Skip to content

MICROSOFT EXCEL JAVASCRIPT API İLE ÖZEL VERİ TÜRLERİ

MICROSOFT EXCEL JAVASCRIPT API İLE ÖZEL VERİ TÜRLERİ

MICROSOFT EXCEL’DE JAVASCRIPT API, GELİŞTİRİCİLERİN ÖZEL VERİ TÜRLERİ OLUŞTURMASINA İZİN VERİYOR

Merhaba sevgili okurlar,
Bugün sizlere yeni JavaScript API ve onunla beraber Excel’de oluşturabileceğiniz özel veri türlerinden bahsedeceğiz.

Bu ayın sonlarında Microsoft Excel’de genel olarak kullanıma sunuluyor olacak olan en yeni JavaScript API, geliştiricilere, kendi özel veri kaynaklarıyla desteklenen, resimler, varlıklar ve biçimlendirilmiş sayı değerleri dahil olmak üzere kendi özel veri türlerini oluşturma şansı veriyor olacak. Ayrıca, özel işlevlerin oluşturulması konusu da artık bu yeni Excel veri türlerinden faydalanabiliyor olacak.

Müşteriler, kendi eklentilerini oluşturabilecek ve veri türlerinden yararlanmak için önceden var olan eklentileri genişletebilecek ve böylece Excel’de daha bütünleşik, yeni nesil bir deneyim elde edilebilecekler. Bu veri türlerini kuruluş genelinde paylaşabilir ve veri türlerini kendi hizmetlerine veya verilerine bağlayan eklentiler veya çözümler oluşturabilirler. API, kullanıcılara ve geliştiricilere güç vererek verilerini daha iyi organize etmelerine, erişmelerine ve verilerle daha iyi bir şekilde çalışmalarına olanak tanır.

 

 

Visual Studio 2022 ve bizlere sunduğu yenilikleri ele aldığımız yazımızı okuma şansı bulmadıysanız buradan tüm detayları öğrenebilirsiniz.

Diğer yeniliklerden haberdar olmak için blog sayfamıza göz atmayı unutmayın.

Yeni özellikler ve güzel haberlerle görüşmek dileğiyle, kendinize iyi bakın. 👩🏻‍💻