Skip to content

Microsoft 365 Uyumluluk Merkezi – Yeni İzin Yönetimi Sayfası

Microsoft 365 Uyumluluk Merkezi – Yeni İzin Yönetimi Sayfası

Yakında Microsoft 365 uyumluluk merkezinde, yöneticilerin kullanıcı rollerini görüntüleyip atayabileceği ve özel rol grupları oluşturup değiştirebilecekleri –şu anda bunlar Office 365 Güvenlik ve Uyumluluk Merkezi’nde yönetililiyor- yeni bir İzinler sayfası görüyor olacağız.

Bu güncelleme ne zaman gerçekleşecek?

Mayıs ayı sonlarında kullanıma sunulmaya başlanacak ve Haziran ayı sonunda tamamen kullanıma sunulmuş olması planlanmakta.

Bu güncelleme kurumunuzu nasıl etkileyecek?

Önceden yöneticilerin, uyumluluk merkezi izinlerini yapılandırmak için eski Güvenlik ve Uyumluluk Merkezi’ni ziyaret etmeleri gerekiyordu (yani bir role kullanıcı eklemek, özel rol grupları oluşturmak, silmek veya değiştirmek için). Bu güncelleme ile beraber yöneticiler, izinlerle ilgili görevleri doğrudan Microsoft 365 uyumluluk merkezi içerisinden tamamlayabiliyor olacaklar.

Yeni İzinler sayfasından, şu anda Microsoft 365 uyumluluk merkezi için hangi Azure rollerinin kullanılabilir olduğunu ve hangi kullanıcıların hangi rollere atandığını görmek için Azure AD rollerine tıklayabilirsiniz.

 

Azure AD Roles

 

Eski izin deneyimi, Güvenlik ve Uyumluluk Merkezi kullanımdan kaldırılıncaya kadar kullanılmaya devam edecek. Yöneticilerin, yeni deneyimin size sunulmasıyla beraber, yeni Microsoft 365 uyumluluk merkezi izinleri iş akışı deneyimine geçmeleri önerilmektedir.

 

Compliance Center Roles

Hazırlanmak için yapmanız gerekenler

İzinleri güncellemek için genel bir yönetici olmanız veya Rol Yönetimi rolüne (yalnızca Kuruluş Yönetimi rol grubuna atanmış bir rol) atanmış olmanız gerekir.

Microsoft 365 uyumluluk merkezini ziyaret edip sol gezinme bölmesinden İzinler’i seçerek yeni İzinler sayfasına erişebilirsiniz.

 

 

Bu özelliğin bağlı olduğu yol haritasını buradan inceleyebilirsiniz.
Eğer hala Microsoft Teams’teki Profil Güncellemelerini konu aldığımız yazıyı okuma fırsatı bulmadıysanız, buraya tıklayarak tüm ayrıntıları öğrenebilirsiniz.

Buradan Outlook Geribildirim Gönderme yollarındaki değişikliklerin neler olduğunu öğrenebilirsiniz.

Daha fazla güncellemeden haberdar olmak ve önemli detayları gözden kaçırmamak için blog sayfamıza göz atmayı ve takipte kalmayı unutmayın.