Skip to content

MICROSOFT BULUT GÜVENLİK UYGULAMASI YÖNETİMİ

MICROSOFT BULUT GÜVENLİK UYGULAMASI YÖNETİMİ

Merhaba sevgili okurlar,
Bugün Microsoft Bulut Uygulamasına gelen önemli bir eklenti ‘Güvenlik Uygulaması Yönetimi’ ile ilgili ayrıntıları inceleyeceğiz. Dilerseniz hemen bu eklentinin ne olduğuna bakalım.

Güvenlik uygulaması yönetimi, Microsoft 365 uygulamalarını izlemek, korumak ve yönetmek ve riskli davranışları doğrudan uyumluluk merkezinden  hızlı bir şekilde belirlemek, alarmını vermek ve önlemek için kullanılabilen Microsoft Bulut Uygulama Güvenliği (MCAS) için yeni bir ücretli eklenti özelliğidir. Bu özellik şu anda ön izleme aşamasındadır.

güvenlik uygulaması

MCAS, kullanıcıların çoklu bulut uygulamalarında görünürlük kazanmasına, gölge BT’yi keşfetmesine, hassas bilgileri bulutta bir yerde  korumasına, siber tehditlere karşı korumayı etkinleştirmesine, uyumluluğu değerlendirmesine ve bulutlar arasında güvenlik duruşunu yönetmesine yardımcı olan bir bulut güvenlik aracısıdır (CASB).

Pek çok uygulama farkında olunmadan gereğinden çok fazla sayıda ediniliyor. Bu durum da beklenenden daha fazla riske maruz kalınmasına neden olabiliyor. Bu yeni eklenti özelliği, kuruluşlara veriler, yüksek değerli kullanıcılar ve diğer uygulamalarla Microsoft Graph API kullanan Microsoft 365 OAuth uygulamaları için uygun uygulama davranışı ilkelerini tanımlama ve uygulama olanağı sağlayacaktır.

Uygulama yönetimi eklentisi şunları sağlar:

  • Derin görünürlük ve öngörüler.
     Microsoft 365 verilerine erişen uygulamalara ve uygulamanın ortamda nasıl yapılandırıldığına ve nasıl davrandığına ilişkin eyleme dönüştürülebilir öngörülere ilişkin daha derin bir görünürlük elde edin.
  • İlkeye dayalı yönetim.
     Veri erişimi için kuruluşunuzun güvenlik ve uyumluluk duruşuna uygun olarak veriler, kullanıcılar ve diğer uygulamalarla uygun uygulama davranışını proaktif olarak tanımlayın ve uygulayın.
  • Kapsamlı algılamalar ve düzeltme.
     Makine öğrenimi modelleriyle anormal uygulama davranışını tespit edin ve ister otomatik ister manuel düzeltme eylemleriyle sorunları giderin.

 

Microsoft’un sürdürülebilirlik konusunda aldığı yeni aksiyonları ele aldığımız Microsoft Cloud yazısını buradan okuyabilirsiniz.

Microsoft Bulut Bilgisayarınızla henüz tanışmadıysanız buradan ayrıntıları okuyabilirsiniz.

Bir dahaki yazımızda görüşmek üzere, kendinize iyi bakın. 👩‍💻