... Skip to content

Microsoft Ignite ile Gelen Yenilikler IV

Microsoft Ignite ile Gelen Yenilikler IV

Microsoft Ignite ile Gelen Yenilikler:

UZAKTAN ÇALIŞMAYA DAHA HIZLI ALIŞMA KONUSUNDA YARDIMCI OLACAK YENİ WINDOWS SANAL MASAÜSTÜ ÖZELLİKLERİ

Soğuk bir sonbahar gününden hepinize merhaba sevgili okurlar, 👋🍂
Umarız hepiniz çok iyisinizdir. Biliyorsunuz, pandemi sebebiyle birçok insan evden çalışıyor ve bu neredeyse hepimiz için tamamen yeni ve alışılmadık bir durum. Dolayısıyla çalışma şeklimizin mecburen değiştiği bu düzene alışmakta zorluk çeken insan sayısı da bir hayli fazla. İşte bu yüzden serimizin bu yazısında uzaktan çalışmaya mecbur kaldığımız bu dönemde bizi mutlu edecek gelişmeleri konu almak istedik.Windows Sanal Masaüstüne gelen yeni özelliklerle daha iyi bir uzak çalışma deneyimine sahip olacağımızı söylemek yanlış olmaz.

Sizi daha fazla sıkmadan bu yeni özelliklere hemen geçelim isterseniz. ✨

Windows Sanal Masaüstü ile müşteriler, en iyi sanal Windows 10 deneyimiyle güvenli, hızlı ve uygun maliyetli bir şekilde uzaktan çalışabilirler.

Son güncellemelerle, dağıtım deneyimi daha da basitleştirildi ve Microsoft Teams ses/görüntü (A/V yönlendirmesi) desteği eklendi.
Bu güncellemelere ek olarak, aşağıdakiler de dahil olmak üzere yıl sonuna kadar yeni özellikleri duyuruyoruz:
• Windows 10 çoklu oturumu için Microsoft Endpoint Manager (Microsoft Uç Nokta Yöneticisi) desteği, BT yöneticilerine sanal masaüstlerini fiziksel cihazlarla aynı şekilde yönetme ve koruma yetisi sağlayacaktır.
• Yeni Azure Monitor entegrasyonu, müşterilere tüm ilgili izleme detaylarını yakalayan ve sorunları hızlı bir şekilde belirleyip gidermek için zengin görselleştirmeler sağlayan bir çalışma kitabı sunuyor. Bu, sanal masaüstlerini geniş ölçekte dağıtırken kolayca izlemek ve sorunları gidermek isteyen müşteriler için oldukça önemli bir konu.
• Azure portaldan uygulama katmanları ekleme yeteneği, müşterilerin uygulamaları hızlıca kurmasına yardımcı oluyor! Artık sadece birkaç tıklama ile çalışanlarınız için uygulamaları dağıtabilir ve yayınlayabilirsiniz.

Bir önceki yazımızda ‘Power Platform Profesyonel Geliştiricilere Özel Düşük Kod Güncellemeleri’nden bahsetmiştik. Eğer henüz okuma şansınız olmadıysa ve bu güncellemeleri merak ediyorsanız buraya tıklayarak bunların neler olduğunu hızlıca öğrenebilirsiniz.

Dilerseniz buradan Microsoft’un Ignite 2020 Book of News adlı kitapçığına göz atabilirsiniz.

Bir dahaki yazımızda görüşmek dileğiyle. Kendinize iyi bakın! 🌺