Skip to content

Microsoft Ignite ile Gelen Yenilikler II

Microsoft Ignite ile Gelen Yenilikler II

Microsoft Ignite ile Gelen Yenilikler:

Microsoft Power Automate Robotik Süreç Otomasyonu

Merhaba sevgili okurlar, 👋

Geçen hafta ‘Microsoft Ignite ile Gelen Yenilikler’ serimizin ilk yazısını sizinle paylaşmıştık. Eğer hala okumadıysanız, ve ‘Power BI uygulamasında takım çalışması ve veri içgörüsünü birleştirmek‘ istiyorsanız, zaman kaybetmeden buraya tıklayıp okuyabilirsiniz.

Serimizin ikinci yazısında ise sizlere Microsoft Power Automate’in Robotik Süreç Otomasyonu gelişmelerinden bahsetmek istedik.

Dilerseniz Robotik Süreç Otomasyonu ile ilgili neler olmuş hemen bakalım:

Halka açık önizlemede olan Microsoft Power Automate Desktop, Power Automate’in Robotik Süreç Otomasyonu (RSO) kapasitesini geliştiriyor.

Bu yılın başlarında Microsoft, Microsoft Power Automate’te düşük kodlu geliştirme ve robotik süreç otomasyonu kapasitelerini geliştirmek amacıyla Softomotive’i bünyesine kattı ve böylece herkesin süreçleri otomize etme becerisini güçlendirmiş oldu.

Power Automate Desktop, Power Automate içerisinde RSO kapasitelerini –citizen developerlar ve business kullanıcılar için masaüstü otomasyon sağlayarak- daha da artırıyor.

Power Automate Desktop ile, hem masaüstü hem de web uygulamalarında görüntüleyebileceğiniz Windows tabanlı görevleri minimum eforla otomatikleştirebilirsiniz. Power Automate Desktop’ın sezgisel tasarım ortamı sayesinde, kodlama yapmayan kişiler tek bir kod satırı bile yazmadan işlemleri hızlı bir şekilde otomatikleştirebilir. Bunun yanı sıra, ileri düzey kullanıcılar, programcılar ve geliştiriciler için aşina oldukları bir ortamda  tam kontrol ve esneklik sağlar.

Ayrıca, karmaşık süreçler ve iş akışları için sistemler arasında –legacy dahil olmak üzere- veri transferlerini içeren görevleri otomatikleştirebilirsiniz. Ekranda resim arayabilir, PDF’lerden veri kazıyabilir, farklı türden belge ve klasörlerle çalışabilir ve hatta e-posta gönderebilirsiniz.

Dilerseniz buradan Microsoft’un Ignite 2020 Book of News adlı kitapçığına göz atabilirsiniz.

Eğer yeniliklerden haberdar olmak istiyorsanız, gitmeden önce blog sayfamıza bir uğramanızı öneririz.

Bir dahaki yazımızda görüşmek üzere. Kendinize iyi bakın! 🌼