Skip to content

WINDOWS 365 CLOUD PC İLE TANIŞIN

WINDOWS 365 CLOUD PC İLE TANIŞIN

Merhaba sevgili okurlar,
Günümüz dünyasının en önemli konularından biri olan bulut teknolojileri, her geçen gün hayatımızı biraz daha kolaylaştırıyor. Microsoft da bu konuda yeniliklerden ve sürekli ileriye gitmekten geri kalmıyor. Bugünkü konumuzda yeni duyurulan Cloud PC yani Bulut Bilgisayarlardan bahsediyor olacağız. Dilerseniz hemen ne olduğuna bakalım.

Cloud PC (Bulut Bilgisayar), Windows 365 Windows 10 ya da Windows 11’i bir bulut servisi olarak deneyimlemenin yeni bir yoludur. Uygulamalar, veriler ve ayarlar da dahil olmak üzere tüm Microsoft deneyiminin herhangi bir cihaza Microsoft Cloud’tan akışını sağlar. Windows 365 aynı zamanda bütüncül ve kişiselleştirilmiş bir Windows deneyimi sağlamak için hem bulutun gücünü hem de cihazın yeteneklerini kullanan Cloud PC adında hibrit ve kişisel bir programlama kategorisi yaratır.
Windows 365, kurumlara dağıtılmış iş yükleri, geçici ve mevsimsel işçiler ve özelleştirilmiş iş yüklerine ihtiyaç duyan çalışanları güçlendirmek için esnek ve güvenli bir yol sağlamak için tasarlanmıştır.

Any device: Windows 365 gives you a full, personalized Windows experience, including your apps, data, and settings, on any device

Windows 10 ya da bu yılın ilerleyen zamanlarında genel kullanıma sunulmasından itibaren Windows 11 ile, kişisel kullanıcılar ya da bilişim teknolojileri çalışanları kendi ihtiyaçlarını en iyi karşılayan Cloud PC boyutunu aylık olarak kullanıcı başına fiyat tahmini ile seçebiliyor olacaklar. Kullanıcılar, kişisel Cloud PC’lerine anında önyükleme yaparak uygulamalarını, araçlarını, verilerini ve ayarlarını buluttan cihazlar arasında aktarabilirler.
Kurumsal BT departmanları, kuruluşları için Cloud PC’leri tedarik etmek, dağıtmak ve yönetmek için Microsoft Endpoint Manager’ı kullanabilirler. Küçük işletmeler, BT deneyimine ihtiyaç duymadan kuruluşları için Cloud PC’ler tedarik etmede basit, self servis bir model kullanabilir.

Tüm işletmeler için Windows 365, Windows güncellemelerini basitleştirir ve güvenlik riskini azaltmak için bulutun gücünden yararlanır.

Windows 365, ISV’lerden sistem entegratörlerine, yönetilen hizmet sağlayıcılara ve OEM’lere kadar, iş ortaklarının yeni ve eksiksiz Windows deneyimlerini buluta genişletmeleri için yeni fırsatlar yaratır.

 

Microsoft’un sürdürülebilirlik konusunda aldığı yeni aksiyonları ele aldığımız Microsoft Cloud yazısını buradan okuyabilirsiniz.

Bir dahaki yazımızda görüşmek üzere, kendinize iyi bakın. 👩‍💻