Skip to content

BADGE CRAWLER / Fırsat Eşitliği 08-Tuğba Şişik reis

BADGE CRAWLER / Fırsat Eşitliği 08-Tuğba Şişik reis

Badge Crawler Fırsat Eşitliği serimizin sekizinci bölümünde bu hafta bizlere Zyxel Kanal Sorumlu Genel Müdür’ü Tuğba ŞİŞİK eşlik etti.

1973 doğumlu olan Tuğba Şişik, tüm öğrenim hayatını İstanbul’da geçirdi. Staj döneminde Bilişim şirketinde santral görevlisi olarak başladıktan sonra hiç ara vermeden 29 yıldır aktif olarak sahada. Bu zamana kadar yedi farklı IT, Bilişim firmalarında çalıştı. En son Zyxel’de ülke müdürü olarak kariyerine devam etmekte. Başlangıçta isteyerek tercih etmediği bilişim sektörüne tesadüfen girdikten sonra çok sevdi. Baskı makinaları satan şirket olan Heidelberg Turkey çalışırken zorlandığını bahseden Tuğba Şişik bunun sebebini o dönem internetin olmaması ve ciddi ölçüde okuma ve araştırma içerisinde olduklarını söyledi. İnsanın yeniliklere kendini kapatmayıp, güncel tutması hedeflerine ulaşmasında basamak görevi üstlendiğini ve kendisinin hep bu mantıklıkla ilerlediğini bahsetti. Kariyerine geri dönecek olursak Medyasoft, Bilkom, Adoba Systems, Samsung gibi uluslararası şirketlerin Türkiye distribütörlerinde ya da kendilerinin açtığı ofislerde satış ve pazarlama ağırlıklı çalıştı. Yolculuğunu keyif ve öğrenerek geçirdiğinden bahseden Tuğba Şişik, en şanslı olduğu nokta bu sektörde çalışmasından dolayı kendini hep güncel tutup, geliştirmesi olarak belirtti.

Fırsat eşitliği bakış açısından donanım tarafı ağır basan şirketlerde neden erkekler daha çok tercih ediliyor?

Aynı roller aynı işi yapan bir kadınla erkek neden eşit ölçüde kazanç elde etmiyor?

İş hayatıyla beraber bir kadın aile ve özel hayatını birlikte nasıl yürütür gibi soruların cevaplar üzerine sohbet ettiğimiz Badge Crawler Fırsat Eşitliği videomuzu tıklayarak izleyebilirsiniz.