... Skip to content

Kurum içi Video Portalı, Görev ve Geribildirim Yönetimi

Kurum içi Video Portalı, Görev ve Geribildirim Yönetimi

Uzaktan Çalışma Pratikleri etkinliğimizin 3. Haftasını 3 ana parçaya böldük; Stream & Forms & Planner ve Teams ile birlikte çalışma fonksiyonları.

Video portalimiz olan Stream uygulamasına genel bir bakış ile portalde aramalar yapmak, video yüklemek, videoları “Watchlist”e kaydederek sonradan izleyebilme olanağı bulmak gibi basit ama çok efektif özelliklerden başladık. Teams toplantılarımızın kayıtlarının da bulunduğu Stream’de bir videoyu kesmek, paylaşmak, paylaşım izinlerini düzenlemek, videoların istediğimiz dakikalarına Anket ve Quizler ekleyerek interaktif hale getirmek gerçekten çok kullanışlı. Üstelik bu portalimizin kanallarını ya da videolarını Teams içerisinden de görüntüleyerek bir bütünlük sağlayabiliyoruz.

İkinci kısımda anket uygulamamız olan Forms ile form ve quizlerimizi dijitalleştirerek soru tiplerine, kişiselleştirmek için tema ayarlarına, paylaşım seçeneklerine göz attık. Forms ile ortak çalışma için link paylaşarak soruları birlikte düzenlemek, bir kişinin tek yanıt vermesini ya da belirli zaman aralığında yanıtlanmasını sağlamak, verilecek cevaplarda isim kaydetmek veya anonim yanıtlar toplamak mümkün. Üstelik sonuçları Excel’e aktararak el değmeden hata payını sıfıra indirebilir, farklı raporlama araçlarına bağlayabiliriz. Bu anketler de Stream gibi Teams içerisinden yayınlanarak tek bir uygulama çatısı altında kullanılabilmekte.

Son konumuz olan Planner uygulaması, kişilere görevler atayarak grafik raporlarını alabildiğimiz görev yönetimi aracımız. Bu araç ile görevleri kategorize ederek, bu kategorilere göre ya da atanan kişilere göre filtrelemeler yapabiliyor, Excel’e aktarabiliyoruz. Üzerimizdeki görevleri Outlook takvimimize ekleyerek hatırlatmalar alabiliyoruz. Bu uygulamamızı da Teams çatısı altına dahil ederek bu haftaki etkinliğimizi sonlandırdık.