELERİ

Merhabalar, 👋
Umarız hayatınızda her şey yolundadır sevgili okurlar. Bugün için sizlere Microsoft Ignite Yenilikleri serimizin yeni yazısında Azure Güvenlik Merkezi İyileştirmelerinden bahsetmeye karar verdik. Siber güvenlik çoğunlukla unutulan ama her açıdan çok önemli olan bir konu. O yüzden her iyileştirme bizim için çok önemli demek yanlış olmaz.

Azure’un bu konudaki iyileştirmeler neler hemen bakalım.

Azure Güvenlik Merkezi postür yönetimi (Azure Security Center security posture management ), yalnızca Azure’un değil, aynı zamanda Google Cloud ve Amazon Web Hizmetlerinin güvenlik postürünü görebilmeniz için genişletildi. Yani bu da demek oluyor ki, artık Azure Güvenlik Merkezi’nden birleşik, çoklu bulut güvenliği postürün bir önizlemesi hizmetinizde!

Azure Güvenlik Merkezi’ndeki tehdit koruma hizmetleri Azure Defender olarak yeniden markalandı.

Azure Güvenlik Merkezi içerisinde yeni bir Azure Defender genişletilmiş algılama ve yanıt panosu deneyimi sizleri bekliyor. Müşteriler, hangi Azure kaynaklarının korunduğunu kolayca görebilir ve tüm bulut kaynaklarının korunduğundan emin olmak amacıyla korumayı arttırabilr. Azure Defender artık genel kullanıma sunulan Azure Key Vault için koruma içeriyor.

Azure Defender artık aynı zamanda SQL Server için şirket içi korumayı ve çoklu bulut korumasını desteklemenin yanı sıra, basitleştirilmiş kurulum ve yönetim için Azure Arc kullanan sanal makinelere destek sağlıyor.

Artık nerede olursalar olsunlar tüm SQL veritabanlarınızın ve sanal makinelerinizin korumasını görüntüleyebilirsiniz.

Bunlara ek olarak, belirli kaynakları bulmayı kolaylaştırmak için yeni bir varlık yönetimi deneyimi olan Azure Güvenlik Merkezi Envanteri de artık kullanımda.

Bir önceki yazımızda Windows Sanal Masaüstüne gelen yeni özelliklerden bahsetmiştik.  Uzaktan çalışmak zorunda olduğumuz bu dönemde oldukça önemli bir konu. O yüzden eğer henüz okumaya fırsat bulamadıysanız ve bu özellikler nedir ne değildir merak ediyorsanız buraya tıklayarak hemen hepsini keşfedebilirsiniz.

Dilerseniz buradan Microsoft’un Ignite 2020 Book of News adlı kitapçığına göz atabilirsiniz.

Bir de siber güvenlikten bahsetmişten parola güvenliğine değinmemek olmaz.  Sizce de parolanızı unuttuğunuzda yeni bir parola almak için BT departmanlarını beklemek ya da yeni parolanızın biri tarafından görülmüş olması yorucu ve rahatsız edici değil mi? 🤔 Bizce kesinlikle öyle. Neyse ki çözümü var! Siz de bu konuda bir çözüm arayışındaysanız PassGate‘i incelemeden gitmeyin derim.

Bir dahaki yazımızda görüşmek üzere. 🌼